«Έκοψε» την πίτα της η Τ.Κ. Πιαλείας. Ο απολογιστικός λόγος του Προέδρου, για τα πεπραγμένα της θητείας του (βίντεο/φωτό)

«Έκοψε» την πίτα της η Τ.Κ. Πιαλείας. Ο απολογιστικός λόγος του Προέδρου, για τα πεπραγμένα της θητείας του (βίντεο/φωτό)


Την καθιερωμένη «Βασιλόπιτα»,  έκοψε σήμερα Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στις 11:0πμ η Τ.Κ. Πιαλείας,  διά του προέδρου της κ. Ν. Λεμονά & των τοπικών συμβούλων της, παρουσία αρκετού κόσμου, που κατέκλυσε τον χώρο του Κοινοτικού Γραφείου.

Την πίτα ευλόγησε & έκοψε ο π. Φώτιος Κωτούλας, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν αρχικά ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας & ο πρόεδρος της Κοινότητας, ενώ στη συνέχεια ο κ. Λεμονάς, πέρασε σε έναν απολογισμό των πεπραγμένων που έλαβαν χώρα κατά την θητεία του(βλ. σχ. βίντεο), σε συνεργασία με τον Δ. Πύλης & την Π.Ε. Τρικάλων, ενώ στο τέλος αποκάλυψε πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, θα στηρίξει όμως την παράταξη του νυν Δημάρχου, με την οποία κατήλθε & εκλέχθηκε πρόεδρος στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

Τέλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Κ. Μαράβα, τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων & Χρ. Μιχαλάκη, καθώς & τα υπόλοιπα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, για την έως τώρα συνεργασία τους.

Επίσης να πούμε πως η βασιλόπιτα περιείχε τρία φλουριά, τα οποία αντιστοιχούσαν τα δύο πρώτα, σε ένα ανδρικό & ένα γυναικείο ρολόι χειρός, προσφορά της Κοινότητας, ενώ το τρίτο σε δύο διανυκτερεύσεις στον Ξενώνα «Μανώλης» στο Μούρεσι Πηλίου, προσφορά της κας Δήμητρας Σιναβέλη, η οποία έλκει την καταγωγή της από την Πιαλεία.

Στην σημερινή εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γ. Τζιορτζιώτης, Σ. Αγγέλης, κα Λ. Οικονόμου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δ. Πύλης κ. Χρ. Νάκος, οι δημ. σύμβουλοι κ.κ. Χρ. Μπακάλης & Θαν. Γιαννοτάκης, ο νέος υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο του Δ. Πύλης κ. Βαλ. Τσιούτσιας, ενώ τον έτερο νέο υποψήφιο κ. Θεοδ. Χήρα εκπροσώπησε ο στενός του συνεργάτης κ. Ευθ. Ζάχος.

DSC06380 DSC06382 DSC06383 DSC06387 DSC06388 DSC06389 DSC06390 DSC06391 DSC06392 DSC06393 DSC06396 DSC06397 DSC06398 DSC06399 DSC06401 DSC06402 DSC06403 DSC06404 DSC06405 DSC06406 DSC06407 DSC06408 DSC06409,

 

 Πηγή

Την Κυριακή 20/1 η κοπή πίτας, για την Τ.Κ. Πιαλείας

Την Κυριακή 20/1 η κοπή πίτας, για την Τ.Κ. Πιαλείας


«Η Τοπική Κοινότητα Πιαλείας, σας προσκαλεί στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στις 11:00πμ, που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Κοινοτικού Γραφείου».

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας

Νίκος ΛεμονάςΠηγή

Έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Γυναικών Πιαλείας (βίντεο/φωτό)

Έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Γυναικών Πιαλείας (βίντεο/φωτό)


Με αρκετό κόσμο πραγματοποιήθηκε η κοπή της «Βασιλόπιτας» του Συλλόγου Γυναικών Πιαλείας, χθες το απόγευμα στις 5:00 στην ταβέρνα Κ. Μητσιάκη, στην Πιαλεία.

Την «Βασιλόπιτα» ευλόγησε & έκοψε ο π. Φώτιος Κωτούλας, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πιαλείας κ. Νικ. Λεμονάς & η πρόεδρος του Συλλόγου κα Φανή Υφαντή.

Το φλουρί της πίτας αντιστοιχούσε σε οικιακό σκεύος, προσφορά του Συλλόγου.

Στην χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Πύλης κ. Χρ. Νάκος, η Αντ/ρχος κα Λ. Οικονόμου, ο νέος υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο Δ. Πύλης κ. Θεόδ. Χήρας με συνεργάτες του, ενώ τον έτερο νέο υποψήφιο κ. Βαλάντη Τσιούτσια, εκπροσώπησαν στενοί του συνεργάτες.

(Βίντεο/φωτό:Sa-Kal)

pIALEIA PITA (2)

pIALEIA PITA (3)

pIALEIA PITA (5)

pIALEIA PITA (6)

pIALEIA PITA (7) pIALEIA PITA (8)

pita

 Πηγή

Σήμερα Σάββατο 12/1/19 η κοπή πίτας του Συλλόγου Γυναικών Πιαλείας

Σήμερα Σάββατο 12/1/19 η κοπή πίτας του Συλλόγου Γυναικών Πιαλείας


«Ο Σύλλογος Γυναικών Πιαλείας, σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 & ώρα 5:00μμ στην ταβέρνα  του κ. Κ. Μητσιάκη.

Σας περιμένουμε όλους!»

 Πηγή

Δήμαρχος & Πρόεδρος, στη «μάχη» του αποχιονισμού…

Δήμαρχος & Πρόεδρος, στη «μάχη» του αποχιονισμού…


Στη μάχη του αποχιονισμού ρίχθηκαν αυτές τις μέρες, κατά τις οποίες ενέσκυψε & στον Δ. Πύλης σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με έντονες, πυκνές χιονιοπτώσεις  & πολικές θερμοκρασίες & ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας, με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Αγ. Βησσαρίωνα κ. Γ. Τριχιά, καθώς & άλλοι συνδημότες μας που διέθεταν εκχιονιστική λεπίδα, με μοναδικό σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας, ανοίγοντας διόδους επικοινωνίας σε σημεία που βρίσκονταν ποιμνιοστάσια ή κατοικίες, ή έστω απλή διάνοιξη δρόμου, που ο χιονιάς απέκλεισε από τους ιδιοκτήτες τους.

Ελευθεροχώρι, Πιαλεία, Φιλύρα, Αγ. Βησσαρίωνας, Πύλη, Ροπωτό, Παλαιομονάστηρο…ήταν κάποιες από τις περιοχές που δέχτηκαν την απρόσκοπτη συνδρομή συνδημοτών μας, ανεξαρτήτως ιδότητας.

Μάλιστα καίρια ήταν η συνδρομή του Προέδρου κ. Τριχιά σε δύο περιπτώσεις που παρενέβη με εκχιονισμό, υπέρ συνδημοτών μας, σε σημεία του Αγ. Βησσαρίωνα, που απαιτούνταν πρόσβαση προς τις οικίες τους.

Trixias xionoptosi 4-1-2019 (1) okΠηγή

Θανάσης Κωστάκης: «Η διοίκηση ενός Δήμου δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου. Είναι υπόθεση συλλογική». (Συνέντευξη)

Θανάσης Κωστάκης: «Η διοίκηση ενός Δήμου δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου. Είναι υπόθεση συλλογική». (Συνέντευξη)


Ο  Αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Δ. Πύλης. κ. Θανάσης Κωστάκης, μιλάει στο Pylinews.gr με ειλικρίνεια & ευθύτητα, για τα πεπραγμένα της έως τώρα θητείας του, & τα όσα επρόκειτο να γίνουν μελλοντικά, ώστε ο Δ. Πύλης αξιοποιώντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα να μπει σε πορεία ανάπτυξης & ευημερίας…

ΕΡΩΤΗΣΗ: «Πριν περάσουμε στις ερωτήσεις θα ήθελα κ. Κωστάκη μία πρώτη γνωριμία με τους αναγνώστες του Pylinews.gr, Ποιος είναι ο Θανάσης Κωστάκης & ποια είναι η πολιτική σας διαδρομή».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Πάντα είχα και έχω μία ειδική σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είμαι κάθε μέρα ανάμεσα σε ανθρώπους, μέσα από την δουλειά μου.

Έρχομαι σε επαφή με τους απλούς ανθρώπους, με κτηνοτρόφους, με αγρότες αλλά και με ανθρώπους της αγοράς, με εμπόρους και επιχειρηματίες.

Έτσι μπήκε μέσα μου το μικρόβιο της πολιτικής, της προσφοράς για μένα. Και το κάνω πολλά χρόνια και θα συνεχίσω όσο μπορώ να το κάνω καλά».

ΕΡΩΤΗΣΗ: «Αναλάβατε Αντιδήμαρχος Οικονομικών στην τελευταία στροφή πριν τις Δημοτικές εκλογές του Μάη. Πώς διαχειριστήκατε το δύσκολο αυτό κομμάτι. Θεωρείτε ότι στο σκέλος των εσόδων και των  εξόδων βάλατε τάξη».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Η αλήθεια είναι ότι παραλάβαμε τον Σεπτέμβριο του 2014, κάτω από όχι & τόσο ευχάριστες καταστάσεις. Επίσης όλο αυτό το χρονικό διάστημα το περάσαμε μέσα σε σκηνικό κρίσης. Κρίσης όχι μόνο στους Δήμους αλλά στην Χώρα ολόκληρη.

Θυμηθείτε ότι είχαμε δύο εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις, αλλαγή Νόμων.

Παρ΄ όλα αυτά. Με σοβαρότητα & συνεχή προσπάθεια καταφέραμε σήμερα να είμαστε  οικονομικά υγιείς και με ελεγχόμενα χρέη.

Μπορεί να στεναχωρήσαμε κάποιους αλλά η δικαιοσύνη, μας έχει μάθει ότι:

Όλοι πρέπει να  είναι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις τους, να μην έχουν μόνο δικαιώματα.

Κανείς δεν μπορεί να λειτουργεί σε βάρος του άλλου.

Ξέρουμε να ξεχωρίζουμε ποιοι έχουν πραγματική ανάγκη και ποιοι όχι.

Και να πράττουμε ανάλογα».

  ΕΡΩΤΗΣΗ: «Αισθάνεστε ότι παράγετε έργο. Είχατε την απαραίτητη στήριξη στην πορεία σας».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Η διοίκηση ενός Δήμου δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου. Είναι υπόθεση συλλογική. Μπαίνουν οι στόχοι και ο καθένας μέσα από το πόστο διοίκησης που έχει, προωθεί το σχέδιο του προγράμματος που συνδιαμορφώνουμε.

Ο καθένας, όμως, επειδή είναι διαφορετική προσωπικότητα βάζει και τις δικές του «πινελιές».

Η συνταγή επιτυχίας είναι η συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, με τους υπαλλήλους πρώτα και κύρια. Στη συνέχεια έρχεται η επαφή με τους δημότες, σε όλο το εύρος του Δήμου. Και στα πεδινά και στα ορεινά. Γιατί όλοι έχουν τις ανάγκες & τις ιδιαιτερότητές τους».

 ΕΡΩΤΗΣΗ: «Έχετε συντάξει τον Προϋπολογισμό για το έτος 2019. Προβλέπεται ανάπτυξη μέσω αυτού ή όχι».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Ο Προϋπολογισμός του έτους 2019 που έρχεται, έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, στον σωστό χρόνο, για να είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε μόλις ξεκινήσει η νέα χρονιά. Μία χρονιά δύσκολη, μία χρονιά δημοτικών εκλογών.

