Ποδηλατικό διήμερο 6-7/10…”Πύλη – Ελάτη 2018″

Ποδηλατικό διήμερο 6-7/10…”Πύλη – Ελάτη 2018″


Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλης, διοργανώνει 2ήμερο ποδηλατικών αγώνων ΔΡΜ στις 6 & 7 Οκτωβρίου. 

Συγκεκριμένα το Σάββατο 6/10/2018, θα διεξαχθεί ο αγώνας «Μάχη Πόρτας» ο οποίος είχε αναβληθεί. Το Σάββατο οι κατηγορίες που θα συμμετέχουν είναι: Μίνι (μικρά, μεγάλα, αγόρια , κορίτσια)/ Κορασίδες, Πανκορασίδες, Παμπαίδες, Παίδες, Μάστερς(Α,Β,Γ,Δ) και ΟΠΕΝ (Ανδρών, Γυναικών).

Την Κυριακή 7/10/2018 θα διεξαχθεί ο αγώνας «Ανάβαση Ελάτης». Στην «Ανάβαση Ελάτης» θα συμμετέχουν οι κατηγορίες: Άνδρες, Έφηβοι, Παίδες, , Κορασίδες, Μάστερς (Α,Β,Γ,Δ) και κατηγορία ΟΠΕΝ (Ανδρών, Γυναικών). Οι παραπάνω κατηγορίες θα συμμετέχουν στον αγώνα 15km . Οι Παμπαίδες θα συμμετέχουν στην απόσταση 5km.

Οι αγώνες είναι ενταγμένοι στο αγωνιστικό καλεντάρι 2018 και είναι εγκεκριμένοι από την ΕΟΠ.

Αθλοθέτης των αγώνων είναι ο Δήμος Πύλης.

ΑΓΩΝΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ «ΜΑΧΗ ΠΟΡΤΑΣ»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 6/10/2018 ώρα λειτουργίας γραμματείας 12:30΄, ώρα έναρξης αγώνων 14:00΄

ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: έξω από το Δημαρχείο Πύλης Τρικάλων (από την πλευρά του περιφερειακού). Στον ίδιο χώρο θα γίνουν ή εκκίνηση και τερματισμός των αγώνων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
14:00΄ Μίνι μικρά 5,4 km, αγώνας σιρκουί 4 στροφών, μήκος διαδρομής 1,35 km εκκίνηση/τερματισμός στο δημαρχείο Πύλης, από την πλευρά του περιφερειακού. Η διαδρομή θα είναι κλειστή από αυτοκίνητα.

14:20’ Μίνι μεγάλα, 8,1km, αγώνας σιρκουί 6 στροφών, μήκος διαδρομής 1,35 km εκκίνηση/τερματισμός στο δημαρχείο Πύλης, από την πλευρά του περιφερειακού. Η διαδρομή θα είναι κλειστή από αυτοκίνητα.

14:45΄ Παμπαίδες – Πανκορασίδες – Κορασίδες, (αγώνας ΔΡΜ 2 στροφές)= 31,7km, εκκίνηση από δημαρχείο Πύλης – στη γέφυρα αριστερά προς Αγ. Βησσαρίων – δεξιά προς Φήκη – αριστερά προς Πιαλεία – Φιλύρα και σε 1km περίπου πάλι αριστερά προς Φιλύρα – ευθεία προς Αγ. Βησσαρίων (κλείσιμο 1ης στροφής) + αριστερά προς Φήκη για την 2η στροφή . Με το κλείσιμο της 2ης στροφής, από Αγ. Βησσαρίων – ευθεία προς Πύλη – μετά την γέφυρα δεξιά προς Δημαρχείο και τερματισμός.

16:00΄ Παίδες – Μάστερς – ΟΠΕΝ, (αγώνας ΔΡΜ 5 στροφές)= 74km, εκκίνηση από δημαρχείο Πύλης – στη γέφυρα αριστερά προς Αγ. Βησσαρίων – δεξιά προς Φήκη – αριστερά προς Πιαλεία – Φιλύρα και σε 1km περίπου πάλι αριστερά προς Φιλύρα – ευθεία προς Αγ. Βησσαρίων (κλείσιμο 1ης στροφής) + αριστερά προς Φήκη για τις επόμενες 4 στροφές. Με το κλείσιμο της 5ης στροφής από Αγ. Βησσαρίων – ευθεία προς Πύλη – μετά την γέφυρα δεξιά προς Δημαρχείο και τερματισμός.

19:00΄ Απονομές.

ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ «ΑΝΑΒΑΣΗ ΕΛΑΤΗΣ 2018»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 7/10/2018. Ώρα λειτουργίας γραμματείας: 09:30’. Ώρα έναρξης αγώνων: 11:00΄

ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ:
Έξω από το Δημαρχείο Πύλης. Από αυτό το σημείο θα γίνει και η εκκίνηση του αγώνα για όλες τις κατηγορίες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
09:30’ έναρξη γραμματείας, κατάθεση δελτίων, εγγραφές, παραλαβή αριθμών αγώνα.

10:30’ σύντομο τεχνικό συνέδριο με τους εκπροσώπους των ομάδων και χαιρετισμός στους αθλητές και συνοδούς από τον Δήμο Πύλης.

11:00’ Εκκίνηση στις Κατηγορίες, Παμπαίδων. Τερματισμός στο 5,5km (Στο πρατήριο βενζίνης).

12:00’ Εκκίνηση του αγώνα «ΑΝΑΒΑΣΗ ΕΛΑΤΗΣ 2018», απόσταση χρονομετρημένης ανάβασης 12,9 + 2,1 προεκκίνηση = 15 χιλιόμετρα. Προσοχή!!! στο 5.5km θα έχουμε ενδιάμεσο σπριντ ανάβασης με έπαθλο μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο τις περιοχής και απευθύνεται σε γενική κατάταξη ανεξαρτήτου κατηγορίας . Ο τερματισμός του αγώνα, θα γίνει στην Ελάτη Τρικάλων.

14:00’ Απονομές σε όλες τις κατηγορίες. Στην Ελάτη Τρικάλων.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ 2ΗΜΕΡΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

Για την «Ανάβαση Ελάτης» θα γίνει μια προεκκίνηση 2,1km μέσα στην Πόλη.
Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της ΕΟΠ, στους αγώνες αναβάσεων δεν επιτρέπεται η συνοδεία οχημάτων υποστήριξης των ομάδων. Δεν επιτρέπεται η υδροδοσία /τροφοδοσία των αθλητών, εκτός ειδικών καιρικών συνθηκών, όπου ο Αλυτάρχης του αγώνα αποφασίζει διαφορετικά.

Για τους παραπάνω λόγους:
Α) Δεν θα επιτραπεί σε κανένα όχημα συνοδείας να κινείται μέσα στον αγώνα. Πριν την εκκίνηση τα αυτοκίνητα συνοδείας θα πρέπει να φύγουν μπροστά.
Β) Θα υπάρχουν δύο σταθερά σημεία service για τους αγωνιζόμενους. Το 1ο σημείο θα είναι στο 5,5km (στο σπριντ ανάβασης) και το 2ο σημείο στο 9οkm (4km πριν τον τερματισμό στην Ελάτη στην διασταύρωση για Κοτρώνι). Σε αυτά τα σημεία μπορούν να κατευθυνθούν τα αυτοκίνητα συνοδείας φεύγοντας μπροστά, πριν την εκκίνηση του αγώνα.

Το ποδηλατικό διήμερο Πύλης, Ελάτης είναι δύο ξεχωριστοί αγώνες και ο κάθε ένας ποδηλάτης μπορεί να συμμετέχει σε έναν ή και στους δύο αγώνες εφόσον συμμετέχει η κατηγορία του. Όσοι αθλητές συμμετέχουν και στις δύο ημέρες, τους αριθμούς αγώνα θα τους παραδώσουν την δεύτερη μέρα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές – ποδηλάτες που ανήκουν στην δύναμη της Ε.Ο.Π. και έχουν αγωνιστικό δελτίο θεωρημένο για το 2018.

Η κατηγορία ΟΠΕΝ θα χωρίζεται σε Ανδρών και Γυναικών θα είναι μια κοινή, ηλικιακά κατηγορία για όσους και όσες είναι άνω των 18 ετών και δεν έχουν αγωνιστικό δελτίο ΕΟΠ για το 2018 ή είναι αθλητές – αθλήτριες που η κατηγορία τους δεν περιλαμβάνεται στην προκήρυξη, όπως της κατηγορίας γυναικών. Η εγγραφή τους θα γίνεται με την δήλωση συμμετοχής (email) και ο αριθμός αγώνα θα παραλαμβάνεται με επίδειξη της ταυτότητάς τους ή άλλο ισότιμο έγγραφο που να φαίνεται η ηλικία τους.

Ο διοργανωτής Σύλλογος δεν φέρει καμιά ευθύνη για τυχόν φθορά ή κλοπή αθλητικού υλικού ή ατυχήματος. Ο διοργανωτής έχει την ευθύνη για ιατρική κάλυψη (παρουσία ιατρού και ασθενοφόρο ΕΚΑΒ σε προτεραιότητα) καθώς και για τεχνικά θέματα.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι κατηγορίες Μάστερς (Α,Β,Γ,Δ) και ΟΠΕΝ(ανδρών, γυναικών) έχουν παράβολο 15 ευρώ, για όσους θα συμμετέχουν και στους δύο αγώνες. Για όσους συμμετέχουν μόνο στον ένα αγώνα η συμμετοχή είναι 10 ευρώ. θα καταβάλλεται στην γραμματεία με την παραλαβή των αριθμών τουλάχιστον 20’ πριν την εκκίνηση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για διευκόλυνση των διοργανωτών παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο email: podilasiatrikalon@yahoo.gr μέχρι την Παρασκευή 5/10/2018 το μεσημέρι. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα των διοργανωτών: 6986010785 και 6989154306.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ:
Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για την Ποδηλασία Δρόμου.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:
Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνοδίκης Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης της.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
Σε όλες τις κατηγορίες που θα συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό συμμετεχόντων βάση κανονισμού ΕΟΠ, στον 1ο νικητή απονέμεται κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα στον 2ο νικητή ασημένιο μετάλλιο, δίπλωμα και στον 3ο χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα και στους 4ο, 5ο και 6ο δίπλωμα. Στις κατηγορίες που δεν θα συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό συμμετεχόντων, θα γίνει συγχώνευση με την αμέσως επόμενη ή προηγούμενη κατηγορία, βάση κανονισμού ΕΟΠ.

Με Ποδηλατικούς Χαιρετισμούς! Π.Σ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ



Πηγή

Την Κυριακή 30/9, ημέρα πεζοπορίας από τον Σύλλογο Πεζοπορίας & Ορειβασίας  Πιαλείας

Την Κυριακή 30/9, ημέρα πεζοπορίας από τον Σύλλογο Πεζοπορίας & Ορειβασίας Πιαλείας


Ο Σύλλογος Πεζοπορίας & Ορειβασίας  Πιαλείας, διοργανώνει & σας προσκαλεί στην προγραμματισμένη πεζοπορία που την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, σε μια αγαπημένη διαδρομή στα λιβάδια της Πιαλείας.

Τόπος συνάντησης:Κοινοτικό γραφείο του χωριού 9:00 πμ.

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι : Κοινοτικό γραφείο – Αλώνια – Λεισόρια – Γελαδόσταλος – Παλιάμπελα – Αλώνια – Πιαλεία.

Εκτιμώμενη διάρκεια πεζοπορίας 1 ώρα και 30 λεπτά.



Πηγή

Πιαλεία:”Έφυγε” από τη ζωή η Ευανθία Μπακογιάννη

Πιαλεία:”Έφυγε” από τη ζωή η Ευανθία Μπακογιάννη


ΚΗΔΕΙΑ

Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία.

ΕΥΑΝΘΙΑ  ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΕΤΩΝ 88

Θανούσα κηδεύουμε την Τρίτη 25/9/2018 και ώρα 11:00 π.μ. στον Ιερό Ναό

Αγίου Γεωργίου Πιαλείας Τρικάλων.

Παρακαλούμε τους συγγενείς και φίλους όπως προσέλθουν και συνοδεύσουν την εκφορά της.

Τα παιδιά

Δημήτριος & Πολυξένη Μπακογιάννη

Αντιγόνη χ.Β. Μπακογιάννη

Τα εγγόνια

Τα ανίψια, οι λοιποί συγγενείς.

Σημ.1) Η σορός θα μεταφερθεί στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Πιαλείας την Τρίτη 25/9/2018 και ώρα 10:00π.μ.

2) Ο καφές θα δοθεί στο καφενείο του κ.Κ. Μήτσιου.

Την τελετή επιμελείται το γραφείο τελετών “ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ”.

 



Πηγή

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα Θήρας- Εκγύμνασης και Αγώνων κυνηγετικών σκύλων Ελεγχόμενης κυνηγετικής περιοχής “Κόζιακα”. Ολόκληρη η εγκύκλιος

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα Θήρας- Εκγύμνασης και Αγώνων κυνηγετικών σκύλων Ελεγχόμενης κυνηγετικής περιοχής “Κόζιακα”. Ολόκληρη η εγκύκλιος


Ακολουθεί η σχετική εγκύκλιος με τις σχετικές διατάξεις που αφορούν το πρόγραμμα “Θήρας- Εκγύμνασης και Αγώνων κυνηγετικών σκύλων Ελεγχόμενης κυνηγετικής περιοχής “Κόζιακα”, όπως αυτή δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως…

Άρθρο 1
Για να αποκτήσει κανείς δικαίωμα κυνηγίου στην περιοχή ” Κόζιακα ” Τρικάλων απαιτούνται:
1.1 Κατοχή κοινής άδειας κυνηγίου που θα ισχύει για την περιφέρεια του Νομού Τρικάλων ήτοι Τοπικής, Περιφερειακής ή Γενικής άδειας.
1.2 Απόκτηση ειδικής άδειας για το κυνήγι στην Κυνηγετική περιοχή.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ
Άρθρο 2
Για να αποκτήσει ο ενδιαφερόμενος κυνηγός την ειδική άδεια κυνηγίου πρέπει να υποβάλλει στο δασαρχείο Τρικάλων (Κυνηγετική περιοχή) Κολοκοτρώνη 30, τηλ.:2431063474, 2431063471 – FAX2431063479:

2.1. Αίτηση στην οποία να αναφέρονται το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο, το επάγγελμα, το έτος γέννησης, ο αριθμός αδείας κυνηγίου η εκδούσα αρχή, η Διεύθυνση κατοικίας, ο αρ. τηλεφώνου, η περίοδος που επιθυμεί να κυνηγήσει και τα θηράματα για τα οποία ενδιαφέρεται.

2.2. Κοινή άδεια θεωρημένη για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο.

2.3. Να καταβάλλει το χρηματικό ποσό εκδόσεως της ειδικής άδειας που καθορίζεται ως εξής:

2.3.1. Για τους μόνιμους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων που ολόκληρο ή μέρος των διοικητικών ορίων τους βρίσκεται μέσα στην Κυνηγετική περιοχή 8,00 ευρώ για πέντε (5) εισόδους ή 15 ευρώ για δέκα (10) εισόδους.
2.3.2. Για τους μόνιμους κατοίκους του Ν. Τρικάλων
14,00 ευρώ για πέντε (5) εισόδους ή 25,00 ευρώ για δέκα
(10) εισόδους.

2.3.3 Για τους υπόλοιπους Έλληνες, τους υπηκόους ξένων κρατών που διαμένουν στην Ελλάδα πέραν της 15ετίας και υπηκόους χωρών της Ε.Ε 20,00 ευρώ για πέντε (5) εισόδους ή 35,00 ευρώ για δέκα (10) εισόδους.

2.3.4. Για τους υπόλοιπους υπηκόους άλλων ξένων κρατών πλην Ε.Ε. 50,00 ευρώ για δύο (2) ημέρες.

2.3.5. Η ειδική άδεια ισχύει για πέντε (5) ή δέκα (10) ημέρες κυνηγίου όπως περιγράφεται στις παραγράφους

2.3.1, 2.3.2 και 2.3.3 εκτός των κυνηγών του άρθρου 2.3.4 που ισχύει για δύο (2) ημέρες κυνηγίου. Όσοι επιθυμούν να κυνηγήσουν για περισσότερες ημέρες μπορούν να βγάλουν περισσότερες άδειες στις οποίες θα ορίζεται ο χρόνος κυνηγίου κάθε φορά που επιθυμούν να κυνηγήσουν.

Κυνηγοί υπήκοοι ξένων κρατών (εκτός μελών Ε.Ε) εκτός από τα τέλη της ειδικής άδειας οφείλουν να εφοδιασθούν με Γενική άδεια καταβάλλοντας τέλη, όπως αυτά ορίζονται με την ετήσια Ρυθμιστική δ/γη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για διάρκεια 15 ημερών ή δύο (2) μηνών ή ολόκληρη την κυνηγετική περίοδο.

Όλες οι κατηγορίες ειδικών αδειών επιβαρύνονται με ΦΠΑ24% Αίτηση χρειάζεται μόνο για την πρώτη άδεια.

2.4. Ο κυνηγός που τήρησε την διαδικασία του παρόντος άρθρου αποκτά το δικαίωμα κυνηγίου στην Ε.Κ.Π. “Κόζιακα” Τρικάλων.

Άρθρο 3
Αν για οποιαδήποτε αιτία ύστερα από εισήγηση του επόπτη της Ε.Κ.Π. απαγορευτεί το κυνήγι και λόγω της απαγορεύσεως αυτής δεν έχει ο κυνηγός τον απαιτούμενο χρόνο να κυνηγήσει έστω και μια φορά, η Υπηρεσία υποχρεούται να επιστρέψει στους κυνηγούς τα χρηματικά ποσά που καταβάλλουν για την έκδοση ειδικής άδειας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ
Άρθρο 4
4.1. Ο ενδιαφερόμενος κυνηγός μπορεί να υποβάλλει αίτηση για σειρά προτεραιότητας από την 1 Ιανουαρίου του έτους της Κυνηγετικής περιόδου και να ακολουθήσει τη λοιπή διαδικασία αργότερα (δηλ. μετά τη θεώρηση της κοινής άδειας κυνηγίου) κάθε αίτηση πρωτοκολλείται, δίδεται η σειρά προτεραιότητας και καταχωρείται, σε ειδικό βιβλίο.
Η σειρά προτεραιότητας κυνηγίου ισχύει για ολόκληρη την Κυνηγετική περιοχή και για κυνηγετική θέση που θα αποφασίσει ο Επόπτης της Κυνηγετικής Περιοχής.

4.2. Οι ενδιαφερόμενοι κυνηγοί θα πρέπει απαραίτητα να τηλεφωνήσουν στο γραφείο της Κυνηγετικής περιοχής και στα τηλέφωνα (2431063471 και 2431063474) τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες πριν την έναρξη του κυνηγίου του κάθε θηράματος, για να πληροφορηθούν την σειρά προτεραιότητας και να καθορισθεί η ημερομηνία κυνηγίου.

4.3. Ο αριθμός των κυνηγών για κάθε μέρα κυνηγίου, ο τόπος και ο τρόπος κυνηγίου καθώς και άλλες λεπτομέρειες καθορίζονται από τον Επόπτη της Κυνηγετικής περιοχής ή σε περίπτωση απουσίας του, από τον υπεύθυνο βοηθό του.

4.4. Οι τομείς θήρας, οι κυνηγετικές θέσεις και οι τόποι παρουσιάσεως των κυνηγών θα καθορίζονται από τον Επόπτη ή σε περίπτωση απουσίας του από τον υπεύθυνο βοηθό του και είναι δυνατόν για την ομαλή και ελεγχόμενη διεξαγωγή του κυνηγιού, να περιορίζονται, να αυξάνονται ή και να αλλάζουν, ανάλογα με τους απρόβλεπτους παράγοντες που τυχόν
θα παρουσιάζονται κατά την διεξαγωγή του κυνηγιού αλλά και με τις δυνατότητες σε προσωπικό μόνιμo και εποχιακό της Ε.Κ.Π.. Επίσης είναι δυνατόν ο Επόπτης να αλλάξει την ημερομηνία έναρξης του κυνηγιού στους τομείς θήρας ή να μην πραγματοποιήσει το κυνήγι κάποιες ημέρες δια λόγους αναγόμενους στις λειτουργικές δυνατότητες της Υπηρεσίας και στην
εύρυθμη λειτουργία της Ε.Κ.Π.

4.5. Ο αριθμός των ομάδων σε κάθε τομέα καθορίζεται από τον Επόπτη της ΕΚΠ ενώ ο αριθμός των κυνηγών σε κάθε ομάδα δεν υπερβαίνει τους έξι (6), με εξαίρεση το κυνήγι του αγριόχοιρου, του ζαρκαδιού, του ελαφιού και του αίγαγρου, που οι ομάδες επιβάλλεται να περιλαμβάνουν από πέντε (5) μέχρι δέκα (10) κυνηγούς. Είναι δυνατόν όμως για το κυνήγι του αγριόχοιρου, του ζαρκαδιού, του ελαφιού και του αίγαγρου να επιτραπούν και ομάδες με λιγότερα από πέντε (5) άτομα, όταν υπάρχουν κενές κυνηγετικές θέσεις και κατά την απόλυτη κρίση του Επόπτη της ΕΚΠ.

4.6. Για την ομαλή διεξαγωγή του κυνηγίου ο Επόπτης της ΕΚΠ δύναται να συγκροτήσει σε ομάδα μεμονωμένους κυνηγούς τόσον των εντός της περιοχής όσον και των εκτός αυτής προερχομένων ή να εντάσσει μεμονωμένους κυνηγούς σε άλλη ομάδα.

4.7. Οι ομάδες κυνηγών, για το κυνήγι του αγριόχοιρου, του ζαρκαδιού, του ελαφιού και του αίγαγρου, συγκροτούνται σε έντυπη κατάσταση εις διπλούν (δίνεται από τα όργανα της Ε.Κ.Π.), που συμπληρώνεται από κυνηγό που αναλαμβάνει ως ομαδάρχης. Η κατάσταση υπογράφεται απ’ αυτόν, θεωρείται από τον Επόπτη ή τον βοηθό του και παραδίνεται στον αρμόδιο δασοφύλακα ή φύλακα της Ε.Κ.Π., μαζί με τις άδειες, το πρωί της μέρας του κυνηγίου.
Για την αναγραφή και άλλων κυνηγών στην κατάσταση και μέχρι δέκα (10) ατόμων, απαιτείται η προσκόμιση της κατάστασης στα παραπάνω υπεύθυνα όργανα της Ε.Κ.Π. (Επόπτη ή βοηθό επόπτη).

