Τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού του, ανακοινώνει ο Θεοδ. Χήρας

Τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού του, ανακοινώνει ο Θεοδ. Χήρας


Τη στήριξη και τη διάθεσή τους να προσφέρουν στον συνδυασμό του υποψήφιου Δήμαρχου Πύλης κ. Θεόδωρου Χήρα ανακοινώνουν από κοινού οι:

ΓΕΛΑΔΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Αστυνομικός

 ΓΟΥΛΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Υπάλληλος Δ.Ε.Η.

 ΖΑΧΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

Κτηνίατρος

ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Πολιτικός Μηχανικός

 ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΣ ΒΥΡΩΝ

Ελεύθερος Επαγγελματίας, νυν Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Πύλης, πρώην Αντιδήμαρχος Πύλης

 ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Επιχειρηματίας

 ΚΟΥΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δημοτικός Υπάλληλος

 ΜΑΝΤΑΛΙΑΣ ΒΑΪΟΣ

Επιχειρηματίας

 ΜΠΛΑΝΤΖΩΝΗ ΕΦΗ

Υποδιευθύντρια Δ.Ο.Υ. Τρικάλων

ΜΠΟΥΖΙΩΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Εκπαιδευτικός, πρώην Αντιδήμαρχος Πύλης, πρώην Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Πύλης

ΝΤΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Συνταξιούχος, πρώην Πρόεδρος Πιαλείας, Συνδικαλιστής

ΠΑΝΑΓΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Συνταξιούχος Αστυνομικός

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ελεύθερος Επαγγελματίας – Επιπλοποιός

 ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Επιχειρηματίας

 ΣΤΑΦΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Επιχειρηματίας

 

Στην κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Υπάρχουν στιγμές στη ζωή ενός τόπου, που είναι κομβικές. Καθοριστικές για το μέλλον του και για τη ζωή όσων κατοικούν σε αυτόν. Ο Δήμος μας βρίσκεται μπροστά σε μια τέτοια στιγμή. Όσοι τον αγαπάμε, όσοι νοιαζόμαστε για την προοπτική του και το μέλλον του, θέλουμε να δούμε σύγχρονες λύσεις στα προβλήματά μας. Συμμετοχή των πολιτών, συνεργασία διαφορετικών δυνάμεων,  ανανέωση προσώπων και αντιλήψεων. Καλούμε όλους τους συνδημότες να αγκαλιάσουν αυτή την κίνηση και να συστρατευτούν σε ένα νέο όραμα».

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση στελεχών του συνδυασμού.

 

 

ΜΕ ΤΙΜΗ,

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΧΗΡΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΗΣΠηγή

Πιαλεία: Την Τετάρτη 21/11 η εξόδειος ακολουθία του μικρού Στεφανου Μητσιάκη

Πιαλεία: Την Τετάρτη 21/11 η εξόδειος ακολουθία του μικρού Στεφανου Μητσιάκη


ΚΗΔΕΙΑ

Τον πολυαγαπημένο μας γιο, αδελφό, εγγονό,

ανιψιό και εξάδελφο.

ΣΤΕΦΑΝΟ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΗΤΣΙΑΚΗ

ΕΤΩΝ 13

Θανόντα κηδεύουμε την Τετάρτη 21/11/2018 και ώρα 3:00 μ.μ. εκ της οικίας μας στον Ιερό Ναό

Αγίου Γεωργίου Πιαλείας Τρικάλων.

Παρακαλούμε τους συγγενείς και φίλους όπως προσέλθουν και συνοδεύσουν την εκφοράν του.

Οι γονείς

Κωνσταντίνος & Ελένη Μητσιάκη

Η αδελφή

Γεωργία Μητσιάκη

Οι παππούδες

Στέφανος & Γεωργία Μητσιάκη

Ιωάννης & Στυλιανή Κωτούλα

Οι θείοι, τα ξαδέλφια, οι λοιποί συγγενείς.

Την τελετή επιμελείται το γραφείο τελετών «ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ».Πηγή

Δεκατριάχρονος σε Τ.Κ. του Δ. Πύλης, έχασε τη ζωή του, ενώ κοιμόταν…

Δεκατριάχρονος σε Τ.Κ. του Δ. Πύλης, έχασε τη ζωή του, ενώ κοιμόταν…


Δεκατριάχρονος, μαθητής Γυμνασίου από την Πιαλεία, έχασε τη ζωή την ώρα που κοιμόταν. Το τραγικό περιστατικό έγινε αντιληπτό από τους γονείς του σήμερα το πρωί, όταν κατά το καθημερινό πρωινό εγερτήριο για το σχολείο του, στο κάλεσμα των γονιών δεν ανταποκρίθηκε, με τους γονείς να βρίσκουν τελικά το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του.

Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο, που μετέφερε το άτυχο παιδάκι στο Κέντρο Υγείας Πύλης & κατόπιν στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ σύντομα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο μικρού παιδιού, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρο το χωριό.Πηγή

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν, ασφαλτοστρώσεις και ασφαλτικά, σε όλο το φάσμα του Καλλικρατικού Δήμου Πύλης

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν, ασφαλτοστρώσεις και ασφαλτικά, σε όλο το φάσμα του Καλλικρατικού Δήμου Πύλης


Στο πέρας τους φτάνουν τις επόμενες ημέρες, οι Ασφαλτοστρώσεις και η  συντήρηση Ασφαλτικών στις  Τοπικές Κοινότητες  Πιαλείας –Φιλύρας , έργου Προϋπολογισμού  δαπάνης 300.000€ με χρηματοδότηση από πιστώσεις ΣΑΤΑ του Δήμου Πύλης.

Το έργο θα συνεχιστεί και στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες των πρώην Δήμων Πιαλείας, Γόμφων και Πύλης, με το παραπάνω έργο να καλύπτει τις ανάγκες εργασιών συντήρησης στο οδικό δίκτυο του συνόλου σχεδόν του Δήμου Πύλης.

Πρόσφατα επισκέφθηκε τις παραπάνω Κοινότητες ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας , συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Κων/νο Ούτρα και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Πιαλείας κ. Νίκο Λεμονά, παρακολουθώντας από κοντά την πορεία των εργασιών.
Πηγή

Με την δημοπράτηση νέου έργου από τον Δ. Πύλης ύψους 800.000€, αντιμετωπίζονται ζημιές στις συγκοινωνιακές υποδομές του Δήμου Πύλης

Με την δημοπράτηση νέου έργου από τον Δ. Πύλης ύψους 800.000€, αντιμετωπίζονται ζημιές στις συγκοινωνιακές υποδομές του Δήμου Πύλης


Ξεκίνησε, από τον Δήμο Πύλης, η δημοπράτηση & ενός άλλου σημαντικού έργου που αφορά στην «Αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών στις συγκοινωνιακές υποδομές του Δήμου Πύλης», με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών, από πλευράς εν δυνάμει αναδόχων, την 28η Νοεμβρίου 2018.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έργο αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πύλης λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών ( παρατεταμένων και έντονων βροχοπτώσεων ) που επικράτησαν την τόσο την τελευταία περίοδο όσο και τα τελευταία χρόνια και σε συνάρτηση με το έντονο ανάγλυφο της περιοχής και τα γεωτεχνικά δεδομένα αυτής & έχουν σωρευτικά δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα καταστροφών στις υποδομές του Δήμου .

Αποτέλεσμα αυτών ήταν οι εκτεταμένες κατολισθήσεις πρανών, η βύθιση του καταστρώματος την οδού σε αρκετά σημεία του δημοτικού, δασικού και αγροτικού οδικού δικτύου καθώς και η ανεξέλεγκτη ροή των επιφανειακών υδάτων λόγω την μη ύπαρξης των απαραίτητων τεχνικών έργων .

Με το συγκεκριμένο έργο, εκτός από τις εργασίες αποκατάστασης, προβλέπεται η διάνοιξη τάφρων απορροής των υδάτων , η κατασκευή σωληνωτών και πλακοσκεπών οχετών , η κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης και άλλων απαραίτητων τεχνικών έργων για την αποφυγή παρόμοιων προβλημάτων στο μέλλον. Επίσης η αποκατάσταση των καταστρωμάτων οδών καθώς και η οδοστρωσία αυτών με τα συνωδά έργα προστασίας και αποχέτευσης υδάτων.

Η κατασκευή των έργων κρίθηκε απολύτως αναγκαία, προσβλέποντας στην άμεση υλοποίηση των παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών από τις πρόσφατες θεομηνίες στις συγκοινωνιακές υποδομές αρμοδιότητάς του Δήμου Πύλης, προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργικότητα στο οδικό δίκτυο του Δήμου και να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια των κατοίκων.

