Διακοπή ρεύματος σε Τ.Κ. του Δήμου Πύλης

Διακοπή ρεύματος σε Τ.Κ. του Δήμου Πύλης


Από την ΔΕΔΔΗΕ γίνεται γνωστό ότι την ερχόμενη Παρασκευή 29 Ιουνίου θα γίνει διακοπή ρεύματος, λόγω εκτέλεσης απαραίτητων τεχνικών εργασιών  στο δίκτυο στις κάτωθι περιοχές…

Από ώρα 07:30 – 14:30 στα χωριά: Πιαλεία, Φιλύρα, στους οικισμούς Σωτήρα και Παλαιοχώρι στα αρδευτικά των παραπάνω χωριών, καθώς στα αρδευτικά Φήκης και του Αγ.Βησσαρίωνα.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από τον χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω. Γι’ αυτόν τον λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις & τα δίκτυα του ΔΕΔΔΥΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι συνέχεια ρεύμα. Έτσι για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου, ακόμα & αν βρίσκονται καταγής, γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

Επίσης όσοι έχουν ηλεκτρικούς κινητήρες, πρέπει μετά την διακοπή, να ελέγξουν να περιστρέφονται όπως πριν.Πηγή

Επισκέψεις Μικέλη Χατζηγάκη σε χωριά του Ν. Τρικάλων

Επισκέψεις Μικέλη Χατζηγάκη σε χωριά του Ν. Τρικάλων


Επισκέψεις σε χωριά των Τρικάλων πραγματοποιεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο Μικέλης Χατζηγάκης. Το νεαρό Τρικαλινό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε αρκετά χωριά του Νομού (μεταξύ άλλων το Πρίνος, την Φωτάδα, το Βαθύρεμα, την Πιαλεία, κ.α.) και αφουγκράστηκε τα προβλήματα των κατοίκων των χωριών.

Οι πολίτες του εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ανεργία, τους υψηλούς φόρους, το αναποτελεσματικό κράτος και το ανεπαρκές πολιτικό προσωπικό και ζήτησαν βαθιές αλλαγές στο υπάρχον πολιτικό σύστημα.

 Ως συνεργάτης του Κωστή Χατζηδάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη ο Μικέλης Χατζηγάκης, μίλησε για το αναλυτικό οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας με αιχμή τους δόρατος τις φοροελαφρύνσεις (π.χ. ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ σε διαμονή και εστίαση, κτλ) και την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.

 Ο Μικέλης δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον, γιατί η Ελλάδα έχει δυνατά συγκριτικά πλεονεκτήματα (π.χ. τουρισμός, γεωργία, γεωγραφική θέση, καθώς και στον ενεργειακό τομέα). Το σημαντικό είναι να υπάρξει η κατάλληλη αξιοποίηση και σε πολιτικές αλλά και σε πρόσωπα.

  Όπως λέει ο ίδιος με νόημα: «Αν μάθαμε κάτι από αυτή την κρίση είναι ότι οι πολιτικοί πρέπει να ακούνε με σεβασμό και με πολύ προσοχή τους πολίτες και να προσπαθούν να λύσουν προβλήματα με πνεύμα συνεργασίας. Οι σύγχρονοι πολιτικοί πρέπει να ακούνε περισσότερο και να μιλάνε λιγότερο».Πηγή

Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα: «Σύγχρονη ηγεσία Σχολικής Μονάδας», στην Πιαλεία

Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα: «Σύγχρονη ηγεσία Σχολικής Μονάδας», στην Πιαλεία


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στο Δημοτικό Σχολείο Πιαλείας, η ημερίδα με θέμα «Σύγχρονη ηγεσία Σχολικής Μονάδας» που διοργάνωσε ο Σχολικός Σύμβουλος της 5ης Περιφέρειας Σχολικών Συμβούλων κ. Απόστολος Σπαθής.

Σκοπός της ημερίδας ήταν οι διευθυντές και προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων να συντονιστούν μεταξύ τους και να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις που θα επιφέρουν αλλαγές στην προσωπικότητά τους, συμβάλλοντας έτσι στην προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη και στην βελτίωση της αποτελεσματικότητας των σχολείων τους.

