,,ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΆΤΙΑ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΟΎ,, Κυριακή 22/10/2017 στην Ακρόπολη του Παλαιοκάστρ…


,,ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΆΤΙΑ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΟΎ,, Κυριακή 22/10/2017 στην Ακρόπολη του Παλαιοκάστρου στην Πιαλεία. Εκεί στο χώρο του Φαρμακοτριβείου του Ασκληπιού και το ναό της Αρτέμιδος. Εκεί στα μοντοπάτια της φαντασίας και της ιστορίας, του μύθου και της πραγματικότητας. Εκεί πάνω από το Φτελιά που ήταν το κέντρο του αρχαίου οικισμού.
Άξιοι οδηγοί μας ο Αντώνης Γιαννής ο καθηγητής Βασίλειος Πανάγος και ο δάσκαλος Δημήτριος Παπαγιαννόπουλος που οδηγεί το σύλλογο ,,ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ,, ακόμα και στα δύσκολα. Μαζί μας και ο πρόεδρος. δημ. συμβ. Χρήστος Νάκος που ως χωριανός είδε, εκτίμησε και… αναμένουμε.
Σημαντική η παρουσία πολλών επισκεπτών εκτός Πιαλείας αλλά και του Νικολού Παπαδημητριου και του Γ . Νίκου καθώς και της προέδρου του συλλόγου γυναικών Φανής Υφαντή και της Ελένης Μπρέντα _Παπ….
Στόχος μας είναι να καθιερωθεί ως θεσμός η πορεία στα ,, ΜΟΝΟΠΆΤΙΑ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΟΎ,, και να ολοκληρωθεί η διάνοιξη των μονοπατιών μέχρι να συνενωθούν με τα μονοπάτια τών Τρικάλων , το δρόμο δηλαδή που ακολουθούσε η ιερά πομπή για τη μεταφορά των βοτάνων από το Κερκέτιον όρος (Κόζιακας) στο αρχαιότερο και επιφανέστερο Ασκληπιείο της Τρίκκης.
Από: Δημήτριος Παπαγιαννόπουλος

Δείτε τη Δημοσίεση στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση