«Βούιξε» η Πιαλεία από τα κυπροκούδουνα  των κωδουνοκρουστών(βίντεο/φωτό)

«Βούιξε» η Πιαλεία από τα κυπροκούδουνα των κωδουνοκρουστών(βίντεο/φωτό)


Αναβίωσαν & πάλι φέτος, ύστερα από παύση ενός χρόνου, τα «Κυπροκούδουνα» ή «Κωδονοκρουσίες» στην Πιαλεία, με την συμμετοχή των κωδονοκρουστών να σπάει κάθε ρεκόρ, από κάθε άλλη χρονιά, βουίζοντας το χωριό απ’ άκρη σ’ άκρη, μέχρι & τις διπλανές Κοινότητες!

Ένα έθιμο-δρώμενο, που έχει αρκετά βαθιά τις  ρίζες του στην παράδοση του χωριού & για αρκετά χρόνια ήταν ξεχασμένο, που έρχεται όμως τώρα, μέσω της πρωτοβουλίας των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού «Οι φίλοι του Μουσείου» να πάρει ξανά «σάρκα & οστά» & αναβιώνοντας για έκτη χρονιά, καθίσταται πλέον θεσμός, δίνοντας μια αμιγώς χριστουγεννιάτικη νυχτερινή νότα στο χωριό, μαγεύοντας τους πάντες.

Άτομα κάθε ηλικίας & φύλου, μαζεύονται από νωρίς το σούρουπο, κάθε χρόνο την προ-παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δίνοντας το ραντεβού τους στο πρώην κοινοτικό κατάστημα, ο καθένας με τα κουδούνια του ή τα κυπριά του & σχηματίζοντας μια μεγάλη ομάδα, περιφέρονται στους δρόμους του χωριού, χτυπώντας τα δυνατά, ώστε με αυτό τον εκκωφαντικό θόρυβο να διώξουν τα κακά πνεύματα, τους καλικάντζαρους, για να υποδεχθούν το νέο χρόνο «καθάριο»… Με υγεία & καλοτυχία.

Αφού λοιπόν ολοκληρώσουν τη «βόλτα» τους στο χωριό & περάσουν απ’ όλα τα καφενεία, τότε οι «κωδονοκρουστές» όλοι μαζί συγκεντρώνονται σε ένα κατάστημα που έχει οριστεί εκ των προτέρων, όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κριτική επιτροπή, η οποία & θα αξιολογήσει τα κουδούνια-κυπριά τους.

Η επιτροπή αποτελείται από άτομα ηλικιωμένα συνήθως, με έμπειρο αυτί, που από τα παιδικά τους ακόμα χρόνια είναι εξοικειωμένοι με τέτοιου είδους ήχους & βαθμολογούνται ανάλογα με την ποιότητα του ήχου, που έχει να κάνει & με την παλαιότητα του κουδουνιού. Εάν ο «κωδονουκρουστής» διαθέτει ντουζίνα, δηλ. πάνω από τρία κουδούνια ή κυπριά, τα οποία θα πρέπει να είναι σε μονό αριθμό, τρία, πέντε, επτά κλπ, τότε αξιολογείται & η ομοηχία (ας το πούμε έτσι)μεταξύ των.

Το βραβείο των τριών νικητών που θα αναδειχθούν από την όλη διαδικασία, είναι ένας γραπτός τιμητικός έπαινος, μία σοκολάτα & ο «μεζές» της βραδιάς.

Οι νικητές για φέτος είναι: 1ο Βραβείο: Γιώργος και Βασίλης Νάκος,  2ο βραβείο: Λεωνίδας & Παναγιώτης Κανδύλης & 3ο βραβείο: Χρήστος Καπέλος.

