Στα χνάρια του “Ασκληπιού” οι περιπατητές στην Πιαλεία, απόλαυσαν την Κυριακάτικη εξόρμησή τους(φωτό)

Στα χνάρια του “Ασκληπιού” οι περιπατητές στην Πιαλεία, απόλαυσαν την Κυριακάτικη εξόρμησή τους(φωτό)


Όπως και πέρυσι έτσι κι εφέτος και στα πλαίσια των “Ασκληπιείων”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ” Πιαλείας , διοργάνωσε την Κυριακή 22/10/2017 πορεία-περίπατο στον πανέμορφο Κόζιακα & στη θέση  “Παλαιόκαστρο”, όπου ο αρχαιολόγος Καστριότης (1903) αναφέρει ότι υπήρχε το φαρμακοτριβείο του Ασκληπιού.

Στις 10:00πμ οι περιπατητές συγκεντρώθηκαν στον χώρο του Σχολικού Λαογραφικού Μουσείου της Πιαλείας που βρίσκεται δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο και από εκεί & με Ι.Χ. μετέβησαν στη θέση «φιλίκια» (στο δρόμο προς το χωριό Ξυλοπάροικο).

Από εκεί & με σύμμαχό τους τον καταπληκτικό καιρό, άρχισε η ανάβαση προς το “Παλαιόκαστρο” σε απόσταση περίπου 1.000 μ. και σε υψόμετρο 500 μ. καλύφθηκε η απόσταση σε αργό ρυθμό και με άνεση σε 30-40 λεπτά περίπου. Εκεί οι περιπατητές γνώρισαν γεωγραφικά και ιστορικά στοιχεία για το «Παλαιόκαστρο», το φαρμακοτριβείο του Ασκληπιού, τα Ρωμαϊκά Λουτρά και τον αρχαίο Ναό της Αρτέμιδος, απολαμβάνοντας παράλληλα την καταπληκτική θέα που προσφέρει η περιοχή προς τον θεσσαλικό κάμπο.

Γύρω στις 12:30 περίπου, οι εκδρομείς-περιπατητές, πήραν το δρόμο της επιστροφής με προορισμό την ταβέρνα  “Τα Αλώνια”, όπου & γευμάτισαν.

Εδώ να σημειώσουμε πως κατά την επιστροφή, κάποιοι εκ των περιπατητών για να απολαύσουν περισσότερο την περιπατητική τους εξόρμηση, ακολούθησαν, με οδηγό τον κ. Αντ. Γιαννή ένα άλλο μονοπάτι καθόδου, συνολικής απόστασης 2,5χλμ, καταλήγοντας στο τέλος κι αυτοί στην ταβέρνα “Τα Αλώνια”.

 

p 1 P 2 p 3 p 6 p 7 p 8

 Πηγή

Αφήστε μια απάντηση