Η Πιαλεία τίμησε τα περήφανα «Γηρατειά» της (βίντεο/φωτό)

Η Πιαλεία τίμησε τα περήφανα «Γηρατειά» της (βίντεο/φωτό)


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Πιαλεία τίμησε τα περήφανα «Γηρατειά» της, κατά την 30ή «Γιορτή των Γερόντων»,  καθιερωμένη από το 1989, παρουσία αρκετού κόσμου.

Την συγκεκριμένη εκδήλωση οργάνωσαν από κοινού ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Φίλοι του Μουσείου Πιαλείας» με τον Σύλλογο Γυναικών «Η Καλλιπάτειρα» και η Ενορία Αγ. Γεωργίου Πιαλείας.

Μετά την Θεία Λιετουργία, ακολούθησε τρισάγιο προς τιμήν και ανάπαυση των ψυχών των γερόντων της Κοινότητας, ενώ αμέσως μετά και στον αύλειο χώρο του Ναού, έλαβε χώρα η εκδήλωση.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κα Φανή Υφαντή, ο Αντιδήμαρχος κ. Κ. Δούλαλας, καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Δ. Παπαγιαννόπουλος, για να ακολουθήσει από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πιαλείας,  απαγγελία ποιημάτων προς τιμήν της Τρίτης Ηλικίας.

Στην συνέχεια έγιναν οι βραβεύσεις «μακροζωίας» σε τέσσερις εν ζωή ηλικιωμένους, καθώς και σε πέντε επιτυχόντες νέους σε Ανώτερες Σχολές της χώρας, που τους απονεμήθηκε τιμητικός έπαινος, ενώ σε όλους χαρίστηκε από ένα βιβλίο με τίτλο: «Θύμισες»από την ποιητική συλλογή του Πιαλιώτη κ. Στέφανου Ντάκου.

Με το πέρας όλων προσεφέρθη σε όλους φαγητό, προσφορά των διοργανωτών, κατοίκων του χωριού και επαγγελματιών της περιοχής.

Στην σημερινή εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των προαναφερομένων, η πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΔ κ.κ. Μαρίνα Πανάγου & Χαρά Καλιώρα αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πιαλείας κ. Κ. Πατσιούρας, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πιαλείας κ. Καλλαντζής, οι δημ. σύμβουλοι κ.κ. Ευθ. Ζάχος, Ευάγγ. Κουτής, Θεοδ. Χρ. Χήρας, Ευάγγ. Θέος, καθώς & ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δ. Πύλης κ. Βαλάντης Τσιούτσιας.

DSC04329

DSC04330

DSC04331

DSC04332

DSC04333

DSC04334

DSC04335

DSC04336

DSC04337

DSC04338

DSC04339

DSC04340

DSC04341

DSC04342

DSC04343

DSC04344

DSC04345

DSC04346

DSC04347

DSC04348

DSC04349

DSC04352

DSC04353

DSC04354

DSC04355

DSC04358

DSC04359

DSC04360

DSC04361

DSC04362

DSC04363

DSC04364

DSC04365

DSC04366

DSC04367

DSC04368

DSC04369

MageireioΠηγή

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου η «Γιορτή των Γερόντων» στην Πιαλεία

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου η «Γιορτή των Γερόντων» στην Πιαλεία


Την ερχόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η γνωστή «Γιορτή των Γερόντων» στην Πιαλεία, που πλέον έχει καταστεί θεσμός για το τοπικά πολιτιστικά δρώμενα της Κοινότητας, μιας & η φετινή διοργάνωση είναι η 31η κατά σειρά.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Φίλοι του Μουσείου Πιαλείας» με τον «Σύλλογο Γυναικών» & θα ξεκινήσει μετά τη θεία λειτουργία στον χώρο της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου.

Στην περίπτωση δυσμενών καιρικών φαινομένων το φαγητό που θα ετοιμαστεί, θα προσφερθεί σε «πακέτο».

Για τον λόγο αυτό, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας & αυτή τη φορά την 31η  «Γιορτή των Γερόντων», ενώ καλούνται ταυτόχρονα και όλοι οι επιτυχόντες σε ανώτερες σχολές, οι οποίοι θα τιμηθούν από τους διοργανωτές για την επιτυχία τους.