Είναι Προϋπολογισμός ανάπτυξης. Έχουμε προβλέψει σειρά μελετών και έργων. Τώρα που μιλάμε έχουμε καταγράψει ένα ποσό της τάξης των 9.500.000,00 Ευρώ για έργα που έχουν ήδη δημοπρατηθεί και άλλα ξεκίνησαν να υλοποιούνται και άλλα θα ξεκινήσουν σύντομα».

ΕΡΩΤΗΣΗ: « Έχοντας υπόψη τα οικονομικά του Δήμου, έχετε προβλέψει έργα πνοής, όπως Αθλητικό Κέντρο – Γήπεδο Ποδοσφαίρου και άλλα για την ανάπτυξη του Δήμου Πύλης».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Έχουμε κάνει πολλά από όσα είχαμε στο Πρόγραμμά μας αλλά σίγουρα έχουμε κι άλλα να κάνουμε. Κάναμε παρεμβάσεις αισθητικής αναβάθμισης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Ενδεικτικά θα θυμηθώ τις πλακοστρώσεις στην Πύλη, στην Ελάτη, στο Παλαιομονάστηρο, στο Περτούλι. Θα θυμηθώ ασφαλτοστρώσεις, θα θυμηθώ τις παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία.

Σίγουρα λείπει ένα Αθλητικό Κέντρο στην Πύλη. Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου έχουν κάνει κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Όπως κινήσεις γίνονται και για την αξιοποίηση της παρόχθιας περιοχής του Πορταϊκού ποταμού, για το γνωστό «Πάρκο των Γεφυριών».

ΕΡΩΤΗΣΗ: «Ποιες άλλες πρωτοβουλίες, ποιους στόχους έχετε θέσει σαν Δημοτική Αρχή  για τα χρόνια που έρχονται μπροστά μας».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: « Μεγάλο μας στόχο αποτελούν…:

Η ολοκλήρωση του Υδροηλεκτρικού έργου ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ.

Η ανάδειξη του Αρχαιολογικού Θησαυρού των Γόμφων.

Η οριστικοποίηση της Πιαλείας σαν ο φυσικός χώρος του ΑΣΚΛΗΠΕΙΟΥ.

Δεν θα μιλήσω για το ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ του ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ, δεν θα μιλήσω για το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΚΟΡΠ ΒΡΟΝΤΕΡΟΥ, για την ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΓΟΡΑ της ΠΥΛΗΣ, για τους ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ της Παλαιοκαρυάς,  γιατί αυτά έχουν ήδη δρομολογηθεί».

ΕΡΩΤΗΣΗ: «Στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές θα είστε παρών».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Ναι, θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές του Μάη, με την δημοτική παράταξη του κυρίου Κώστα Μαράβα «ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ».

Πιστεύω ότι έχουμε πολλά ακόμα να δώσουμε στον τόπο. Εδώ γεννηθήκαμε, εδώ μεγαλώσαμε, εδώ κάναμε δουλειές και οικογένεια. Ξέρουμε τα προβλήματα, γνωρίζουμε τι πρέπει να γίνει, για το καλό του τόπου.

Η ομάδα μας είναι πλέον και ενισχυμένη με καινούργια πρόσωπα, άξια και ικανά. Και νεότεροι και με εμπειρία. Και άνδρες και γυναίκες. Θα δώσουμε ο καθένας την προσωπική του μάχη αλλά η μεγάλη μάχη είναι η νίκη του συνδυασμού, του Δημάρχου Κώστα Μαράβα».

ΕΡΩΤΗΣΗ: « Κλείνοντας θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Επειδή μπήκαμε στο 2019 θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχηθώ σε όλους τους δημότες μας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΥΓΕΙΑ και ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ στην καθεμία και στον καθένα».Πηγή