Βιολογική καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς

Βιολογική καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς


Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος “Βιολογική καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς» κλιμάκιο του Εργαστηρίου Γεωργικής Εντομολογίας, του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, το προηγούμενο διήμερο, επισκέφθηκε την περιοχή μας.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Χρήστος Νάκος, φυτοϋγειονομικός ελεγκτής του Δασαρχείου Τρικάλων, το κλιμάκιο, παρουσία του ιδίου,προέβη στη βιολογική καταπολέμηση της σφήκας, με τη χρήση του οφέλιμου εντόμου Torymus sinensis, σε φυτείες και σε δάση καστανιάς, των τ.κ. Ελάτης, Βροντερού, Καλογήρων, Φιλύρας και Πιαλείας του Δήμου Πύλης.

Το εξειδικευμένο συνεργείο, προέβη στην απελευθέρωση 3.000 ωφέλιμων εντόμων, τα οποία επιτίθενται στη σφήκα και την θανατώνουν. Στις φωτογραφίες φαίνεται το πρώτο στάδιο της ασθένειας με τις κόκκινες κηκίδες, όπου εκκολάπτεται η σφήκα, που εξέρχεται αργότερα κατά την ενηλικίωση, καθώς το ωφέλιμο έντομο και η απελευθέρωση από τον κ. Χρ. Νάκο.

Όσοι παραγωγοί έχουν φυτείες καστανιάς και έχουν διαπιστώσει την ασθένεια της «σφήκας» της Καστανιάς σε φυτε’ιες τους, παρακαλούνται να ενημερώσουν το Δασαρχείο Τρικάλων…

Υπ/νος: Χρ. Νάκος – Άννα Τσάμη και στα τηλ.:2431 0 63484 & 63486, για να μπουν στο πρόγραμμα βιολογικής καταπολέμησης της ασθένειας.

nakos 3

nakos 4

nakos 5Πηγή

Αφήστε μια απάντηση