4.8. Οι κυνηγοί που κατοικούν σε Τοπικές Κοινότητες των οποίων εκτάσεις ευρίσκονται εντός της Ε.Κ.Π. και είναι κάτοχοι ειδικής άδειας της κατηγορίας της παραγράφου 2.3.1 του άρθρου 2 δικαιούνται να κυνηγήσουν σε ολόκληρη την κυνηγετική περιοχή.

4.9. Κατά την έκδοση της ειδικής άδειας οι κυνηγοί που κατοικούν σε Τοπικές Κοινότητες που ολόκληρο ή μέρος των διοικητικών ορίων τους βρίσκεται μέσα στην Κυνηγετική περιοχή και επιθυμούν να τύχουν αντιστοίχου κατηγορίας ειδικής άδειας, πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση της Δημοτικής Αρχής στην οποία να φαίνεται ο τόπος της μόνιμης κατοικίας τους. Επίπλέον απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κοινή άδεια κυνηγίου για τους κυνηγούς που κατοικούν μόνιμα στις Τοπικές Κοινότητες περιοχής ευθύνης του Δασαρχείου Τρικάλων να έχει εκδοθεί από το Δασαρχείο Τρικάλων, ενώ για τους κυνηγούς που κατοικούν μόνιμα στις Τοπικές Κοινότητες περιοχής ευθύνης του Δασαρχείου Καλαμπάκας να έχει εκδοθεί από το Δα-
σαρχείο Καλαμπάκας.

4.10. Οι βοηθοί κυνηγίου χωρίς όπλο, πρέπει να έχουν εφοδιαστεί και αυτοί με ειδική άδεια κυνηγίου. Παρατηρητές κυνηγίου (φωτογράφοι κ.λ.π.) δεν χρειάζεται να εφοδιαστούν με ειδική άδεια αλλά παραμένουν κοντά στο αρμόδιο δασικό όργανο και δεν συμμετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο, στο κυνήγι.

4.11. Οι επισκέπτες της Ε.Κ.Π. που επιθυμούν να γνωρίσουν την πανίδα και χλωρίδα της περιοχής δύνανται να ενημερώνονται από τα αρμόδια κατά τόπους όργανα της Ε.Κ.Π. και δεν καταβάλουν τέλη εισόδου. Οφείλουν όμως να προστατεύουν τα θηράματα και το περιβάλλον γενικότερα, ενώ για την αποφυγή κυνηγετικού ατυχήματος απαγορεύεται ρητώς η είσοδος τους στις κυνηγετικές θέσεις.

Άρθρο 5
5.1. Οι κυνηγοί έχουν υποχρέωση να παρουσιάζονται στο Δασαρχείο Τρικάλων (Κυνηγετική Περιοχή οδός Κολοκοτρώνη 30, γραφ. 27 και 28, τηλ. 2431063474, 2431063471- FAX 2431063479 ) μέχρι την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα που καθορίσθηκε να κυνηγήσουν και κατά τις εργάσιμες ώρες (7:00 – 14:00) ή να στείλουν αντιπρόσωπο τους σε περίπτωση κωλύματος και να φέρουν μαζί τους την κοινή άδεια κυνηγίου και την εδική άδεια της Κυνηγ. Περιοχής (σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί
άδεια, ακολουθεί αμέσως η διαδικασία εκδόσεως της) για να καθορισθεί η ημέρα εισόδου, ο αριθμός και το είδος
των θηραμάτων κλπ.

5.2. Η ειδική άδεια και η άδεια κυνηγίου παραδίδονται στα αρμόδια δασικά όργανα πριν αρχίσει το κυνήγι για έλεγχο. Η ειδική άδεια επιστρέφεται αμέσως ενώ η άδεια κυνηγίου επιστρέφεται αφού τελειώσει το κυνήγι, προσωπικά στον καθέναν κυνηγό και εφόσον έχουν όλα καλώς.

5.3. Ο κυνηγός που παρουσιάζεται στους τόπους συγκέντρωσης για να κυνηγήσει και δεν έχει μαζί του την κοινή άδεια κυνηγίου ή στερείται ειδικής άδειας ή δεν έχει καθορισθεί έπ’ αυτής ο χρόνος κυνηγίου, ο χώρος κλπ. στοιχεία, της άδειας κυνηγίου δεν έχει το δικαίωμα να κυνηγήσει.

5.4. Οι Ειδικές άδειες εκδίδονται από τον Επόπτη της Ε.Κ.Π. ή από τον εξουσιοδοτημένο από τον Προϊστάμενο του Δασαρχείου Τρικάλων υπάλληλο.

5.5. Ο κυνηγός ενημερώνεται από τους υπεύθυνους της Ε.Κ.Π. για τον τόπο συγκέντρωσης, ώρα έναρξης του κυνηγίου καθώς και για κάθε άλλη λεπτομέρεια που έχει σχέση με το κυνήγι.

5.6. Οι κυνηγοί πρέπει να γνωρίζουν τον κανονισμό των κυνηγετικής περιοχής και τα θηράματα της περιοχής.

5.7. Η θήρα αρχίζει μία ώρα μετά την ανατολή του ηλί-ου με εξαίρεση τα ευγενή θηράματα, τον αγριόχοιρο, των υδροβίων, της αλεπούς και του πετροκούναβου των οποίων η θήρα αρχίζει μισή ώρα πριν την ανατολή του ήλιου. Η θήρα όλων των θηραμάτων τελειώνει στις 14:00 το μεσημέρι. Είναι δυνατόν ο Επόπτης να αλλάξει την ώρα έναρξης και λήξης του κυνηγιού, δια λόγους αναγόμενους στις λειτουργικές δυνατότητες της Υπηρεσίας και στην εύρυθμη λειτουργία της Ε.Κ.Π. Τις απογευματινές ώρες δεν ασκείται θήρα στην Ε.Κ.Π.

ΜΕΣΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ (ΟΠΛΑ-ΣΚΥΛΙΑ)
Άρθρο 6
6.1. Ο κάθε κυνηγός έχει δικαίωμα να φέρει μαζί του μόνο ένα όπλο. Επιτρέπεται η χρήση επαναληπτικών όπλων (καραμπίνα ) και με γέμισμα μέχρι 3 φυσίγγια.

6.2. Για το κυνήγι του ζαρκαδιού, του κόκκινου ελαφιού, του πλατωνιού και του αίγαγρου τα φυσίγγια υποχρεωτικά θα είναι μονόβολα. Τα εννεάβολα ή οποιαδήποτε άλλα φυσίγγια απαγορεύονται.

6.3. Κάθε κυνηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει μέχρι δύο σκυλιά πτερωτού θηράματος τα οποία πρέπει να υπακούουν απόλυτα στο πρόσταγμα του.

6.4. Σε τομείς που δεν υπάρχει κίνδυνος ζημιών σε θηράματα ο επόπτης δύναται να επιτρέψει στους κυνηγούς να χρησιμοποιούν και σκυλιά Γκέκικα.

6.5. Οι ιδιοκτήτες των κυνηγετικών σκύλων που εισέρχονται στην Ε.Κ.Π. πρέπει να είναι εφοδιασμένοι, με το ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριο του σκύλου όπως προβλέπεται από το άρθρο 5 του ν. 4039/2012 Περί «Δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ενώ τα κυνηγετικά σκυλιά κατά τη διάρκεια του κυνηγιού θα πρέπει να φέρουν περιλαίμιο
με μεταλλικό έλασμα, στο οποίο θα αναγράφεται ο ιδιοκτήτης και το τηλέφωνο του.

Κυνηγετικό σκυλί που δεν έγει εμβολιαστεί για την λύσσα και δεν έχει σημανθεί ηλεκτρονικά σύμφωνα με την παρ. 1α του ν. 4039/2012 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, δεν επιτρέπεται να εισέρχεται εντός της Ε.Κ.Π.. Ο αντιλυσσικός εμβολιασμός θα πρέπει να έχει καταγραφεί από Κτηνίατρο στο βιβλιάριο υγείας ή στο διαβατήριο του ζώου συντροφιάς, όπως και ο αριθμός της σήμανσης Χειρόγραφα ή με την ετικέτα ταυτοποίηση:).

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ
Άρθρο 7
7.1. Ο κυνηγός ή η ομάδα κυνηγών παρουσιάζονται την καθορισμένη ημέρα και ώρα στο αρμόδιο Δασικό όργανο του τόπου συγκέντρωσης που τους καθορίστηκε, τους γίνεται ο σχετικός έλεγχος και οδηγούνται στον τομέα τους για κυνήγι. Μαζί τους έχουν τις ειδικές άδειες εισόδου στην Ε.Κ.Π. για να τις επιδεικνύουν σε κάθε έλεγχο, ενώ την άδεια θήρας παραλαμβάνουν με την λήξη του κυνηγίου από τον Δασοφύλακα οι ίδιοι προσωπικά.
Επίσης μαζί τους έχουν και το ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριο του σκύλου όπως προβλέπεται από το άρθρο 5 του ν. 4039/2012 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για να το επιδεικνύουν σε κάθε έλεγχο.

7.2. Τα αρμόδια δασικά όργανα ασκούν την εποπτεία της διαδικασίας της θήρας κατά την κρίση τους και ανάλογα με το διαθέσιμο προσωπικό.

7.3. Απαγορεύεται η απομάκρυνση από την ομάδα μεμονωμένων κυνηγών. Οι παραβάτες απομακρύνονται της Ε.Κ.Π. και στερούνται του κυνηγίου χωρίς άλλη διατύπωση ή αποζημίωση.

7.4. Η αλλαγή του τομέα ή της ειδικότερης περιοχής κυνηγίου που έχει καθοριστεί, απαγορεύεται να γίνει από τους κυνηγούς, χωρίς την έγκριση των οργάνων της Ε.Κ.Π.. Κάθε τυχόν αλλαγή, θα γίνεται νωρίς το πρωί, πριν την έναρξη του κυνηγίου.

7.5. Οι κυνηγοί όλων των θηραμάτων κατά την διάρκεια του κυνηγίου, θα φέρουν στον κορμό του σώματος τους, υποχρεωτικά φωσφορούχα γιλέκα, χρώματος πορτοκαλί προς αποφυγή ατυχημάτων. Κυνηγοί που δεν θα έχουν φωσφορούχα γιλέκα θα απομακρύνονται της Ε.Κ.Π. και θα στερούνται του κυνηγίου χωρίς άλλη διατύπωση ή αποζημίωση.

7.6. Ο κυνηγός που τραυματίζει, κατά την απόλυτη κρίση του δασικού οργάνου που παρακολουθεί το κυνήγι, το θήραμα και δεν το συλλαμβάνει καταβάλλει το μισό της προβλεπόμενης για το θήραμα αξίας.

7.7. Οι κυνηγοί υποχρεούνται να κυνηγήσουν κατ’ αρχήν μόνον τα θηράματα που έχουν δηλώσει και τους έχει εγκριθεί, πάντοτε μέσα στα πλαίσια του επιτρεπόμενου αριθμού, που ορίζουν οι διατάξεις του προγράμματος.
Πάντως είναι δυνατή κατά το κυνήγι των πτερωτών θηραμάτων και η περιστασιακή θήρευση του λαγού και αντιστρόφως.