(βίντεο/φωτό:Sa-Kal)

kyprokoudouna (2)

kyprokoudouna (3)

kyprokoudouna (4)

kyprokoudouna (5)

kyprokoudouna (6)

kyprokoudouna (7)

kyprokoudouna (8)

kyprokoudouna (9)

kyprokoudouna (10)

kyprokoudouna (11)

kyprokoudouna (12)

kyprokoudouna (13)

kyprokoudouna (14)

kyprokoudouna (15)

kyprokoudouna (16)

kyprokoudouna (17)

kyprokoudouna (18)

kyprokoudouna (19)

kyprokoudouna (21)

kyprokoudouna (22)

kyprokoudouna (23)

kyprokoudouna (24)

kyprokoudouna Georgia (1)

kyprokoudouna Georgia (2)

kyprokoudouna Georgia (3)
Πηγή

Με αρκετό κόσμο & γεύση παράδοσης, τα γυρίσματα του OPEN στην Πιαλεία (βίντεο/φωτό)

Με αρκετό κόσμο & γεύση παράδοσης, τα γυρίσματα του OPEN στην Πιαλεία (βίντεο/φωτό)


Τηλεοπτικό συνεργείο του open με την ρεπόρτερ κα Αλεξάνδρα Πέππα, βρέθηκε στην Πιαλεία χθες Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο γυρισμάτων για την εκπομπή της πρωινής ζώνης του καναλιού, «Τώρα ό,τι συμβαίνει», της Φαίης Μαυραγάννη.

Η όλη εκδήλωση έλαβε χώρα στον προαύλειο χώρο του Ι. Ναού του Αγ. Γεωργίου, όπου ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων «ΧΟΤ», υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου το κ. Παν. Μάνου, παρουσίασε μια σειρά από παραδοσιακούς χορούς της Θεσσαλίας, με τους χορευτές ντυμένους με παραδοσιακές Καραγκούνικες στολές, που όσον αφορά στις γυναίκες διακρίνεται στην «καλυβιώτικη» με χαρακτηριστικό τον μπλε σαγιά & μια δεύτερη που συναντάται στα υπόλοιπα Καραγκουνοχώρια του Νομού.

Η εκπομπή εστίασε στην προβολή εκφάνσεων του λαϊκού πολιτισμού της περιοχής τού σήμερα & τού χθες, με τους αφηγητές – κατοίκους του χωριού, να δίνουν στοιχεία για τον κοινωνικό βίο, τον υλικό βίο & την λαϊκή δημιουργία, με τους δύο Συλλόγους του χωριού, τον Σύλλογο Γυναικών & τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Φίλοι του Μουσείου», να έχουν ετοιμάσει & παρουσιάσει για τον λόγο αυτό μια σειρά παραδοσιακών ντόπιων εδεσμάτων με έμφαση στις πίτες (ξείσκεπη, γαλατόπιτα, δύο είδη πλαστού, χορτόπιτα, κολοκυθόπιτα, τυρόπιτα), λουκάνικα τοπικής συνταγής & παρασκευής, όλα συνοδευόμενα από ντόπιο τσίπουρο & κρασί.

Την τιμητική τους βέβαια είχαν & τα βότανα που φύονται στην περιοχή του Κόζιακα στην Πιαλεία, όπως η ρίγανη, το φασκόμηλο, η φιλιοράμφθη, το μπιτούνι & το χαμομήλι.

Τον Δήμο Πύλης εκπροσώπησε η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΔ κα Χαρά Καλιώρα, την Τ.Κ. Πιαλείας ο πρόεδρος κ. Κ. Πατσιούρας, ενώ παρόντες ήταν & οι πρόεδροι των Συλλόγων κα Φανή Υφαντή & Χριστίνα Ζορμπά. Τον Ορειβατικό Σύλλογο Πιαλείας εκπροσώπησε ο Αντ/δρος αυτού κ. Κ. Κανδύλης.

(βίντεο/φωτό:Sa-Kal)

Open Pialeia (2)

Open Pialeia (3)

Open Pialeia (4)

Open Pialeia (5)

Open Pialeia (6)

Open Pialeia (7)

Open Pialeia (8)

Open Pialeia (9)

Open Pialeia (10)

Open Pialeia (11)

Open Pialeia (12)

Open Pialeia (14)

Open Pialeia (15)

Open Pialeia (16)

Open Pialeia (17)

Open Pialeia (18)

Open Pialeia (19)

Open Pialeia (20)

Open Pialeia (21)

Open Pialeia (22)

Open Pialeia (23)

Open Pialeia (24)

 Πηγή

Πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης η Ημερίδα με θέμα τον αθλητισμό & την διατροφή στην παιδική ηλικία

Πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης η Ημερίδα με θέμα τον αθλητισμό & την διατροφή στην παιδική ηλικία


Μια ενδιαφέρουσα Εκδήλωση-Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 11 π. μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης, την οποία οργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Πιαλείας και Φήκης.