Συμμετείχαν οι Διευθυντές και Προϊστάμενοι των Σχολικών Μονάδων της Παιδαγωγικής περιοχής ευθύνης του Σχολικού Συμβούλου ενώ παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν στην ημερίδα ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πύλης κ. Σ. Αγγέλης, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Πιαλείας κ. Τ. Βακουφτσής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Α. Ζορμπάς.

Κατά την ημερίδα τέθηκαν και συζητήθηκαν θέματα όπως:  ο αποτελεσματικός διευθυντής, η μετασχηματιστική ηγεσία, η εσωτερική εκπαιδευτική πολιτική, η εσωτερική αξιολόγηση σχολικών μονάδων, η διοίκηση ολικής ποιότητας κ.ά . Παράλληλα οι Διευθυντές και Προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν  το πανέμορφο τοπίο και να ξεναγηθούν στο Σχολικό Λαογραφικό Μουσείο Πιαλείας  από τον συνταξιούχο δάσκαλο  και ιδρυτή του Μουσείου κ. Δ. Παπαγιανόπουλο.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν οι α) Απόστολος Σπαθής, Εκπαιδευτικός ΠΕ70, Σχολικός Σύμβουλος 5ης Περιφέρειας Σ. Σ. Δημοτικής Εκπαίδευσης Τρικάλων με θέμα: Λειτουργίες της διοίκησης – αυτο-αξιολόγηση των σχολικών μονάδων,  β) Αθανασία Τσιοτινού, Εκπαιδευτικός ΠΕ02, Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων με θέμα: Εσωτερική εκπαιδευτική πολιτική – βελτίωση εκπαιδευτικών – ο ρόλος του διευθυντή στη σχολική μονάδα γ) Μαριάννα Αποστόλου, Εκπαιδευτικός ΠΕ05, Διευθύντρια του 4ου Λυκείου Τρικάλων με θέμα: Ηγεσία και Διοίκηση Ολικής Ποιότητας στην Εκπαίδευση: Η Περίπτωση του Μοντέλου της Μετασχηματιστικής Ηγεσίας.

Sxol Symvoulos (4)

Sxol Symvoulos (5)

Sxol Symvoulos (6)

Sxol Symvoulos (1)Πηγή

Στην αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες στις Δ.Ε Πύλης, Γόμφων & Πιαλείας, προβαίνει ο Δήμος Πύλης. Προς δημοπράτηση το όλο έργο…

Στην αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες στις Δ.Ε Πύλης, Γόμφων & Πιαλείας, προβαίνει ο Δήμος Πύλης. Προς δημοπράτηση το όλο έργο…


Άλλο ένα σημαντικό έργο έρχεται να υλοποιήσει ο Δήμος Πύλης το οποίο αφορά στην “Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες στις Δ.Ε Πύλης , Γόμφων & Πιαλείας”, το οποίο μπήκε ήδη σε τροχιά Δημοπράτησης.

Με την συγκεκριμένη εργολαβία προβλέπονται εργασίες, που αποβλέπουν στη βελτίωση και συντήρηση των τεχνικών υποδομών εντός των οικισμών, καθώς και στην εξασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο των Δημοτικών Ενοτήτων Πύλη, Γόμφων, Πιαλείας.

Αντικείμενο της μελέτης είναι η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πύλης λόγω των παρατεταμένων και έντονων βροχοπτώσεων σε συνάρτηση με το έντονο ανάγλυφο της περιοχής και τα γεωτεχνικά δεδομένα αυτής . Αποτέλεσμα αυτών είναι οι εκτεταμένες κατολισθήσεις πρανών , η βύθιση του καταστρώματος της οδού σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου καθώς και η ανεξέλεγκτη ροή των επιφανειακών υδάτων λόγω την μη ύπαρξης των απαραίτητων τεχνικών έργων .

Εκτός από τις εργασίες αποκατάστασης, προβλέπεται η διάνοιξη τάφρων απορροής των υδάτων , η κατασκευή σωληνωτών οχετών , η κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης και άλλων απαραίτητων τεχνικών έργων για την αποφυγή παρόμοιων προβλημάτων στο μέλλον.

Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσό των 300.000,00 €, όπου στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται το Γ.Ε. & Ε.Ο., τα απρόβλεπτα, η αναθεώρηση και ο ΦΠΑ 24%. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος του Δήμου Πύλης και από ΥΠΕΣ ΣΑΕ 055 ( 2003 ΣΕ05500005 )

Ακολουθεί η περίληψη διακήρυξης του Διαγωνισμού…

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

1. Ο Δήμος Πύλης, προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση, με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή, του έργου «Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία στις Δ.Ε Πύλης, Γόμφων, Πιαλείας», με προϋπολογισμό 241.935,48€ χωρίς Φ.Π.Α. Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών (ποσά με δαπάνες εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα) : Χωματουργικά – Τεχνικά : 129.072,42€ & Οδοστρωσία – Ασφαλτικά : 108.850,06€.

2. Προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www.promitheus.gov.gr, στο ΚΗΜΔΗΣ, καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής http://www.dimospylis.gr. Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο από την Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2434350321, FAX επικοινωνίας 2434350312, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία Δημήτριος Φέκος.

3. Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία την Πέμπτη 12 – 7 – 2018 και ώρα 10:00, σε ηλεκτρονικό φάκελο του υποσυστήματος. Για τη συμμετοχή στην παρούσα διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (ΕΣΗΔΗΣΔιαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr). Το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης σύμφωνα με το Ν.4412/2016.

4. Στο διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν : Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στην Α2 και άνω για έργα κατηγορίας ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ.

5. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 4.838,71€ και ισχύ τουλάχιστον έννέα (9) μηνών και 30 ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι εννέα (9) μήνες από την ημερομηνία υποβολής των προσφορών.

6. Χρηματοδότηση : ΥΠ.ΕΣ ΣΑΕ055.

7. Τόπος εκτέλεσης του έργου : Δήμος Πύλης.

8. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 8 (οκτώ) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

9. Το αποτέλεσμα θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πύλης.Πηγή

Προσκυνηματική εκδρομή στην Παναγία “Σουμελά”, από τον Σύλλογο Γυναικών Πιαλείας

Προσκυνηματική εκδρομή στην Παναγία “Σουμελά”, από τον Σύλλογο Γυναικών Πιαλείας


Ο Σύλλογος Γυναικών Πιαλείας, διοργανώνει ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή, την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 στο μοναστήρι της Παναγίας “Σουμελά”, Έδεσσα & Βέροια.

Τιμή εισιτηρίου: 12€

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ.: 2431 0 51946  &  6976 538 305…Κα Φανή Υφαντή

 Πηγή

Από την 5η Περιφέρεια σχολ. συμβούλων Τρικάλων…Ημερίδα με θέμα:”Σύγχρονη ηγεσία σχολ. μονάδας” στην Πιαλεία

Από την 5η Περιφέρεια σχολ. συμβούλων Τρικάλων…Ημερίδα με θέμα:”Σύγχρονη ηγεσία σχολ. μονάδας” στην Πιαλεία


Η ηγεσία της 5ης Περιφέρειας Σχολικών Συμβούλων, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: “Σύγχρονη ηγεσία σχολικής μονάδας”, η οποία θα διεξαχθεί στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πιαλείας την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 στις 9:00πμ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής..Πηγή

Κατασκευή Βοτανικού Πάρκου Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών στην Τ.Κ.Πιαλείας. Τι προβλέπεται, τα πολλαπλά οφέλη…

Κατασκευή Βοτανικού Πάρκου Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών στην Τ.Κ.Πιαλείας. Τι προβλέπεται, τα πολλαπλά οφέλη…


Την λειτουργία βοτανικού κήπου στην Πιαλεία, ανακοίνωσε προχθές Σάββατο 16/6 στα “Ασκληπιεία 2018” ο Δήμαρχος Πύλης Κ. Μαράβας, γεγονός  το οποίο στο τελευταίο Δ.Σ. του Δήμου Πύλης, πέρασε με ομόφωνη απόφαση ως πρόταση του Προεδρείου & αφορούσε τον καθορισμό χρήσεων γης δημ. εκτάσεων & την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, μεταξύ του Δ. Πύλης & του Εργαστηρίου Ανθοκομίας & Αρχιτεκτονικής Τοπίου Θεσσαλίας.