7.8. Κυνηγός που δεν παρουσιαστεί για κυνήγι την ημέ ρα που του έχει οριστεί, δεν δικαιούται να χρησιμοποιήσει την άδεια της ημέρας αυτής, για άλλη είσοδο που θα ζητήσει, εκτός αν το συμβάν οφείλεται σε υπαιτιότητα της Υπηρεσίας ή λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών για την κυνηγετική δραστηριότητα και μόνο μετά από έγκριση του αρμόδιου γραφείου της Ε.Κ.Π..

7.9. Σε περίπτωση που κάποιος κυνηγός χάσει ή αδυνατεί να συγκεντρώσει τα σκυλιά του, μπορεί με άδεια του αρμόδιου δασοφύλακα να παραμείνει για δύο επί πλέον ώρες στην Ε.Κ.Π. για την αναζήτηση τους χωρίς να φέρει μαζί του κυνηγετικό όπλο. Αν για την αναζήτηση χρησιμοποιήσει αυτοκίνητο τότε οφείλει τα όπλα που θα έχει μέσα σ’αυτό να είναι μέσα σε θήκη και άνευ φυσιγγίων.

Άρθρο 8
8.1. Μετά το πέρας του κυνηγίου, ο κυνηγός αναγράφει το είδος και τον αριθμό των θηραμάτων που θήρευσε στην ειδική άδεια. Στη συνέχεια οι κυνηγοί με όλα τα οχήματα τους επιστρέφουν στο αρμόδιο Δασικό όργανο και τους γίνεται ο σχετικός έλεγχος. Ο φύλακας θήρας ή το εντεταλμένο Δασικό όργανο της Ε.Κ.Π. θα εκδίδει τιμολόγιο πώλησης της Ε.ΚΠ το οποίο θα έχει τις αυτές ενδείξεις με την ειδική άδεια και θα εισπράττει το σχετικό ποσό. Το αντίγραφο του τιμολογίου πώλησης
που θα δίδεται στον κυνηγό θα αποτελεί νόμιμο τίτλο κατοχής των θηραμάτων που αναγράφονται.

8.2. Η ομάδα κυνηγών δικαιούται να κατανέμει μεταξύ των μελών της μέχρι το ανώτερο επιτρεπτό όριο, τα θηράματα που κυνηγήθηκαν απ’ αυτούς.

8.3. Όταν η ομάδα αποτελείται από κυνηγούς με διαφορετική ειδική άδεια τότε οι τιμές όλων των θηρευθέντων θηραμάτων καθορίζονται από τιμές των θηραμάτων που αναγράφονται στις ειδικές άδειες της σχετικής πλειοψηφίας των κυνηγών της ομάδας. Εφόσον δεν υφίσταται πλειοψηφία τότε οι τιμές όλων των θηρευθέντων θηραμάτων καθορίζονται από τις μεγαλύτερες τιμές των θηραμάτων που αναγράφονται στις ειδικές άδειες των κυνηγών της ομάδας.

8.4. Ο κυνηγός που τελειώνει το κυνήγι πριν τις 14:00 μ.μ. και επιθυμεί να αποχωρήσει από την Ε.Κ.Π. οφείλει να ενημερώσει το αρμόδιο Δασικό όργανο.

Άρθρο 9
9.1. Με απόφαση του Δ/ντού Δασών ύστερα από εισήγηση του Επόπτη Ε.Κ.Π. είναι δυνατόν να τροποποιηθεί το πρόγραμμα θήρας ή να διακόπτεται για ορισμένο χρόνο ή τελεσίδικα, ή να παραταθεί.

9.2. Διακόπτεται το κυνήγι σε οποιαδήποτε περίπτωση κρίνει τούτο αναγκαίο ο φύλακας θήρας.

ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΡΑΜΑΤΑ – ΤΙΜΕΣ
Άρθρο 10
10.1. Κατά τη θηρευτική περίοδο 2018-2019 επιτρέπεται η θήρα για κάθε κυνηγό και κάθε κυνηγετική ημέρα των παρακάτω θηραμάτων σε αριθμό και τιμή μονάδας, εκτός από τα θηράματα (ελάφι κόκκινο, ελάφι πλατύκερο, ζαρκάδι, αγριογούρουνο και αίγαγρο) για τα οποία ο επιτρεπόμενος θηρεύσιμος αριθμός τους είναι κατά ομάδα για κάθε κυνηγετική ημέρα.

ΤΙΜΕΣ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΑΡΠΩΣΗ

times 2

* τα θηρεύσιμα είδη που αναγράφονται στην ετήσια ρυθμιστική θήρας εκτός από το μπεκατσίνι.
** κατά ομάδα κυνηγών

Τα θηράματα του παραπάνω πίνακα με α/α 1, 2, 4 και ορισμένα από τον α/α 3 είναι εκτρεφόμενα.
Στις ανωτέρω τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π. Α.
10.2 Ο παραπάνω επιτρεπόμενος αριθμός θηραμάτων δύναται, εφόσον υφίστανται ανάλογες προϋποθέσεις να αυξηθεί κατά 100% μετά την εισήγηση του Επόπτη Ε.Κ.Π. και έγκριση του Δ/ντή Δασών. Οι παραπάνω τιμές θηραμάτων επιβαρύνονται με Φ.Π.Α. 13 %

10.3 Για τα τριχωτά θηράματα οι κυνηγοί που επιθυμούν να αποκομίσουν μόνο τα τρόπαια καταβάλλουν το ήμισυ
της αξίας του θηράματος, το δε θήραμα παραμένει υπέρ της Ε.Κ.Π. και διατίθεται σε πλειστηριασμό.

10.4. Το κυνήγι των ειδών που δεν αναφέρονται παραπάνω, απαγορεύεται.

10.5. Εντός της περιφραγμένης έκτασης του Αγίου Βησσαρίωνα ομάδα κυνηγών που θήρευσε ένα ελάφι ή ένα
αίγαγρο ή ένα πλατώνι ή δύο ζαρκάδια ενημερώνει το αρμόδιο Δασικό όργανο και σταματάει αμέσως το κυνήγι.

10.6. Το κυνήγι της αλεπούς και του κουναβιού, επιτρέπεται ελεύθερα σε οποιοδήποτε αριθμό και η τυχόν επιθυ-
μούμενη, αποκόμιση τους από την Ε.Κ.Π. γίνεται χωρίς καμία επιβάρυνση των κυνηγών.

ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ
Άρθρο 11

11.1. Η Θηρευτική περίοδος 2018-2019 στην Ε.Κ.Π. Τρικάλων αρχίζει στις 19 Σεπτεμβρίου 2018 και λήγει στις 28
Φεβρουαρίου του έτους 2019.

Αναλυτικά ο χρόνος θήρας κάθε θηράματος στις διάφορες περιφέρειες έχει ως εξής:

11.2. Στις περιφέρειες των Τοπικών Κοινοτήτων Κοτρωνίου, Αγ. Προκοπίου, Καλογήρων, Βροντερού, Ελάτης, Περ-
τουλίου, Στουρναρείκων, Νεραϊδοχωρίου, Πύρρας, Δέσης, Δρ/χωρίου, Αγ. Νικολάου, Χρυσομηλιάς, Γλυκομηλιάς,
Αηδόνας, Παλ/χωρίου, Καλογριανής, Κλεινού (ορεινή περιοχή ): από 19-9-2018 έως 23-12-2018 και περιορισμένα
κατά χρόνο και χώρο ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες από 2-1-2019 έως 28-2-2019.

11.3. Στις περιφέρειες των Τοπικών Κοινοτήτων, Πύλης, Αγ. Βησ/νος, Φιλύρας, Πιαλείας, Ελευθεροχωρίου, Δεν-
δροχωρίου, Ξυλοπαροίκου, Γοργογυρίου, Προδρόμου, Γενεσίου, Πρίνους, Μεγάρχης, (Καλονερίου-Ανταλλάξιμα),
Αγ. Παρασκευής και Βυτουμά Καλαμπάκας, Διάβας, Κρύας Βρύσης (Πεδινή περιοχή), εκτός από την περιφραγμένη
έκταση του Αγίου Βησσαρίωνα: από 19-9-2018 έως 28-2-2019.

11.4. Η χρονική περίοδος άσκησης θήρας για κάθε θήραμα με την επιφύλαξη των παραπάνω παραγράφων κα-
θορίζεται ως εξής:

xroniki periodos

*τα θηρεύσιμα είδη που αναγράφονται στην ετήσια ρυθμιστική θήρας Με την επιφύλαξη της μετακίνησης της
ημερομηνίας έναρξης των εκτρεφόμενων ειδών φασιανού και περδίκων ανάλογα με την διαθεσιμότητα τους και
την κανονική τους διάπλαση.

Το κυνήγι της Αλεπούς και του Πετροκούναβου από 21/1 έως και 28/2 θα γίνεται χωρίς σκύλο δίωξης.
Είναι δυνατόν ο Επόπτης να μην πραγματοποιήσει ή να μειώσει την χρονική διάρκεια του κυνηγίου δια λόγους
αναγόμενους στις λειτουργικές δυνατότητες της Υπηρεσίας και στην εύρυθμη λειτουργία της Ε.Κ.Π. και τον εφη-
συχασμό των θηραμάτων.

Άρθρο 12
12.1. Κατά την Κυνηγετική περίοδο 2018-2019 δεν θα επιτρέπεται το κυνήγι κανενός θηράματος στην Ε.Κ.Π. κάθε
Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή για τον εφησυχασμό αυτών.

12.2. Οι ημέρες κυνηγίου και εφησυχισμού των θηραμάτων δύναται να τροποποιηθούν, να αυξηθούν ή και να
μειωθούν αντίστοιχα από τον Επόπτη, δια λόγους αναγόμενους στις λειτουργικές δυνατότητες της Υπηρεσίας και
στην εύρυθμη λειτουργία της Ε.Κ.Π..

12.3. Η Ε.Κ.Π. δεν λειτουργεί την 1η και 2η ημέρα των Χριστουγέννων, την 1η Ιανουαρίου, την 6η Ιανουαρίου και
τα Σαββατοκύριακα που τυχόν θα διεξαχθούν Εθνικές εκλογές.

12.4 Τις ημέρες που το έδαφος καλύπτεται παντελώς με χιόνι, δεν γίνεται κυνήγι στην Ε.Κ.Π. Αν το χιόνι καλύπτει
μόνο ορισμένους τομείς της Ε.Κ.Π., το κυνήγι απαγορεύεται στους τομείς αυτούς, σύμφωνα με την απόλυτη
κρίση του Επόπτη. Τυχόν Δασικές Απαγορεύτηκες Διατάξεις για απαγόρευση θήρας σε περίπτωση χιονοπτώσε-
ων που θα εκδοθούν από τα Δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας δεν έχουν εφαρμογή επί της Ε.Κ.Π. Κόζιακα
διότι η θήρα εντός αυτής ρυθμίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 453/1977 (ΦΕΚ 141/τ.Α’).

ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ
Άρθρο 13

13.1. Κατά την θηρευτική περίοδο 2018-2019 θα θηρευτούν συνολικά: 3 Ελάφια κόκκινα (μόνο αρσενικά) και 20
πλατύκερα, 7 Αίγαγροι (μόνο αρσενικά), 90 ζαρκάδια (10 στην περιφραγμένη περιοχή του Αγίου Βησσαρίωνα και 80
στην υπόλοιπη έκταση της ΕΚΠ), απεριόριστος αριθμός αγριόχοιρων, 100 λαγοί και 100 ορεινές πέρδικες Αναλυτικά:

thiramata 1 thiramata 2
13.2. Η θήρα του αγριογούρουνου και του ζαρκαδιού, θα επιτρέπεται μόνο σε ημέρες και τομείς που θα καθορίζο-
νται κατά την απόλυτη κρίση του Επόπτη της Ε.Κ.Π. ή από τον εξουσιοδοτημένο από αυτόν υπάλληλο, λαμβάνοντας
υπόψη την κινητικότητα του πληθυσμού τους, την ασφαλή διεξαγωγή του κυνηγίου στις ανωτέρω περιοχές και
γενικά την εύρυθμη λειτουργία της Ε.Κ.Π..

13.3. Ο αριθμός των ανωτέρω θηραμάτων μετά από εισήγηση του Επόπτη της ΕΚΠ και απόφαση του Δ/ντή Δασών
δύναται να μεταβληθεί κατά περιφέρεια κατ’ είδος και χρόνο και να αυξομειωθεί στο σύνολο του σε ποσοστό έως
και 50 % ανάλογα με τις δυνατότητες της Ε.Κ.Π.

ΕΚΓΥΜΝΑΣΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ
Άρθρο 14
Επιτρέπεται η εκγύμναση κυνηγετικών σκύλων σε όλους τους τομείς της Ε.Κ.Π. εκτός αυτών που βρίσκονται εντός
των ορίων της Ειδικής Ζώνης Προστασίας με κωδικό GR 1440006 του δικτύου natura 2000
Άρθρο 15

15.1 Για να αποκτήσει κάποιος δικαίωμα εκγύμνασης στην Ε.Κ.Π. απαιτείται να εκδώσει ειδική άδεια εκγύμνασης,
το τίμημα της οποίας καθορίζεται στο ύψος της τιμής της ειδικής άδειας θήρας, για την κάθε κατηγορία κυνηγών
ή κυναγωγών, όπως προβλέπεται στο άρθρο 2 της παρούσης. Για να αποκτήσει ο κυνηγός ή κυναγωγός την ειδική
άδεια εκγύμνασης θα πρέπει να υποβάλλει στο Δασαρχείο Τρικάλων (Ε.Κ.Π.) Κολοκοτρώνη 30 τηλ. 2431063474,
2431063471:

α) Αίτηση στην οποία να αναφέρονται το ονοματεπώνυμο, η Διεύθυνση κατοικίας, ο αρ. τηλεφώνου, ο αριθμός
των σκύλων και οι ημερομηνίες που επιθυμεί για την εκγύμναση. Οι αιτήσεις υποβάλλονται το δεύτερο δεκαπεν-
θήμερο του Φεβρουαρίου, το πρώτο του Μαρτίου και το δεύτερο του Ιουνίου.

β) Να καταβάλει το χρηματικό ποσό έκδοσης της ειδικής άδειας, το τίμημα της οποίας καθορίζεται στο άρθρο 2
της παρούσας.

15.2 Κάθε ημέρα εκγύμνασης έκαστος κυναγωγός μπορεί να εκγυμνάζει, κατά μέγιστο, τον αριθμό κυνηγετικών
σκύλων που καθορίζεται στο άρθρο 16 της παρούσας απόφασης, χωρίς επιπλέον αντίτιμο για τον κάθε σκύλο. Οι
κυνηγοί ή κυναγωγοί που προέρχονται από χώρες μέλη της Ε.Ε. εξισώνονται με τους υπόλοιπους Έλληνες κυνηγούς
ή κυναγωγούς.

15.3 Οι κυνηγοί ή κυναγωγοί που επιθυμούν να εκγυμνάσουν τα σκυλιά τους με εκτρεφόμενα θηράματα (φασια-
νό, πέρδικες, ορτύκι) και εφόσον διαθέτουν τέτοια είδη οι Ε.Κ.Π., θα καταβάλουν γι’ αυτά τίμημα ίσο με αυτό που
προβλέπεται από το ετήσιο πρόγραμμα θήρας της Ε.Κ.Π.

15.4 Κυνηγός ή κυναγωγός που τήρησε την διαδικασία του παρόντος άρθρου αποκτά το δικαίωμα εκγύμνασης
σκύλων στην Ε.Κ.Π. “Κόζιακα” Τρικάλων.

Άρθρο 16
16.1 Η εκγύμναση θα διεξάγεται κατά το χρονικό διάστημα από 1ης Μαρτίου μέχρι 15ης Απριλίου 2019 και από
15 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου 2019.

16.2 Οι ιδιοκτήτες σκύλων ή οι κυναγωγοί εισέρχονται χωρίς όπλο στην Ε.Κ.Π.. Στα τμήματα εκγύμνασης για
ορνιθόμορφα, μπεκάτσα, λαγό και αγριόχοιρο ή άλλα οπληφόρα θηλαστικά η ομάδα των κυναγωγών δύναται να
αποτελείται μέχρι τρία (3) άτομα τα οποία οδηγούν μέχρι δύο (2) σκυλιά έκαστος.

16.3 Οι ιδιοκτήτες των κυνηγετικών σκυλιών που εισέρχονται στους χώρους εκγύμνασης πρέπει να είναι εφοδι-
ασμένοι με το ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας ή διαβατήριο του σκύλου, ο σκύλος να έχει σημανθεί ηλεκτρονικά και να έχει καταγραφεί στην διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς
και των ιδιοκτητών τους και να διασφαλίζουν την τήρηση των κανόνων ευζωίας και των λοιπών υποχρεώσεων τους, όπως προβλέπεται στο ν. 4039/2012 (ΦΕΚ 15/Α’) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό.

Κυνηγετικό σκυλί που δεν έχει εμβολιαστεί για την Λύσσα και δεν έχει σημανθεί ηλεκτρονικά σύμφωνα με την παρ. 1α του ν. 4039/2012, δεν επιτρέπεται να εισέρχεται εντός της Ε.Κ.Π.. Ο αντιλυσσικό: εμβολιασμοί: θα πρέπει να έχει καταγραφεί από Κτηνίατρο στο βιβλιάριο υγεία: ή στο διαβατήριο του ζώου συντροφιάς, όπως και ο αριθμό: τη: σήμανση: (χειρόγραφα ή με την ετικέτα ταυτοποίηση:).

16.4 Οι ειδικές άδειες εκγύμνασης καθώς και τα βιβλιάρια υγείας ή διαβατήρια των σκύλων θα παραδίνονται στα αρμόδια δασικά όργανα πριν αρχίσει η εκγύμναση, υπό την επίβλεψη των οποίων θα πραγματοποιείται και θα επιστρέφεται μετά το πέρας αυτής.

Άρθρο 17
17.1 Ο ανώτερος επιτρεπόμενος αριθμός των κυνηγών ή κυναγωγών για κάθε ημέρα και χώρο εκγύμνασης θα καθορίζεται από τον Επόπτη.

17.2 Η εκγύμναση των σκύλων απαγορεύεται να γίνεται κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή και Κυριακή για τον εφησυχασμό των θηραμάτων.

17.3 Οι ημέρες εκγύμνασης των σκύλων και εφησυχασμού των θηραμάτων δύναται να τροποποιηθούν, να αυξηθούν ή και να μειωθούν αντίστοιχα από τον Επόπτη, δια λόγους αναγόμενους στις λειτουργικές δυνατότητες της Υπηρεσίας και στην εύρυθμη λειτουργία της Ε.Κ.Π.

17.4 Η εκγύμναση των σκύλων θα αρχίζει μισή ώρα πριν την ανατολή του Ηλίου και θα τελειώνει στις 12:00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Άρθρο 18
Οι κυνηγοί ή κυναγωγοί που επιθυμούν να εκγυμνάσουν τα σκυλιά τους με εκτρεφόμενα θηράματα (Φασιανό, πέρδικες) και εφόσον διαθέτει τέτοια η Ε.Κ.Π. , θα καταβάλουν για αυτά τίμημα ίσο με αυτό που προβλέπεται από το παρόν πρόγραμμα θήρας (άρθρο 10).

ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ (Α.Κ.Ι.) ΣΚΥΛΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ
Άρθρο 19
Επιτρέπεται η διεξαγωγή Αγώνων Κυνηγετικών Ικανοτήτων (Α.Κ.Ι.) σε όλους τους τομείς της Ε.Κ.Π. εκτός αυτών που βρίσκονται εντός των ορίων της Ειδικής Ζώνης Προστασίας με κωδικό GR 1440006 του δικτύου natura 2000

Άρθρο 20
20.1 Επιτρέπεται η διεξαγωγή Αγώνων Κυνηγετικών Ικανοτήτων (Α.Κ.Ι) σκύλων δεικτών και ιχνηλατών, εντός της Ε.Κ.Π. με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις.
Διοργανωτές των Α.Κ.Ι. σκύλων δεικτών και ιχνηλατών μπορούν να είναι μόνο εθνικοί όμιλοι φυλών ή κυνοφιλικοί όμιλοι τοπικού χαρακτήρα που έχουν αναγνωριστεί ως σωματεία δικαστικά και τελούν υπό την αιγίδα (είναι μέλη) του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (Κ.Ο.Ε). Η υλοποίηση των αγώνων γίνεται κατά τα ισχύοντα ευρωπαϊκά πρότυπα και κανονισμούς που υποχρεωτικά ακολουθεί ο Κ.Ο.Ε.

20.2 Οι Α.Κ.Ι. σκύλων δεικτών διεξάγονται για: Ορνιθόμορφα Θηράματα (φασιανό, πέρδικες, ορτύκι) β) μπεκάτσα. Ειδικότερα για την Ορεινή πέρδικα, για λόγους προστασίας της και μόνο, εφόσον το επιτρέπουν οι πληθυσμοί της, οι Α.Κ.Ι. θα διεξάγονται μετά από ειδική έγκριση της του Δασαρχείου Τρικάλων προκειμένου οι καταγραφές να χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση
της δυναμικής των πληθυσμών του είδους. Προκειμένου για Α.Κ.Ι ιχνηλατών για α) λαγός και β) αγριόχοιρος ή άλλα οπληφόρα θηλαστικά.

20.3 Τα διαγωνιζόμενα σκυλιά πρέπει να πληρούν τους όρους της παρ. 16.3 της παρούσας απόφασης.

20.4 Δύο μήνες μετά την τέλεση των Α.Κ.Ι, οι διοργανωτές υποχρεούνται να υποβάλλουν στην δασική αρχή της Ε.Κ.Π. έκθεση με τα αποτελέσματα των πληθυσμιακών μετρήσεων των ειδών της άγριας πανίδας. Σε περίπτωση μη τήρησης της ανωτέρω υποχρέωσης δεν θα ικανοποιείται νέο αίτημα του διοργανωτή.

20.5 Κάθε δαπάνη σχετική με την οργάνωση την υποστήριξη και την διεξαγωγή των αγώνων, βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τους διοργανωτές.