Το θέμα της Ημερίδας ήταν «Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ»

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Πρόεδρος των Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πιαλείας κ. Αντώνιος Γιαννής.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας , ο Δ/ντής της Α’ Βαθ/μιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων κ. Γεώργιος Κωνσταντάκος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πύλης κ. Σωτήριος Αγγέλης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αξιολόγησης , Διάγνωσης και Υποστήριξης της Α’ θμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων κ. Απόστολος Σπαθής.

Στην συνέχεια ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κ. Αθανάσιος Μανούρας ανέπτυξε το θέμα .. «Η Σημασία της Διατροφής στην Παιδική Ηλικία».

Ακολούθησε ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Τζιαμούρτας ανέλυσε το θέμα … «Η Σημασία του Αθλητισμού στην Παιδική Ηλικία.»

Παρευρέθηκαν εκτός των ανωτέρω ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης κ. Χρήστος Νάκος, ο Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Δούλαλας, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πύλης κ. Θεόδωρος Χήρας, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντ/σης κ. Βαλάντης Τσιούτσιας,
οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ευθύμιος Ζάχος, κ. Παναγιώτης Τσόλας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Φήκης κ. Γεώργιος Βρατσίστας, και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Νηπιαγωγείου Φήκης κ. Έφη Κωσταρέλλου.

IMG_2554

IMG_2556

IMG_2557 (1)

IMG_2557Πηγή

Με επιτυχία η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Πιαλεία(βίντεο/φωτό)

Με επιτυχία η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Πιαλεία(βίντεο/φωτό)


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Πιαλείας «Η Καλλιπάτειρα», για να εορτασθεί με αυτό τον τρόπο ο ερχομός των Χριστουγέννων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη φορά στον προαύλειο χώρο του Κοινοτικού Γραφείου της Τ.Κ. Πιαλείας χθες Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 6:00μμ. και σε όλους τους παραβρισκόμενους προσφέρθηκαν σειρά παραδοσιακών εδεσμάτων, πίτες νηστίσιμες και αρτήσιμες, αλλά & χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα τα οποία μοίρασε ο Αη Βασίλης, ενώ το ζεστό κόκκινο κρασί, ήταν το «αντίδοτο» κόντρα στο κρύο της εποχής.

Την εκδήλωση πλαισίωσε & bazaar με χειροποίητες κατασκευές με χριστουγεννιάτικο ύφος, τις οποίες με πολύ μεράκι & γούστο ετοίμασαν οι γυναίκες του Συλλόγου.

(βίντεο/φωτό:Sa-Kal)

Pialeia (2)

Pialeia (3)

Pialeia (4)

Pialeia (5)

Pialeia (6)

Pialeia (7)

Pialeia (8)

Pialeia (10)

Pialeia (11)

Pialeia (12)

Pialeia (13)

Pialeia (14)

Pialeia (15)

Pialeia (16)

Pialeia (17)

Pialeia (18)

Pialeia (19)

Pialeia (20)

Pialeia (21)
Πηγή

Στην Πιαλεία το «OPEN» & η εκπομπή» «Τώρα ό,τι συμβαίνει»

Στην Πιαλεία το «OPEN» & η εκπομπή» «Τώρα ό,τι συμβαίνει»


Το κανάλι του open θα βρεθεί στην Πιαλεία Τρικάλων την ερχόμενη Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο γυρισμάτων για την εκπομπή της πρωινής ζώνης του καναλιού, «Τώρα ό,τι συμβαίνει» , με την Φαίη Μαυραγάννη.

Στον προαύλειο χώρο του Ι. Ναού του Αγ. Γεωργίου ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων «ΧΟΤ», θα παρουσιάσει μια σειρά από παραδοσιακούς χορούς της Θεσσαλίας.

 Πηγή

Εγκαινιάσθηκε το Λαογραφικό Μουσείο στον Αγ. Βησσαρίωνα (βίντεο/φωτό)

Εγκαινιάσθηκε το Λαογραφικό Μουσείο στον Αγ. Βησσαρίωνα (βίντεο/φωτό)


Με κάθε τύπο & επισημότητα εγκαινιάσθηκε σήμερα Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 το πρωί στις 11:00, το Ιστορικό-Λαογραφικό & Νομισματικό Μουσείο στην Τ.Κ. του Αγ. Βησσαρίωνα του Δήμου Πύλης.