Λόγω των σοβαρών καταστροφών στις οδικές υποδομές του Δήμου Πύλης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ο Δήμος Πύλης έχει κηρυχθεί με τις από 13-9-2016 (ΑΔΑ: 71837ΩΠ-ΧΥΞ), 20¬1-2017 (ΑΔΑ: ΨΟΖΒ7ΩΠ-ΙΤ5), 20-11-2017 (ΑΔΑ: ΩΠΓ67ΛΡ-ΙΟ9), 5-3-2018 (ΑΔΑ: 6ΦΣΟ7ΛΡ- Π9Λ) Αποφάσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσό των 800.000,00 €, όπου στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται το Γ.Ε. & Ε.Ο., τα απρόβλεπτα, η αναθεώρηση και ο ΦΠΑ 24%. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις σε βάρος του προϋπολογισμού του ενάριθμου έργου 2014 ΣΕ 57100004 της ΣΑΕ 571 του Π.Δ.Ε. , διάθεσης ισόποσης πίστωσης και μεταβίβασής της στο Δήμο Πύλης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ( ΑΔΑ: 7ΑΙ5465ΧΘΞ-Φ7Η ) & οι παρεμβάσεις αποκατάστασης μέσω του συγκεκριμένου έργου αφορούν στα Δ.Δ., Μυροφύλλου, Νεράιδας, Πινδαίων, Γόμφων, Πύλης & Πιαλείας.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο από την Περίληψη της Διακήρυξης

  1. Ο Δήμος Πύλης, προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση, με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή, του έργου «Αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών στις συγκοινωνιακές υποδομές του Δήμου Πύλης», με προϋπολογισμό 645.161,29€ χωρίς Φ.Π.Α. Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών (ποσά με δαπάνες εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα) : Χωματουργικά : 66.510,64€, Τεχνικά : 431.196,25€, Οδοστρωσία : 14.517,19€, Ασφαλτικά : 120.821,85€.
  2. Προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www.promitheus.gov.gr, στο ΚΗΜΔΗΣ, καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής http://www.dimospylis.gr. Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο από την Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2434350321, FAX επικοινωνίας 2434350312, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία Δημήτριος Φέκος.
  3. Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη 28 – 11 – 2018 και ώρα 10:00, σε ηλεκτρονικό φάκελο του υποσυστήματος. Για τη συμμετοχή στην παρούσα διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (ΕΣΗΔΗΣ-Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr). Το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης σύμφωνα με το Ν.4412/2016.
  4. Στο διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν : Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στην 1η και άνω για έργα κατηγορίας ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ.
  5. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 12.903,23€ και ισχύ τουλάχιστον έξι (6) μηνών και 30 ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι έξι (6) μήνες από την ημερομηνία υποβολής των προσφορών.
  6. Χρηματοδότηση : Δήμος Πύλης (Κ.Α.30-7333.036) – 2014ΣΕ57100004 – Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών
  7. Τόπος εκτέλεσης του έργου : Δήμος Πύλης.
  8. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 12 (δώδεκα) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
  9. Το αποτέλεσμα θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πύλης.

 Πηγή

Μία όμορφη εμπειρία η περιπατητική πορεία: «Στα στέκια του Ασκληπιού» στην Πιαλεία (φωτό)

Μία όμορφη εμπειρία η περιπατητική πορεία: «Στα στέκια του Ασκληπιού» στην Πιαλεία (φωτό)


Όπως και πέρυσι, έτσι κι εφέτος και στα πλαίσια των «Ασκληπιείων» ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΙΑΛΕΙΑΣ» διοργάνωσε πορεία- περίπατο με τον  διακριτικό τίτλο: «Στα στέκια του Ασκληπιού στη θέση «Παλαιόκαστρο» Πιαλείας,  όπου ο αρχαιολόγος Καστριότης (1903) αναφέρει ότι υπήρχε το φαρμακοτριβείο του Ασκληπιού.

Οι περιπατητές πιστοί στο ραντεβού τους, συναντήθηκαν σήμερα Κυριακή 4/11 στις 10:00 το πρωί στον χώρο  του Σχολικού Λαογραφικού Μουσείου της Πιαλείας & από εκεί & με ΙΧ μετέβησαν στη θέση «Φιλίκια» (στο δρόμο προς το Ξυλοπάροικο), απ’ όπου ξεκίνησαν την πορεία-ανάβασή τους  προς το «Παλαιόκαστρο», μια απόσταση περίπου 1.000 μ. και σε υψόμετρο 500 μ., την οποία κάλυψαν σε 30 με 40 λεπτά περίπου.

Εκεί & από τον κ. Βασ. Πανάγο, πρώην Γυμνασιάρχη Γυμνασίου Πύλης, έγινε ενημέρωση σχετικά με τα γεωγραφικά και ιστορικά στοιχεία του «Παλαιοκάστρου», του φαρμακοτριβείου του Ασκληπιού, τα Ρωμαϊκά Λουτρά και τον αρχαίο Ναό της Αρτέμιδος.