20.6 Η διοργανώτρια αρχή των Α.Κ.Ι διασφαλίζει την τήρηση των κανόνων ευζωίας και των λοιπών υποχρεώσεων του κατόχου ή ιδιοκτήτη του σκύλου (βιβλιάρια, εμβολιασμοί, σήμανση, ιατρική φροντίδα κλπ) όπως κατά περίπτωση καθορίζονται στο ν. 4039/2012 όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει.

20.7 Σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω υποχρεώσεων από το διοργανωτή των αγώνων, δεν θα ικανοποιείται νέο αίτημα του εν λόγω διοργανωτή για τα
επόμενα δύο (2) έτη

Άρθρο 21
21.1 Για να αποκτήσουν οι Κυνοφιλικές οργανώσεις το δικαίωμα διεξαγωγής Α.Κ.Ι. σκύλων δεικτών στους καθορισμένους χώρους (άρθρο 19 ) της Ε.Κ.Π. Κόζιακα Τρικάλων, απαιτείται η απόκτηση άδειας διεξαγωγής Α.Κ.Ι. σκύλων δεικτών.

21.2 Για να αποκτήσουν οι Κυνοφιλικές οργανώσεις την άδεια διεξαγωγής Α.Κ.Ι. σκύλων δεικτών θα πρέπει να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία:

21.2.1 Να υποβάλλουν στο Δασαρχείο Τρικάλων (Ε.Κ.Π.) Κολοκοτρώνη 30 τηλ. 2431063474, 2431063471, τουλάχιστον ένα μήνα πριν την αιτούμενη ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα:

α) Αίτηση στην οποία θα αναφέρονται η έδρα και ο αρ. Τηλεφώνου της Κυνοφιλικής οργάνωσης , το προτεινόμενο πρόγραμμα του αγώνα, οι ημερομηνίες και η περιοχή διεξαγωγής του αγώνα και το είδος της άγριας πανίδας στο οποίο θα διαγωνισθούν τα σκυλιά .

β) Επικυρωμένο φ/φο του εγκεκριμένου από το Πρωτοδικείο καταστατικό και βεβαίωση του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) ότι τελούν υπό την αιγίδα του.

21.2.2 Το Δασαρχείο Τρικάλων θα πρέπει να απαντήσει θετικά ή αρνητικά στο αίτημα, εντός 10 ημερών. Εφόσον το Δασαρχείο Τρικάλων (Ε.Κ.Π.) απαντήσει θετικά στο ανωτέρω αίτημα, τότε θα πρέπει η ενδιαφερόμενη Κυνοφιλική οργάνωση:

α) Να υποβάλει νέο αίτημα τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα στην οποία θα αναφέρονται ο αριθμός των συμμετεχόντων κυναγωγών καθώς και ο αριθμός των διαγωνιζόμενων σκυλιών.

β) Να καταβάλει το αντίστοιχο τίμημα το οποίο ορίζεται σε δέκα (10) Ευρώ για τους συμμετέχοντες κυναγωγούς και σε πέντε (5) Ευρώ για το κάθε διαγωνιζόμενο σκυλί. Το παραπάνω τίμημα επιβαρύνεται με ΦΠΑ 24%.

21.3 Δικαίωμα παρακολούθησης των Α.Κ.Ι. σκύλων δεικτών έχουν και μέχρι πέντε (5) εκπρόσωποι του τοπικού Κυνηγετικού Συλλόγου χωρίς την καταβολή τιμήματος.

Άρθρο 22
22.1 Οι Α.Κ.Ι. σκύλων δεικτών και ιχνηλατών διεξάγονται κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου της Ε.Κ.Π και εφόσον δεν επηρεάζεται η διεξαγωγή του κυνηγίου σε αυτήν κατά την κρίση του Επόπτη καθώς και κατά το χρονικό διάστημα που επιτρέπεται η εκγύμναση σκύλων.

22.2 Οι Α.Κ.Ι. σκύλων δεικτών θα διεξάγονται πάντα παρουσία οργάνων της Ε.Κ.Π. και οι οποίοι θα εποπτεύουν την όλη διαδικασία.

22.3 Εντός του καθορισμένου χώρου διεξαγωγής των αγώνων επιτρέπεται να εισέρχονται μόνο οι κριτές και οι κυναγωγοί που θα συνοδεύουν τα διαγωνιζόμενα σκυλιά καθώς και τα εντεταλμένα όργανα της Ε.Κ.Π. Οι κυναγωγοί μπορούν να φέρουν μόνο πιστόλι αφέσεως αγώνων, που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο της κροτοφοβίας των διαγωνιζομένων σκύλων δεικτών.

Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες από τους δασικούς δρόμους ή από προκαθορισμένες θέσεις θέας χωρίς την καταβολή τιμήματος.

22.4 Οι ιδιοκτήτες των διαγωνιζόμενων σκυλιών πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με το ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας ή διαβατήριο του σκύλου, ο σκύλος να έχει σημανθεί ηλεκτρονικά και να έχει καταγραφεί στην διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους και να διασφαλίζουν την τήρηση των κανόνων ευζωίας και των λοιπών υποχρεώσεων τους, όπως προβλέπεται στο ν. 4039/2012 (ΦΕΚ 15/Α’) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει,
για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό.

Κυνηγετικό σκυλί που δεν έγει εμβολιαστεί για την Λύσσα και δεν έχει σημανθεί ηλεκτρονικά σύμφωνα με την παρ. 1α του ν. 4039/2012, δεν επιτρέπεται να εισέρχεται εντός τη: Ε.Κ.Π.. Ο αντιλυσσικό: εμβολιασμοί: θα πρέπει να έχει καταγραφεί από Κτηνίατρο στο βιβλιάριο υγεία: ή στο διαβατήριο του ζώου συντροφιάς, όπως και ο αριθμό: τη: σήμανση: (χειρόγραφα ή με την ετικέτα ταυτοποίηση:).

22.5 Κάθε δαπάνη σχετική με την οργάνωση και την διεξαγωγή των Α.Κ.Ι. σκύλων δεικτών, βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τους διοργανωτές.

Άρθρο 23 Επιτρέπεται η απελευθέρωση εκτρεφόμενων πτερωτών θηραμάτων στους καθορισμένους χώρους από την παρούσα. Τα εκτρεφόμενα θηράματα ή διατίθενται από την Ε.Κ.Π. εφόσον έχει τη δυνατότητα με τίμημα ίδιο με αυτό που καθορίζεται στο ετήσιο πρόγραμμα θήρας ή τα προμηθεύονται οι διοργανωτές Κυνοφιλικοί Όμιλοι από άλλα κρατικά εκτροφεία ή από νομίμως λειτουργούντα ιδιωτικά εκτροφεία θηραμάτων.

Άρθρο 24
Δύο μήνες μετά την τέλεση των Α.Κ.Ι. σκύλων δεικτών, οι διοργανωτές υποχρεούνται να υποβάλλουν στο Δασαρχείο Τρικάλων (Ε.Κ.Π.) έκθεση με τα αποτελέσματα των πληθυσμιακών μετρήσεων των ειδών της άγριας πανίδας.
Σε περίπτωση μη τήρησης της ανωτέρω υποχρέωσης δεν θα ικανοποιείται νέο αίτημα του διοργανωτή.

ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Άρθρο 25
25.1 Οι άδειες εισόδου των κυνηγών και των κυναγωγών θα θεωρούνται από τον Επόπτη ή τον εξουσιοδοτημένο από τον Προϊστάμενο του Δασαρχείου Τρικάλων υπάλληλο της Κυνηγετικής περιοχής.

25.2 Δίνεται η ευχέρεια στον Επόπτη της Ε.Κ.Π. σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους, οργανώσεις αλλά και μεμονωμένα άτομα να πραγματοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα καταμετρήσεις των πληθυσμών των θηραμάτων με σκοπό την καλύτερη προστασία και τη διαχείριση του θηραματικού κεφαλαίου.

25.3 Τα όργανα της ΕΚΠ θα φροντίζουν τα μέγιστα για τη σωστή ενημέρωση και τη λήψη των αναγκαίων, κατά τη γνώμη τους, μέτρων για την ασφάλεια των Κυνηγών. Η ασφάλεια όμως αυτή αποτελεί ευθύνη των ίδιων των κυνηγών, θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή από το μέρος των κυνηγών στο χειρισμό των όπλων, στο ασφαλές βάδισμα στις ορεινές περιοχές και στην ασφαλή αναγνώριση του θηράματος που θα πυροβολήσουν.

25.4 Κάθε άλλη λεπτομέρεια ως προς την λειτουργία της Ε.Κ.Π. που δεν καταχωρείται στο πρόγραμμα καθορίζεται από τον Επόπτη της ΕΚΠ μέσα στα πλαίσια του π.δ. 453/1977 και των σχετικών περί θήρας Νόμων.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ – ΠΟΙΝΕΣ
Α) Δεν επιτρέπεται:
1. Η χρήση διόπτρων και ασυρμάτων για άσκηση θήρας.
2. Η χρήση επαναληπτικών όπλων (καραμπινών) με γέμισμα άνω των τριών φυσιγγίων, όπλων με ραβδωτή κάνη και όπλων που φέρουν τηλεσκόπια.
3. Η χρήση εννεαβόλων φυσιγγίων καθώς και οποιοδήποτε άλλων φυσιγγίων για θήρα Ζαρκαδιού, κόκκινου Ελαφιού, πλατωνιού, Αίγαγρου (επιτρέπεται μόνο μονόβολα).
4. Η θήρα των θηραμάτων που δεν κατονομάζονται.
5. Η χρησιμοποίηση σκυλιών δίωξης κατά τις ημέρες που δεν κυνηγιούνται τα τριχωτά θηράματα.
6. Η απόκρυψη φονευθέντος θηράματος.
7. Η θήρα θηράματος που ο αριθμός συμπληρώθηκε κατά τομέα ή σε ολόκληρη την Ε.Κ.Π. κατά την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο.
8. Η εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων εκτός των καθορισμένων χώρων της Ε.Κ.Π. Κόζιακα , όπως αυτοί περιγράφονται στο άρθρο 14 του παρόντος προγράμματος θήρας.

Οι παραβάτες των ανωτέρω (1-8) περιπτώσεων διώκονται ποινικά για παράβαση των νόμων περί θήρας ή απαγορευτικής διάταξης. Τα θηράματα που θηρεύτηκαν κατά παράβαση των ανωτέρω διατάξεων κατάσχονται και εκποιούνται επί τόπου ή αλλού, αν υφίστανται η δυνατότητα μεταφοράς των, αποκλειομένων των παραβατών της συμμετοχής στην δημοπρασία.
Πλέον των παραπάνω οι παραβάτες των περιπτώσεων (1-7) θα στερούνται την ειδική άδεια κυνηγίου για ολόκληρη την θηρευτική περίοδο (ολόκληρη η ομάδα αν το κυνήγι είναι ομαδικό ή ο παραβάτης κυνηγός της ομάδας καθώς και ο μεμονωμένος κυνηγός) ενώ οι παραβάτες της (8) περίπτωσης θα στερούνται την εδική άδεια εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων για ολόκληρη την περίοδο εκγύμνασης..