Ο Βοτανικός Κήπος ή Το Βοτανικό Πάρκο Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών στην Τ.Κ. Πιαλείας λοιπόν, θα κατασκευαστεί σε τρεις ανεξάρτητους χώρους: το χώρο των παλιών λουτρών, στο απέναντι τμήμα του Πάρκου «Ασκληπιού» και στο γειτνιάζοντα χώρο του κοιμητηρίου Πιαλείας.

Το Πάρκο αποβλέπει στην εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση, την πολιτιστική ανάδειξη και την οικονομική στήριξη της ευρύτερης περιοχής. Κοινό – στόχος είναι:

 • οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων
 • το κοινό που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τα οφέλη υγείας που προκύπτουν από τη χρήση και την καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών
 • οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί ως επιστημονική υποστήριξη για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας (παραγωγή, μεταποίηση, τυποποίηση, εμπορία)
 • επισκέπτες φυσιολατρικού και πολιτιστικού τουρισμού

Οι παρεμβάσεις διαμόρφωσης είναι ήπιες και περιλαμβάνουν:

 • Διαμόρφωση χώρου των παλιών λουτρών.
 • Αρχικά θα οριοθετηθούν οι θέσεις φύτευσης κάθε είδους σε παρτέρια. Για το διαχωρισμό θα χρησιμοποιηθούν φυσικά υλικά όπως ξύλα και μικρές πέτρες. Ταυτόχρονα θα σχηματιστεί εσωτερική οφιοειδής διαδρομή τύπου λαβύρινθου, που θα κατευθύνει τον επισκέπτη σύμφωνα με το σχέδιο παρουσίασης ή περιήγησης στο χώρο από την είσοδο προς το κτήριο των λουτρών. Θα γίνει ρίψη φυτικής γης προκειμένου για την ισοπέδωση και την δημιουργία συνθηκών αποστράγγισης για την προαγωγή της υγείας των φυτών. Ο διάδρομος θα στρωθεί με γεωύφασμα για την προστασία από τα ζιζάνια και την αποφυγή δημιουργίας λάσπης, το οποίο θα επικαλυφθεί με ψιλό χαλίκι. Θα κατασκευαστεί είσοδος από την άλλη πλευρά της στάσης λεωφορείου, η οποία θα είναι η κύρια είσοδος στο χώρο, ενώ η υπάρχουσα να χρησιμεύει ως έξοδος και είσοδος εξυπηρέτησης υλικών. Επίσης θα εγκατασταθεί αυτόματο σύστημα άρδευσης με σταγόνα για οικονομία νερού και αθόρυβη λειτουργία.
 • Το κτίριο των λουτρών θα καθαριστεί και εάν χρειάζεται θα γίνουν εργασίες επισκευής του χώρου, ώστε να είναι επισκέψιμος από το κοινό και ασφαλής κατά τη χρήση (κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ κ.α.). Τα έπιπλα που βρίσκονται εντός του κτιρίου θα χρησιμοποιηθούν ως καθίσματα ή χώροι δραστηριότητας και εκπαίδευσης ιδίως μαθητών. Επίσης θα δημιουργηθεί φωτογραφική έκθεση με τα καλλιεργούμενα είδη και θα διατίθεται ανάλογο πληροφοριακό υλικό.
 • Στην αυλή των δημοτικών λουτρών και στο πάρκο Ασκληπιού απέναντι θα γίνει διαμόρφωση χώρου ώστε να μπορεί να είναι επισκέψιμος κυρίως για εκπαιδευτικούς λόγους. Με φυσικά υλικά – ξύλα, πέτρες και χαλίκι -θα γίνει οριοθέτηση μιας διαδρομής, η οποία θα ακολουθεί το σχέδιο φύτευσης αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών που ενδημούν κυρίως στην περιοχή. Εάν χρειαστεί για λόγους υγείας των φυτών θα γίνει προσθήκη φυτικής γης για την δημιουργία των απαραίτητων στραγγιστικών συνθηκών ανά ποικιλία. Επίσης θα εγκατασταθεί κατάλληλο αρδευτικό σύστημα σταγόνα. Η σύνδεση της αυλής των λουτρών με το πάρκο θα γίνει με οπτικές παρεμβάσεις στο οδόστρωμα – διαγραμμίσεις – και αν καταστεί δυνατό σε δεύτερο χρόνο θα γίνει κατασκευή διάβασης. Από το Πάρκο ως το χώρο δίπλα από το Νεκροταφείο θα διαμορφωθεί διάδρομος ασφαλούς κίνησης των μαθητών, εφόσον επιτραπεί η κατασκευή χαμηλών θερμοκηπιακών υποδομών, που θα χρησιμεύουν για την παραγωγή μοσχευμάτων για την συντήρηση του Πάρκου και την προώθηση της καλλιέργειας αρωματικών/φαρμακευτικών φυτών στους κατοίκους του Δήμου Πύλης.