Κατόπιν οι περιπατητές, με αρκετές εμπειρίες, μοναδικές εικόνες & αναζωογονημένα τα πνευμόνια τους με το καθαρό οξυγόνο του Κόζιακα, πήραν το δρόμο της επιστροφής, για να φτάσουν στην αφετηρία τους, γύρω στη 1:00μμ.

Μεταξύ των περιπατητών ήταν & ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύλης κ. Θεοδ. Χήρας, καθώς & ο Σχολ. σύμβουλος της 5ης Περιφέρειας Σχολικών Συμβούλων Δημ. Εκ/σης Τρικάλων κ. Απ. Σπαθής.

(φωτό:Sa-Kal)

orivasia (2)

orivasia (3)

orivasia (4)

orivasia (5)

orivasia (6)

orivasia (7)

orivasia (8)

orivasia (9)

orivasia (11)

orivasia (12)

orivasia (13)

orivasia (14)

orivasia (15)

orivasia (16)

orivasia (17)

orivasia (18)

orivasia (19)

 

 

 

 Πηγή

Η Πιαλεία, τίμησε τον προστάτη της Αγ. Γεώργιο (βίντεο/φωτό)

Η Πιαλεία, τίμησε τον προστάτη της Αγ. Γεώργιο (βίντεο/φωτό)


Τιμήθηκε χθες στην Πιαλεία & στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου, προστάτη του χωριού, η Ανακομιδή των των Ιερών Λειψάνων του Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, παρουσία αρκετών πιστών.

Χθες Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, έγινε Αγρυπνία, ιερουργούντος του πατήρ Φώτιου Κωτούλα, τελέστηκε Εσπερινός & εν συνεχεία έγινε Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου πάνω σε άλογο,(αναγνωριστικό στοιχείο του Αγίου) στην κεντρική οδό του χωριού.

Ακολούθησε Θεία Λειτουργία μετ΄αρτοκλασίας & με το πέρας αυτών προσεφέρθησαν στους πιστούς τσάι & συνοδευτικά εδέσματα.

 

DSC05289

DSC05290

DSC05291

DSC05292

DSC05293

DSC05294

DSC05295

DSC05297

DSC05298

DSC05299

DSC05300

DSC05301

 

 

 Πηγή

Δημοπράτηση δημ. έκτασης στην Τ.Κ. Πιαλείας, για λειτουργία κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Δημοπράτηση δημ. έκτασης στην Τ.Κ. Πιαλείας, για λειτουργία κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων


Από τον Δ. Πύλης γίνεται γνωστή δημοπρασία για την εκμίσθωση της δημοτικής έκτασης που περιγράφεται
παρακάτω:

Θέση:- ΑΛΜΠΙΝΑ-έκταση 636,08 τ.μ. (τμήμα δημοτικού δάσους)

Η ανωτέρω έκταση θα εκμισθωθεί για λειτουργία πρόχειρων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.
Η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι πέντε (5) έτη .

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία δέκα(10) ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 14η του μήνα Νοεμβρίου του έτους 2018,ημέρα Τετάρτη και ώρα 09.00 π.μ. μέχρι 10.00 π.μ.,στην Πύλη και στο Δημοτικό Κατάστημα.

Σε περίπτωση που ο διαγωνισμός αποβεί άκαρπος θα επαναληφθεί στις 21-11-2018,ημέρα Τετάρτη και ώρα 09.00 π.μ. μέχρι 10.00 π.μ. με τους ίδιους όρους.

Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (κατώτερο μηνιαίο μίσθωμα) ορίζεται το ποσό των:
-50,00 euro/στρ. ετησίως

Μαζί με τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν:
α) Εγγυητική επιστολή Τράπεζας ή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων,που να αντιστοιχεί στο 10% της αρχικής τιμής κατά στρ. και κατά περίπτωση χωριστά.

β) Φορολογική ενημερότητα και βεβαίωση της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου ότι δεν έχει οφειλές από μισθώματα στο Δήμο.

γ)Αντίγραφο Μητρώου κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης θεωρημένο από το κτηνιατρείο

δ)Βεβαίωση κατοχής ζώων θεωρημένη από Δημόσια Αρχή

ε)Πιστοποιητικό εγγραφής στα δημοτολόγια του Δήμου και Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας

Πληροφορίες παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες,από το γραφείο του Δήμου στην T.K. Πύλης.
Αρμόδιος Μητσιάδη Δήμητρα-Δ/νση-Πύλη Τρικάλων-Τηλέφωνο: 24343 50124.Πηγή