Β) Κυνηγοί που δεν εφαρμόζουν το πρόγραμμα κυνηγίου της Ε.Κ.Π. Κόζιακα και δεν συμμορφώνονται με τις εντολές και τις υποδείξεις των οργάνων της και επιδεικνύουν ανυπακοή ή ανάρμοστη συμπεριφορά προς τα δασικά όργανα ή αποχωρήσουν από την Ε.Κ.Π. χωρίς να παραλάβουν προσωπικά το ατομικό βιβλιάριο θήρας και την ειδική άδεια θήρας, θα στερούνται του κυνηγίου μέχρι δεκαπέντε (15) κυνηγετικές ημέρες, μετά από πρόταση του Επόπτη της Ε.Κ.Π. Κόζιακα και απόφαση
του δασάρχη Τρικάλων. Σε περίπτωση υποτροπής θα κατάσχονται οι άδειες κυνηγίου (Κοινή και Ειδική) και το κυνηγετικό όπλο και οι κυνηγοί θα διώκονται ποινικά για παράβαση της ρυθμιστικής διάταξης κυνηγίου, κατά το άρθρο 287 παρ. 18 του ν.δ. 86/1969.

Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος
της Δ/νσης Δασών Ν. Τρικάλων
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΟΝΑΣΙΟΣ



Πηγή

Ακάθεκτη η Πιαλεία, συνεχίζει στο Κύπελλο…3-1 το Πετρωτό εντός (βίντεο/φωτό)

Ακάθεκτη η Πιαλεία, συνεχίζει στο Κύπελλο…3-1 το Πετρωτό εντός (βίντεο/φωτό)


Με την γνωστή του “συνταγή”…αδιαπέραστη άμυνα, δύναμη, πάθος & αντεπιθέσεις φωτιά, ο “Ασκληπειός” Πιαλείας, εξυγίανε  άλλο ένα εμπόδιο, αυτό του Πετρωτού, σε έναν ακόμη αγώνα Κυπέλλου μέσα στο “Ελ Πάσο”, σήμερα το απόγευμα, με τελικό σκορ: 3 – 0.

Η ομάδα της Πιαλείας μπήκε αρκετά δυνατά & αποφασισμένη για νίκη & στο 3ο κιόλας λεπτό, πήρε κεφάλι στο σκορ με ωραίο σουτ του Ξηντάρα, σκορπώντας την ψυχρολουσία στους αντιπάλους της. Με την ίδια αποφασιστικότητα στη συνέχεια & στο 14′ με ωραίο σουτ του Μ. Τσάτσου, ύστερα από κάθετη πάσα ακριβείας του Δημόπουλου, διπλασίασε τα τέρματά της, αποβάλλοντας ταυτόχρονα & το άγχος του φαβορί, βάζοντας τα θεμέλια για τη νίκη.

Στο 2ο ημίχρονο οι γηπεδούχοι υπό τη σιγουριά των δύο υπέρ τους τερμάτων, χαλάρωσαν αρκετά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο Πετρωτό να πάρει χώρο στο γήπεδο, δημιουργώντας κάποιες καλές ευκαιρίες για να μειώσει, χωρίς ωστόσο να τελεσφορίσουν.

Από το 74′ & έπειτα η Πιαλεία, ανέβασε & πάλι στροφές, βάζοντας τον αντίπαλό της στα καρέ του, για να πετύχει ένα ακόμη πολύ όμορφο γκολ στο 84′ με τον Μ. Τσάτσο, όταν αυτός από πλάγια θέση & δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του, ανήμπορου να αντιδράσει, Τσέλιου, γράφοντας έτσι το τελικό, Πιαλεία – Πετρωτό: 3-0, για να συνεχίσει με αξιώσεις στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΤ.

Προπονητές

Πιαλεία: Κονοσπίρης

Πετρωτό: Τσιαούσης

Διαιτητής: Ζήσης

Βοηθοί: Λεωνίδας/Μουστάκας

*Με τις μπλε εμφανίσεις η Πιαλεία, τις λευκές το Πετρωτό.

 

;

IMG_0907

IMG_0910

IMG_0912

IMG_0920

IMG_0923

IMG_0926

IMG_0928

IMG_0930

IMG_0933

IMG_0952

IMG_0962

IMG_0963

IMG_0964

IMG_0965

IMG_0973

IMG_0976

IMG_0987

IMG_0990

IMG_0992

IMG_1006

IMG_1016

IMG_1021

 



Πηγή

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων Κυπέλλου του Σαβ/κου


Παρακάτω παραθέτουμε αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης φάσης των αγώνων Κυπέλλου της ΕΠΣΤ, που θα διεξαχθούν στις 4:30μμ…

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου

Καρυές – Παραληθαίοι…. Μανασής, Ναταλούκας/Λεωνίδας

Ένωση Μουριάς/Δροσερού – Ροπωτό…. Κοντίνος, Σταφυλάς/Ράτζας

Ακαδημία 1 – Αρδάνι…. Λεωνίδας Σ.,  Μπαλλάς/Βουτσελάς

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου

Βαλτινό – Δενδροχώρι…. Κοντίνος,  Νταλούκας/Μπαλλάς

Πιαλεία – Πετρωτό…. Ζήσης,  Λεωνίδας/Μουστάκας

Φωτεινό – Γριζάνο…. Πέτσας,  Πλόκας/Ντίνος

Θεόπετρα – Αγ. Οικουμένιος… Δουλόπουλος, Καλογριάς/Ανδριόπουλος

Ριζαριό – Ασπρόβαλτος….  Κουτσάγιας,  Σταφυλάς/Μπαϊρακτάρης



Πηγή

Στην Πύλη: Ενημέρωση SOS! για το “Μεταχρωματικό έλκος του πλατάνου”. Έκκληση Δήμου & Δασαρχείου για ευαισθητοποίηση & συνεργασία των πολιτών

Στην Πύλη: Ενημέρωση SOS! για το “Μεταχρωματικό έλκος του πλατάνου”. Έκκληση Δήμου & Δασαρχείου για ευαισθητοποίηση & συνεργασία των πολιτών


Μία σημαντική ενημέρωση, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πύλη & στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ.  Δ. Πύλης στις 1ι:00πμ, από το Δασαρχείο Τρικάλων με θέμα την:«Αντιμετώπιση μεταχρωματικού έλκους πλατάνου», μία θανατηφόρα ασθένεια, που μπορεί να μετατρέψει παραδείσιες περιοχές σε “κρανίου τόπο” & έχει προσβάλει πλατάνια σε 30 σημεία του Δ. Πύλης, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στις Λογγιές, Αγ. Βησσαρίωνα, κατά μήκος της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας από το ύψος της Πύλης & προς τα πάνω, Πιαλεία, Νεράϊδα, Μυρόφυλλο & Βαλκάνο.

Η ενημέρωση έγινε από τον ίδιο τον Δασάρχη Τρικάλων κ. Χρ. Κουλικούρδα, παρουσία του Δημάρχου Πύλης κ. Κ. Μαράβα, του προέδρου του Δ.Σ. & δασολόγο κ. Χρ. Νάκο, αλλά & Αντιδημάρχων, δημ. συμβούλων & προέδρων Τ.Κ. του Δήμου, που οι περιοχές τους είναι στο κόκκινο, είτε όχι.

Για το τεράστιο αυτό ζήτημα που προέκυψε & ο Δήμος & το Δασαρχείο, μέσω των προέδρων των Τ.Κ., απηύθυναν έκκληση προς τους πολίτες, να ευαισθητοποιηθούν & να βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία είτε με το αρμόδιο Τμήμα Περιβάλλοντος -Καθαριότητας & Πρασίνου του Δήμου, είτε με την Δασική Υπηρεσία, όταν πέσει υπό την αντίληψή τους δένδρο πλατάνου που έχει προβληθεί από την ασθένεια, είτε, …το σημαντικότερο,… όταν πρόκειται να προβούν σε πάσης φύσεως εργασία σε δένδρο πλατάνου.

Για το εν λόγω μείζων ζήτημα, από πλευράς Δασαρχείου Τρικάλων, εκπονείται μελέτη, η οποία αποτελεί συνάμα & πρότασή του για την ολομερή & ενδεδειγμένη αντιμετώπιση του ζητήματος, η οποία προβλέπει σε πρώτη φάση “Έκτακτη κάρπωση” με την κοπή υγιών πλατάνων ανεξαρτήτως ηλικίας αυτών, σε ακτίνα 20 περίπου μέτρων & περιμετρικά ενός προσβεβλημένου δένδρου & έχουν σηματοδοτηθεί(τα υγιή), αυτή τη στιγμή με κόκκινο σταυρό ή “Χ”.

Μετά της κοπής, έπεται η ταυτόχρονη “νέκρωση” των πρέμνων, με την μέθοδο τομών ή τρυπών σε αυτά, εγχύοντας εκεί συγκεκριμένη ποσότητα ενδεδειγμένου φυτοφαρμάκου.

Στην 2η φάση της μελέτης, προβλέπεται κοπή του προσβεβλημένου δένδρου(τα οποία αυτή τη στιγμή έχουν σηματοδοτηθεί με μπλε σταυρό), ολοκληρωτική του επιτόπου καύση, αλλά & ξήρανση του πρέμνου, καθ’ ότι ο μύκητας είναι πολύ ανθεκτικός & παραμένει ενεργός για 4 ή & 5 χρόνια & μπορεί να μεταφέρει την ασθένεια σε ανύποπτο χρόνο & σε υγιή δένδρα.

Για την υλοποίηση της μελέτης & την καταστολή του προβλήματος, από πλευράς Δασαρχείου προτάθηκε η όλη διαδικασία να τεθεί προς δημοπράτηση, καθώς αυτή αποτελεί μία επίπονη διαδικασία που θέτει όρους & προϋποθέτει γνώση & θα επιτηρείται από την ίδια την Υπηρεσία.

Το όλο ζήτημα & η πρόταση του Δασαρχείου θα τεθεί υπ’οψιν του Σώματος & θα έρθει προς ψήφιση στην επόμενη τακτική του σύγκλιση.

Πάντως η αντιμετώπιση του όλου ζητήματος κρίνεται άκρως σημαντική, καθώς οι επιπτώσεις από την εξάπλωση της ασθένειας, εκτός του κακού αισθητικού φαινομένου, (με παράπλευρες απώλειες στον τουρισμό) μπορεί να προκαλέσει μια σειρά άλλων πολυποίκιλων φαινομένων, όπως πλημμύρες & μπάζωση ρεμάτων, ακόμα & ανύψωση της κοίτης του Πορταϊκού, από φερτά υλικά.

Εξ ου & η έκκληση των δύο Αρχών για άμεση ευαισθητοποίηση των πολιτών & συνεργασία μαζί τους, προς μια ολική & αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου.

Προς γνώση των πολιτών, τίθενται τα παρακάτω…

Πώς μεταδίδεται 

1)Με εργαλεία κοπής & κλάδευσης δένδρων (αλυσοπρίονα, πριόνια, τσεκούρια κτλ)

2)Με μηχανήματα εκσκαφής

3)Με πάσης φύσεως εργασίες (κλαδέματα κτλ)

4)Υπογείως με το ριζικό σύστημα

5)Με τα καυσόξυλα

6)Μέσα στα ποτάμια ο μύκητας διαδίδεται με προσβεβλημένα δένδρα που σπάζουν & μεταφέρονται με το υδάτινο ρεύμα.