 • Διαμόρφωση τμήματος του Πάρκου «Ασκληπιού» σε επισκέψιμο για το κοινό χώρο.
  • Στον απέναντι από τα λουτρά χώρο, θα συνεχιστεί η φύτευση φυτών με πιο πυκνό φυτευτικό σύνδεσμο χωρίς όμως να γίνει πλήρη κάλυψη του χώρου, θα εγκατασταθεί αυτόματο σύστημα άρδευσης και θα δημιουργηθεί χώρος όπου θα παρέχεται η δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης και άμεσης ενασχόλησης του κοινού με την καλλιέργεια, με την καθοδήγηση και τη βοήθεια του προσωπικού (φύτευση, κλάδεμα, παραγωγή μοσχευμάτων)
  • Θα γίνει διαμόρφωση χώρων αναψυχής και αναμονής κοινού με φυσικά υλικά όπως ξύλινα παγκάκια, διαδρόμους και μικρό αίθριο, ώστε να είναι διευρυνθούν οι δυνατότητες χρήσης του.
 • Ο χώρος των θερμοκηπιακού τύπου κατασκευής.
  • Στο χώρο δίπλα από το κοιμητήριο θα κατασκευαστεί μία μικρή χαμηλή κατασκευή τύπου toll για την παραγωγή μοσχευμάτων των καλλιεργούμενων φυτών. Τα φυτά θα χρησιμοποιούνται για την ανανέωση των φυτών του Πάρκου, αλλά και για την εκπαίδευση στις καλλιεργητικές τεχνικές των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών ενδιαφερόμενων καλλιεργητών κ.α.
  • Επίσης θα διαμορφωθεί χώρος στάθμευσης οχημάτων και λεωφορείων για την εξυπηρέτηση του κοινού.
 • Η σύνδεση μεταξύ των τριών τμημάτων θα γίνει:
  • Μεταξύ του χώρου των λουτρών με το Πάρκο με την κατασκευή διάβασης με διακριτή διαγράμμιση. Εάν υπάρξει η δυνατότητα αργότερα, ίσως να γίνει κάποιο από τα επιτρεπόμενα είδη πλακοστρώσεων πάνω σε οδό.
  • Μεταξύ του πάρκου «Ασκληπιού» και του κοιμητηρίου με την διαμόρφωση διαδρόμου σύνδεσης. Θα γίνει καθαρισμός του χώρου από την άναρχη βλάστηση δίπλα στο δρόμο και θα οριοθετηθεί διάδρομος ελεγχόμενης κίνησης πεζών με φυσικά προστατευτικά – θάμνους ή ξύλινο κιγκλίδωμα – από και προς το κοιμητήριο.
 • Σε κανέναν χώρο δεν θα γίνουν εφαρμογές που θα αλλοιώσουν με οποιονδήποτε τρόπο το φυσικό περιβάλλον ή θα επιβαρύνουν την υγεία των κατοίκων (εφαρμογές φυτοπροστατευτικών ουσιών, μόνιμες βαριές κατασκευές με μπετό, εγκατάσταση μηχανημάτων).