Στο εν λόγω Μουσείο, το οποίο στεγάζεται στο παλιό & πέτρινης κατασκευής Δημ. Σχολείο, 150τ μέτρων, με άπλετη θέα στον τρικαλινό κάμπο & έναν αρκετά ευρύχωρο αύλειο χώρο, της Κοινότητας του Αγ. Βησσαρίωνα, φιλοξενούνται & θα εκτίθενται στο ευρύ κοινό  εκθέματα  ανυπολόγιστης πολιτιστικής αξίας που αφορούν & αναβιώνουν στην ουσία τον, λαογραφικό, τεχνολογικό & όχι μόνο τομέα της καθημερινής ζωής της παραδοσιακής κοινωνίας του τόπου.

Εδώ να σημειώσουμε πως την την μελέτη αποκατάστασης και επανάχρησης του συγκεκριμένου για την λειτουργία ως λαογραφικού Μουσείου, έγινε (δωρεάν) από τρία νεαρά παιδιά, φοιτητές στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΤΕΙ Τρικάλων & συγκεκριμένα από τον συνδημότη μας  με καταγωγή μάλιστα από την Τ.Κ. του Αγ. Βησσαρίωνα, Αλέξανδρο Μανώλη, το Νίκο Κατσίκα και τον Βασίλη Ξένο.

Η συλλογή τώρα, του βασικού εκθέτη του Μουσείου Νίκου Μαρδάνη, δεν περιλαμβάνει απλά τα υλικά  & κινητά αντικείμενα & τα ήσσονος & ελάσσονος σημασίας τεχνουργήματα της καθημερινής ζωής των ανθρώπων της παραδοσιακής ελληνικής κοινωνίας, αλλά κάτι πιο ευρύ & άυλο…

…Περιλαμβάνει την πολιτισμική έκφραση της οικονομικής συμπεριφοράς, τις αξίες, τις σημασίες, τις λειτουργίες που εμπεριέχουν τα υλικά αυτά αντικείμενα(χρηστικές, αισθητικές, επικοινωνίας, συμβολικές, κλπ.), τις ιδέες, τις παραδόσεις, τη γλώσσα, ήχους, ήθη & έθιμα, συνήθειες & εθιμικές πράξεις, που χαρακτηρίζουν την κοινωνική οργάνωση στο σύνολό της.

Την τελετή των εγκαινίων πραγματοποίησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλης π. Δημ. Κατσαρός συνεπικουρούμενος του π. Βασ. Πανάγου & του γέροντα Βησσαρίωνα τη Ι. Μονής Δουσίκου.

«Σημείο αναφοράς για το Δήμο Πύλης και στολίδι με μεγάλη αξία», χαρακτήρισε το εν λόγω Μουσείο ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας, «και αποτελεί τη γέφυρα που ενώνει το «χθες» με το «σήμερα»», τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο κ. Μαράβας, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφέρει την συνεισφορά στην λειτουργία του Μουσείου & του πρώην Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Κώστα Μπαλατσούκα, αλλά & του πρώην πρόεδρου της Κοινότητας κ. Γ. Τριχιά, που πίστεψαν & το στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Υφυπουργός Γεωργίας κ. Κ. Σκρέκας, οι βουλευτές της Ν,Δ, Τρικάλων κ.κ. Κατερίνα Παπακώστα & Θαν. Λιούτας, ο περ/κός σύμβουλος κ. Ντίνος Μπάρδας & ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αγ. Βησσαρίωνα κ. Αντ. Πατσιαούρας.

Με το πέρας των χαιρετισμών & παρουσία πλήθους κόσμου, ο Δήμαρχος κ. Κ. Μαράβας, έκοψε την κορδέλα εγκαινιάζοντας έτσι το πρώτο ολοκληρωμένο & με πολλές περγαμηνές Ιστορικό-Λαογραφικό & Νομισματικό Μουσείο Δ. Πύλης, ύστερα & από το ήδη υπάρχων στην Τ.Κ. Πιαλείας.