 Πώς αντιμετωπίζεται

1)Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την υλοτομία ή την κλάδευση πλατάνου, θα πρέπει να απολυμαίνονται πριν από την χρήση του & μετά με χλωρίνη

2)Επίσης, τα εκσκαπτικά μηχανήματα που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν η έχουν χρησιμοποιηθεί σε περιοχές με πλατάνια, θα πρέπει πλένονται με επιμέλεια & να απολυμαίνονται.

3) Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καυσόξυλα από προσβεβλημένα δένδρα πλατάνου, γιατί μαζί με τα ξύλα μεταφέρεται & το παθογόνο μικρόβιο. Το ροκανίδι που παράγεται κατά την κοπή των ξύλων από προσβεβλημένα δένδρα, μπορεί να μεταφέρει την ασθένεια.

4) Όταν υπάρχει υποψία προσβολής (νεκρά ή ημίξηρα δένδρα πλατάνου), πρέπει να ειδοποιείται η Δασική Υπηρεσία.

5) Η ασθένεια μπορεί να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά , εάν διαπιστωθεί στα πρώτα στάδια προσβολής.

IMG_0788

IMG_0789

IMG_0793

IMG_0801

IMG_0805

IMG_0806



Πηγή

Κληρώθηκαν τα ζευγάρια της β’ φάσης του Κυπέλλου της ΕΠΣΤ…


Κληρώθηκαν τα ζευγάρια για την β’ φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΤ, με τα περισσότερα παιχνίδια(κάποια ίσως την Κυριακή) να διεξάγονται το ερχόμενο Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 4:30μμ, τα οποία έχουν ως εξής:

Βαλτινό – Δενδροχώρι
Καρυές – Παραληθαίοι
Ακαδημία1 – Αρδάνι γ. Αγ. Κυριακής
Πιαλεία – Πετρωτό
Φωτεινό – Γριζάνο
Θεόπετρα – Αγ. Οικουμένιος
Ένωση Δροσερού/Μουριάς – Ροπωτό
Ριζαριό – Ασπρόβαλτος



Πηγή

Κύπελλο:”Πράσινο” για την Πιαλεία… 3-2 την Λυγαριά στο “Ελ-Πάσο” (βίντεο/φωτό)

Κύπελλο:”Πράσινο” για την Πιαλεία… 3-2 την Λυγαριά στο “Ελ-Πάσο” (βίντεο/φωτό)


Το “πράσινο” φως πήρε η Πιαλεία για συνέχεια στο “Κύπελλο”, ύστερα από την σημερινή της νίκη στην έδρα της, απέναντι σε μια πολύ καλή Λυγαριά, με τελικό σκορ: 3-2.

Ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, όσοι εκ των φιλάθλων επέλεξαν να παρακολουθήσουν το σημερινό ματς ανάμεσα σε Πιαλεία & Λυγαριά, το οποίο διέθετε πάθος, πολλά γκολ & πολλές, μα πάρα πολλές κλασικές ευκαιρίες & από τις δυο πλευρές, με τις περισσότερες να χάνονται από τους γηπεδούχους.

Ένα ματς που σε κρατούσε από το πρώτο λεπτό, έως & το τελικό σφύριγμα του ρεφ Δουλόπουλου, εναγωνίως καρφωμένο στην θέση σου, χωρίς να πάρεις το βλέμμα σου από την ροή του, καθώς αυτό κατά συχνά διαστήματα, έπαιρνε τρελό ρυθμό, με τις ευκαιρίες να χάνονται εκατέρωθεν.

Η Πιαλεία εμφανίστηκε, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε μέσα στο ‘Ελ-Πάσο”, πολύ δυνατή, με ένα αρκετά σφιχτό-ομοιογενές σχήμα & δίνοντας πολλή σημασία στα νώτα της, με ξαφνικές αντεπιθέσεις προσπαθούσε να “τρυπήσει” την αντίπαλη άμυνα, κάτι που κατόρθωσε τρεις φορές σήμερα & να πάρει τη νίκη.

Η Λυγαριά στάθηκε αρκετά καλά, δείχνοντας ομάδα που δεν τα παρατά & παρά τα κενά στο χώρο του κέντρου, που προσπάθησε να καλύψει σήμερα με τον Χρ. Λιάκο, σε έναν ρόλο που δεν μας έχει συνηθίσει, μένοντας έτσι χωρίς καθαρόαιμο φορ, κατόρθωσε & γύρισε δύο φορές μάλιστα το εις βάρος της σκορ & ενώ όλα έδειχναν πως το ματς πάει για παράταση, ο Δημουλάς είπε “ΟΧΙ” & στο 81’ έδωσε τη νίκη για την ομάδα της Πιαλείας.

Οι σκόρερς

Ν. Ζαρίδας με χτύπημα πέναλτι στο 9′,  1-0

Μπαγκατσάς στο 25′, 1-1 για την Λυγαριά, με κοντινό πλασιέ

Δημουλάς στο 33′, 2-1 για την Πιαλείας, με κοντινό πλασιέ

Τσουρλιάνος στο 74′, 2-2 για την Λυγαριά, με κοντινή κεφαλιά, ύστερα από λάθος εκτίμηση & διώξιμο του κήπερ Τσάτσου σε σουτ του Τζαναβά

Δημουλάς στο 81′, 3-2 για την Πιαλεία, με κοντινή κεφαλιά, ύστερα από σέντρα σουτ του Τσαβαλιάρη.

Προπονητές

Πιαλεία: Κονοσπίρης

Λυγαριά: Πατσιάνης

Διαιτητής: Δουλόπουλος

Βοηθοί: Ράτζας/Παπαγεωργόπουλος

*Με τις λευκές φανέλες η Πιαλεία, τις μπλε η Λυγαριά.

 

IMG_0609

IMG_0612

IMG_0614

IMG_0615

IMG_0629

IMG_0630

IMG_0633

IMG_0638

IMG_0639

IMG_0641

IMG_0647

IMG_0653

IMG_0656

IMG_0672

IMG_0676

IMG_0688

IMG_0692

IMG_0694

IMG_0708

IMG_0710

IMG_0744

IMG_0753

IMG_0763

IMG_0765

 

 



Πηγή

Δ.Σ. Δ. Πύλης:Ομόφωνα το σύνολο των θεμάτων. Σύντομα η καταβολή ποσού ενίσχυσης στους πληγέντες των πλημμυρών. Έγκριση της κλειστής αγοράς Πύλης

Δ.Σ. Δ. Πύλης:Ομόφωνα το σύνολο των θεμάτων. Σύντομα η καταβολή ποσού ενίσχυσης στους πληγέντες των πλημμυρών. Έγκριση της κλειστής αγοράς Πύλης


Με απόλυτη ομοφωνία πέρασε το σύνολο των θεμάτων(βλ. σχετ. εδώ), καθώς & τα δύο εκτός ημερησίας διατάξεως θέματα που έφερε προς συζήτηση το Προεδρείο, κατά την χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Δ. Πύλης.

Πριν τη συζήτηση των βασικών θεμάτων, ερωτήματα προς το Προεδρείο υπέβαλαν ο δημ. σύμβουλος της αξ. αντιπολίτευσης κ. Ιωάν. Κουτσονάσιος, καθώς & η Αντ/ρχος Καθαριότητας κα Λ. Οικονόμου.

Ο κ. Κουτσονάσιος αναφέρθηκε στον πρόσφατο σεισμό των 5,2R, τι είδους ζημιές προκλήθηκαν, σε ποιες Τ.Κ. του Δήμου & αν προβλέπεται κάποιο σχετικό βοήθεια. Απάντηση στο ερώτημα έδωσε ο Δήμαρχος κ. Κ. Μαράβας, ο οποίος ανέφερε πως ύστερα από την δημόσια πρόσκληση της δημ. Αρχής, προς τους δημότες, για καταγραφή τυχόν ζημιών που προκλήθηκαν από τον εν λόγω σεισμό, υποβλήθηκαν στον Δήμο 25 αιτήσεις, οι οποίες απεστάλησαν στην αρμόδια Υπηρεσία, κλιμάκιο της οποίας θα επιληφθεί δια ζώσης όλες τις περιπτώσεις, ώστε να εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών, πράττοντας αναλόγως.

Η κα Οικονόμου αναφέρθηκε αν & κατά πόσο θα αποδοθεί το “επίδομα γάλακτος”, προηγούμενων ετών 2012 – 2016, σε εργαζόμενους, μόνιμους, αορίστου & εποχικούς, του τομέα Καθαριότητας. Αρχικά απάντηση δόθηκε από τον Δήμαρχο, ο οποίος ανέφερε ότι το σχετικό επίδομα θα επιδοθεί στους δικαιούχους, για να συμπληρώσει ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νάκος ότι το ζήτημα είναι διαδικαστικό, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία & στο επόμενο Δ.Σ. θα έρθει προς ψήφιση στο Σώμα.

Τα εκτός ημερησίας θέματα αφορούσαν το ένα, στην “Μετατόπιση δικτύων ΔΕΥΑ στο έργο της Εθνικής Οδού Τρικάλων-Άρτας” & αφορά στην έγκριση του σχεδίου & φακέλου ασφάλειας υγείας & το δεύτερο στην, με το ίδιο περιεχόμενο, έγκριση του έργου “Αναπλάσεις στην Τ.Κ. Περτουλίου”. Θέματα που όπως προαναφέρθηκε, ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Σώμα.

Ένα εκ των σημαντικών θεμάτων ήταν & το θέμα με αύξοντα αριθμό 8, το οποίο αφορούσε στην αποδοχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης(19.398€), για την υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικής προστασίας, σε τρεις οικογένειες της Πιαλείας & μία στις Λογγιές, οι οποίες επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες & κατολισθήσεις του περασμένου Φλεβάρη.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε χθες & σε τρία ακόμη “ευχάριστα” νέα, όπως χαρακτηριστικά είπε, το πρώτο που αφορούσε στην κατασκευή υποσταθμού φυσικού αερίου για τις ανάγκες της περιοχής(σχετ. άρθρο εδώ), το δεύτερο στην έγκριση, από το ΥΠΕΧΩΔΕ, για την κατασκευή της κλειστής αγοράς Πύλης, στον χώρο που σήμερα φιλοξενείται το αμαξοστάσιο του Δήμου, που ως γνωστόν πλέον “μετακομίζει” στον αύλειο χώρο, όπισθεν του Δημαρχείου του πρώην Δ. Γόμφων & το τρίτο στην αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Πύλης με το ποσό των 485.000€, που προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας(σχετ. άρθρο εδώ).

Επίσης στους στόχους της δημ. Αρχής, για την στελέχωση της Τεχνικής της Υπηρεσίας, είναι & η πρόσληψη δύο Πολιτικών Μηχανικών (ΠΕ03), με σύμβαση μίσθωσης έργου 12 μηνών, για την παρακολούθηση, άμεση διαχείριση & τεχνική υποστήριξη των έργων που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 & η δημ. Αρχή έχει συμπεριελάβει στην ατζέντα της, με άμεσο στόχο την όσο το δυνατόν γρηγορότερη περάτωση αυτών & απόδοσή τους στην τοπική κοινωνία.

IMG_0481

IMG_0482

IMG_0483

IMG_0484



Πηγή