Η επίσκεψη του κοινού στο χώρο θα γίνεται κατόπιν συνεννόησης με το Α.Τ.Τ.Ο.Ανάπτυξης εφόσον γίνεται για εκπαιδευτικούς λόγους και υπάρχει αίτηση παρουσίασης της καλλιέργειας από βοτανικής άποψης ή με τους εκπροσώπους της Τ.Κ. Πιαλείων και το Δ. Πύλης, εφόσον ο χώρος διατίθεται για άλλες δραστηριότητες π.χ. πολιτιστικές εκδηλώσεις.Πηγή

Πιαλεία: Πραγματοποιήθηκε το 5ο Συνέδριο-Πολιτιστική εκδήλωση…“Ασκληπιεία 2018” (βίντεο/φωτό)

Πιαλεία: Πραγματοποιήθηκε το 5ο Συνέδριο-Πολιτιστική εκδήλωση…“Ασκληπιεία 2018” (βίντεο/φωτό)


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στις 8:00μμ, 16 Ιουνίου στην Πιαλεία το 5ο Συνέδριο-Πολιτιστική εκδήλωση…“Ασκληπιεία 2018”, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Πύλης, η Κοινότητα Πιαλείας & ο Πολ. Σύλλογος  «Οι Φίλοι του μουσείου Πιαλείας», στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημ. Σχολείου, αντί του αύλειου χώρου του Μουσείου, όπως είχε προγραμματιστεί, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Την όλη εκδήλωση προλόγισε ο συντονιστής αυτής κ. Δημ. Παπαγιαννόπουλος, ενώ ακολούθησε η κήρυξη έναρξης του συνεδρίου, από τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/ίνο Μαράβα.

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας, κατά την ομιλία του τόνισε πως: “Η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν έχει ως στόχο μόνο την διατήρηση του “χθες”, την θύμηση του Ασκληπιού, την θύμηση του πρώτου φαρμακοτριβείου, που διατηρούσε στην Πιαλεία. Απεναντίας…Όραμά μας είναι η ανάδειξη της Πιαλείας σε τόπο επίσκεψης, για την ηρεμία της ψυχής & του σώματος”…

Για να συνεχίσει…: “Πέραν των κοινών κινήσεων που γίνονται με τον Δ. Τρικκαίων, για την ανάδειξη του Ασκληπιού, εμείς σαν Δ. Πύλης, σχεδιάζουμε & δικές μας δράσεις, οι οποίες & θα γίνουν σύντομα πραγματικότητα. Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θα προχωρήσουμε στην δημιουργία & εγκατάσταση βοτανικού κήπου στον πρώην σχολικό κήπο & σε τμήμα του πάρκου του Ασκληπιού”.

Ο Δήμαρχος κ. Μαράβας στο τέλος της ομιλίας του δεν παρέλειψε να αναφερθεί & στο φαινόμενο των κατολισθήσεων, με τις ζημιές που αυτό προκάλεσε, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, για το οποίο ανέφερε: “Είμαστε σε καλό δρόμο & όλα θα πάνε κατ’ ευχήν. Και αποζημιώσεις θα δοθούν & έργα αποκατάστασης θα γίνουν, αυτά που επιβάλλονται, σύμφωνα με τις μελέτες που έγιναν & την συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας”. 

Εν συνεχεία τον λόγο στο Βήμα πήρε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δ. Τρικκαίων κ. Μιχ. Λάππας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: “Το όλο κόνσεπτ του Ασκληπιείου, είναι ένα όραμα μεγάλο…Ένα αφήγημα πάρα πολύ καλό, που αν το δέσουμε τουριστικά, που έχει τις δυνατότητες της τουριστικής εκμετάλλευσης & προώθησης, μπορεί να αναδειχθεί η περιοχή & να δώσει μια τεράστια υπεραξία. Πάνω σ’ αυτό Δήμαρχε, κ. Κ. Μαράβα, θα δουλέψουμε, θα συνεργαστούμε & πιστεύω ότι θα έχουμε πάρα πολύ καλά αποτελέσματα.”

