Από “θαύμα” έσβησε φωτιά που ξέσπασε στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Πιαλείας. Ανέπαφος ο Ναός(φωτό)

Από “θαύμα” έσβησε φωτιά που ξέσπασε στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Πιαλείας. Ανέπαφος ο Ναός(φωτό)


Από θαύμα σώθηκε, ώστε να μην τυλιχθεί στις φλόγες & κατακαεί ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Πιαλείας, από φωτιά που ξέσπασε, πιθανόν εχθές το βράδυ σε σημείο του χώρου στο Ιερό.

Συγκεκριμένα & σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων του χωριού, η φωτιά η οποία ξέσπασε στον χώρο του Ιερού & στην κόγχη  αυτού στην ανατολική πλευρά του, πιθανολογείται ότι πρέπει να ξεκίνησε χθες βράδυ γύρω στις 9:30μμ, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, (ενδεχομένως από κάποιο κερί;;;), όταν & σήμανε ο συναγερμός, τον οποίο ωστόσο οι κάτοικοι δεν έλαβαν υπόψιν τους μιας & άλλες φορές είχε συμβεί αυτό, όταν ο συναγερμός ετίθετο σε λειτουργία από κίνηση κάποιου πουλιού που είχε εισχωρήσει στο Ναό.

Πιθανώς αυτή τη φορά να χτύπησε ανιχνεύοντας την κίνηση του καπνού στο εσωτερικό του Ναού;;;

Το συμβάν έγινε αντιληπτό από τον εφημέριο του χωριού πατήρ Φώτιο, όταν αυτός πήγε το πρωί για την καθιερωμένη Λειτουργία & αντίκρισε το θέαμα του καμένου σημείου στο Ιερό & μόνον τότε κατάλαβε το τι είχε συμβεί.

Να σημειώσουμε το παράδοξον… ότι το σημείο στο οποίο η φωτιά σταμάτησε χωρίς να επεκταθεί, είναι αυτό όπου από εκεί & έπειτα αρχίζει η μοκέτα(αρχική φωτό), αφήνοντας ουσιαστικά ανέπαφο το Ναό στο σύνολό του…

 

fotia Pialeia (2)Πηγή

Αφήστε μια απάντηση