Στην περίπτωση που όσοι από εσάς θα ήθελαν να προσφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο, αναφορικά με την εκδήλωση, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου στο παρακάτω τηλέφωνο: 6982 960 205.Πηγή

Στην τελική ευθεία το έργο: «Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων Τοπικών Κοινοτήτων Παλαιομοναστήρου και Πιαλείας»

Στην τελική ευθεία το έργο: «Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων Τοπικών Κοινοτήτων Παλαιομοναστήρου και Πιαλείας»


Στην τελική ευθεία να μπαίνει πλέον το έργο«Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων Τοπικών Κοινοτήτων Παλαιομοναστήρου και Πιαλείας» και αφορά τις πλατείες των εν λόγω Κοινοτήτων, καθώς η πρόταση του Δ. Πύλης σε πρώτη φάση πήρε «πράσινο» από το «Πράσινο Ταμείο», στο οποίο κατατέθη και αναμένεται η οριστική απόφαση έγκρισης, μετά και από την συγκρότηση του νέου Δ.Σ. της Δομής.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης του εν λόγω έργου, ανέρχεται στο ποσό των 300.422,38 €.

Στο Παλαιομονάστηρο  έχει γίνει αγορά από τον πρώην Δήμο Γόμφων αγορά ιδιωτικής έκτασης με σκοπό την αύξηση της έκτασης της πλατείας για αυτό το λόγο με την παρούσα μελέτη προβλέπεται η μετατόπιση του δρόμου και η ενοποίηση της έκτασης με την υπάρχουσα  πλατεία και η κατασκευή πεζοδρομίου στην πλευρά των ιδιοκτησιών καθώς και έμπροσθεν της οικίας Σπυρ. Τσιώλη και Ανδρέα Τσιώλη.

Η μετατόπιση του υφιστάμενου δρόμου δε θα επιφέρει καμία αλλαγή στην κυκλοφορία των οχημάτων ούτε και στα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της. Αφορά δε, εσωτερικό δημοτικό δρόμο για τον οποίο δε χρειάζεται μελέτη οδοποιίας .

Στη Πιαλεία θα γίνει ανάπλαση  της κεντρικής πλατείας. Οι εργασίες που θα γίνουν είναι οι εκσκαφές τεχνικών, η κατασκευή τοιχείων με σκυρόδεμα η τσιμεντόστρωση της πλατείας και η πλακόστρωση  με πλάκες Άρτας και κυβόλιθων καθώς και ηλεκτροφωτισμός.

Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος (στήριξη της περιβαλλοντικής πολιτικής), η εξυπηρέτηση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος. Αποτελεί έργo-δράση-παρέμβαση προς όφελος του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος και στοχεύει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής (δράση περιβαλλοντικού ισοζυγίου), επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα οικονομικούς και κοινωνικούς στόχους.

Το έργο δίνει βαρύτητα στην απόδοση στον πολίτη όσο το δυνατόν μεγαλύτερων επιφανειών δημόσιου χώρου (πλατείες) και θα καθίσταται ελκυστικό στο χρήστη και φιλικό στο περιβάλλον.

Στόχος επίσης είναι η επίτευξη της μέγιστης δυνατής ποιότητας και ασφάλειας για τους Δημότες. Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο – ευρύτερο έργο ανάπλασης των περιοχών, στις Τ.Κ. Παλαιομοναστήρου & Τ.Κ. Πιαλείας σε χώρους ελεύθερους από δόμηση, με κοινόχρηστο χαρακτήρα.

Αναμενόμενα Οφέλη / Ωφελούμενος Πληθυσμός

Κατά την κατασκευή του έργου δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Λόγω της φύσης του έργου, δεν παρατηρούνται θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις στην ισότητα και μη διάκριση.

Βελτιώνεται η προσβασιμότητα από και προς τους κοινόχρηστους χώρους των Τ.Κ Παλαιομοναστήρου και Πιαλείας. Στην Τ.Κ Παλαιομοναστήρου, λόγω της μικρής έκτασης της πλατείας, οι ανάγκες διαμόρφωσης – επέκτασής της είναι σημαντικές, έτσι ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα χωρητικότητας κατοίκων και επισκεπτών.

Στην Τ.Κ Πιαλείας η ανάγκη κατασκευής της πλατείας είναι ακόμα πιο σημαντική, λόγω της παντελούς έλλειψής της. Το προτεινόμενο έργο θα επιλύσει όλα τα παραπάνω προβλήματα χώρου και επάρκειας που δημιουργεί η σημερινή
κατάσταση.

Το εν λόγω έργο εξυπηρετεί το σύνολο των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Παλαιομονάστηρου (1074) και Πιαλείας (758) του Δήμου Πύλης, ήτοι 1832 άτομα.

Τη μελέτη του έργου συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου Πύλης, η οποία θα διενεργήσει τη διαδικασία δημοπράτησης του έργου και θα επιβλέψει και την κατασκευή του.Πηγή