Ο κ. Μαρδάνης μετά την κοπή της κορδέλας είχε τον κύριο λόγο, ξεναγώντας τον υφυπουργό & τους βουλευτές στον εσωτερικό χώρο του Μουσείου, δίνοντας πληθώρα πληροφοριών για τα μοναδικά του εκθέματα, ενώ σειρά είχε κι κόσμος, που έμεινε έκθαμβος από τον πλούτο & την ιστορική & λαογραφική αξία των εκθεμάτων.

Στο Μουσείο να πούμε ακόμη ότι φιλοξνούνται & Ομοιώματα τα οποία θα διαθέτουν & κίνηση, με ειδικό μοτέρ, το οποίο ενεργοποιείται με αισθητήρα κίνησης, όταν ένας επισκέπτης περνάει από μπροστά του, προσδίδοντας μια άλλη δυναμική στο θέμα που αυτά αναπαριστούν.

Το Ιστορικό-Λαογραφικό & Νομισματικό Μουσείο Δ. Πύλης στον Άγ. Βησσαρίωνα, εκτός του ότι αποτελεί πλέον έναν µικρό «θησαυρό» για την περιοχή μας, µιας και θα παράσχει σηµαντικές πληροφορίες, µέσω των εκθεµάτων του, για τον τρόπο ζωής ,τις ενδυµασίες και τα επαγγέλµατα των κατοίκων της περιοχής μας, αρκετά χρόνια πριν, θα αποτελέσει & έναν σηµαντικό πόλο έλξης τουριστών, μεταξύ αυτών & μαθητών Σχολείων, προβάλλοντας ταυτόχρονα & ευρέως διαφορετικές πτυχές του τοπικού μας πολιτισμού & παράδοσης, αναλαμβάνοντας παράλληλα & την διοργάνωση διάφορων πολιτιστικών εκδηλώσεων, µε σκοπό να προσελκύσει(το Μουσείο) περισσότερο τους συντοπίτες του και να τους φέρει σε επαφή µε τον «πλούτο των προγόνων τους».

Εκτός του αρκετού κόσμου στην σημερινή τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν & οι επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δ. Πύλης, ο Δ/τής της Π.Υ. Τρικάλων κ. Αντ. Σπανός, ο προϊστάμενος του Π.Κ. Πύλης Βασ. Κούρεντας, κ. Λάμπρος Μπούζας εκπρόσωπος του Α.Τ. Πύλης, οι  κ.κ. Βαλ. Τσιούτσιας & Θ. Χήρας, Αντιδήμαρχοι, δημ. σύμβουλοι, καθώς & πρόεδροι Κοινοτήτων & πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Πύλης.

Mouseio Ag Vissarionas (2)

Mouseio Ag Vissarionas (3)

Mouseio Ag Vissarionas (4)

Mouseio Ag Vissarionas (5)

Mouseio Ag Vissarionas (6)

Mouseio Ag Vissarionas (7)

Mouseio Ag Vissarionas (8)

Mouseio Ag Vissarionas (9)

Mouseio Ag Vissarionas (10)

Mouseio Ag Vissarionas (11)

Mouseio Ag Vissarionas (12)

Mouseio Ag Vissarionas (13)

Mouseio Ag Vissarionas (14)

Mouseio Ag Vissarionas (15)

Mouseio Ag Vissarionas (16)

Mouseio Ag Vissarionas (17)

Mouseio Ag Vissarionas (18)

Mouseio Ag Vissarionas (19)

Mouseio Ag Vissarionas (20)

Mouseio Ag Vissarionas (21)

Mouseio Ag Vissarionas (22)

Mouseio Ag Vissarionas (23)

Mouseio Ag Vissarionas (24)

Mouseio Ag Vissarionas (25)

Mouseio Ag Vissarionas (26)

Mouseio Ag Vissarionas (27)

Mouseio Ag Vissarionas (28)

Mouseio Ag Vissarionas (29)

Mouseio Ag Vissarionas (30)

Mouseio Ag Vissarionas (31)

Mouseio Ag Vissarionas (32)

Mouseio Ag Vissarionas (33)

Mouseio Ag Vissarionas (34)

Mouseio Ag Vissarionas (35)

Mouseio Ag Vissarionas (37)

Mouseio Ag Vissarionas (39)

Mouseio Ag Vissarionas (40)

Mouseio Ag Vissarionas (41)

Mouseio Ag Vissarionas (42)

Mouseio Ag Vissarionas (43)

Mouseio Ag Vissarionas (44)

Mouseio Ag Vissarionas (45)

Mouseio Ag Vissarionas (46)

Mouseio Ag Vissarionas (47)

Mouseio Ag Vissarionas (48)

Mouseio Ag Vissarionas (49)

Mouseio Ag Vissarionas (50)

Mouseio Ag Vissarionas (51)

Mouseio Ag Vissarionas (52)

Mouseio Ag Vissarionas (53)

Mouseio Ag Vissarionas (54)

Mouseio Ag Vissarionas (56)

Mouseio Ag Vissarionas (57)

Mouseio Ag Vissarionas (59)

Mouseio Ag Vissarionas (62)

Mouseio Ag Vissarionas (63)

Mouseio Ag Vissarionas (65)

Mouseio Ag Vissarionas (66)

Mouseio Ag Vissarionas (67)

Mouseio Ag Vissarionas (68)

Mouseio Ag Vissarionas (70)

Mouseio Ag Vissarionas (72)

Mouseio Ag Vissarionas (73)

Mouseio Ag Vissarionas (77)

Mouseio Ag Vissarionas (80)

Mouseio Ag Vissarionas (81)

Mouseio Ag Vissarionas (82)

Mouseio Ag Vissarionas (84)

Mouseio Ag Vissarionas (85)

Mouseio Ag Vissarionas (86)

Mouseio Ag Vissarionas (87)

Mouseio Ag Vissarionas (88)

Mouseio Ag Vissarionas (90)

Mouseio Ag Vissarionas (91)

Mouseio Ag Vissarionas (92)

Mouseio Ag Vissarionas (93)

Mouseio Ag Vissarionas (95)

Mouseio Ag Vissarionas (99)

Mouseio Ag Vissarionas (100)

Mouseio Ag Vissarionas (101)Πηγή

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Πιαλείας

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Πιαλείας


(φωτό: Αρχείου)

Ο Σύλλογος Γυναικών Πιαλείας «Η Καλλιπάτειρα», για τέταρτη συνεχόμενη φορά φέτος, καλεί όλο τον κόσμο να γιορτάσει μαζί του τον ερχομό των Χριστουγέννων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλειο χώρο του Κοινοτικού Γραφείου της Τ.Κ. Πιαλείας το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 6:00μμ.

Σε όλους τους παραβρισκόμενους θα προσφερθούν σειρά παραδοσιακών εδεσμάτων, πίτες νηστίσιμες και αρτήσιμες, αλλά & χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, συνοδευόμενα από ζεστό κόκκινο κρασί.Πηγή

Πιαλεία: ‘Έφυγε» από τη ζωή ο Ιωάννης Χασιώτης

Πιαλεία: ‘Έφυγε» από τη ζωή ο Ιωάννης Χασιώτης


ΚΗΔΕΙΑ

Τον αγαπημένο μας πατέρα,παππού,αδελφό και θείο.

ΙΩΑΝΝΗ  ΧΑΣΙΩΤΗ

ΕΤΩΝ 86

Θανόντα κηδεύουμε την Παρασκευή 6/12/2019 και ώρα 3:00 μ.μ.  στον Ιερό Ναό

Αγίου Γεωργίου Πιαλείας Τρικάλων.

Παρακαλούμε τους συγγενείς και φίλους όπως προσέλθουν και συνοδεύσουν την εκφορά του.

Τα παιδιά

Μαρία & Βασίλειος Γερογιάννης

Αλεξάνδρα & Στέφανος Σιούλας

Τα εγγόνια

Παρασκευή, Ιωάννης

Τα αδέλφια

Χρήστος Χασιώτης

Μαργαρίτα χ.Αθ. Τσιαβαλιάρη

Η ανιψιά, οι λοιποί συγγενείς

Σημ. 1) Η σορός θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πιαλείας την Παρασκευή 6/12/2019

και ώρα 2:30 μ.μ.

2) Ο καφές θα δοθεί στο καφενείο του κ. Ντόκα.

Tην τελετή επιμελείται το γραφείο τελετών «ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ».Πηγή