Κατόπιν οι ομιλητές κ.κ. Χρήστος Λύκας(επίκουρος καθηγητής πανεπ. Θεσσαλίας) & Θωμάς Δασκάλου(αρχιτέκτων μηχανικός), ανέπτυξαν τα θέματά τους που αφορούσαν… «Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά  από τον Ασκληπιό ως τη σύγχρονη ιατρική» ο πρώτος & «Ασκληπιός, ο ομφάλιος λώρος μεταξύ μύθου και πραγματικότητας» ο δεύτερος.

Κατά το 2ο μέρος της εκδήλωσης, τιμήθηκαν ομιλητές με αναμνηστικό τίτλο & τους δωρήθηκε από ένα βιβλίο του Μουσείου Πιαλείας, καθώς & ένα DVD από τα εγκαίνια του Μουσείου, για να ακολουθήσει η βράβευση των αριστεύσαντων  μαθητών του Σχολείου, Στεφ. Μητσάκη & Χρυσοβαλάντη Κόντου με έπαινο & χρηματικό ποσό, που κάθε χρόνο αποδίδει γι΄αυτό τον σκοπό ο κ. Κίμων Σακελλαρίου, που έλκει την καταγωγή από την Πιαλεία.

Η εκδήλωση έκλεισε με την άφιξη των Ικετών-Ασκληπιάδων, που απήγγειλαν ορφικούς ύμνους του Ασκληπιού,  μικρό θεατρικό, απαγγελία ποιήματος(δημιουργία του κ. Στεφ. Νάκου) & το άσμα:« Ο ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΠΙΑΛΕΙΑΣ».

Στον χώρο λειτούργησε & έκθεση με παραδοσιακά βότανα του Κόζιακα, χειροτεχνήματα, βιβλία & αφίσες του Ασκληπιού, ενώ στους παραβρισκόμενους προσφέρθηκαν εδέσματα και ροφήματα.

Στην χθεσινή εκδήλωση, εκτός των προαναφερθέντων, παραβρέθηκαν & τίμησαν με την παρουσία τους, οι Αντ/ρχοι κ.κ. Θαν. Κωστάκης & Γ. Τζιορτζιώτης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Πύλης κ. Χρ. Νάκος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πιαλείας κ. Ν. Λεμονάς, ο δημ. σύμβουλος κ. Δημ. Καλλαντζής, ο Περ/κός σύμβουλος κ. Απ. Κολίτσας & ο πολιτευτής της Ν.Δ. Τρικάλων κ. Μικέλης Χαντζηγάκης.

Να σημειώσουμε πως για την χθεσινή εκδήλωση χαιρετιστήρια επιστολή έστειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων κ.κ. Χρ. Σιμορέλης & Σάκης Παπαδόπουλος, καθώς & ο βουλευτής της Ν.Δ. Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας.

 

DSC02192

DSC02193

DSC02195

DSC02197

DSC02198

DSC02199

DSC02200

DSC02203

DSC02204

DSC02205

DSC02206

DSC02207

DSC02209

DSC02211

DSC02212

DSC02213

DSC02215

DSC02216

DSC02217

DSC02218

DSC02219

DSC02221

DSC02225

 

 

 Πηγή

Δημ. Σχολείο Πιαλείας…Γιορτή λήξης Σχολ. Έτους 2017 – 2018(βίντεο/φωτό)

Δημ. Σχολείο Πιαλείας…Γιορτή λήξης Σχολ. Έτους 2017 – 2018(βίντεο/φωτό)


Με μια όμορφη γιορτή, μαθητές, δάσκαλοι & γονείς, γιόρτασαν την λήξη του σχολικού Έτους, αποχαιρετώντας συνάμα & τους  τελειόφοιτους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Σχολείου, που η νέα σχολική χρονιά, θα τους βρει πλέον “Γυμνασιόπαιδες”!

Η γιορτή,  διοργανώθηκε από το Σχολείο & τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων & περιελάμβανε μια σειρά από δράσεις, αθλοπαιδιές & σκετς με θέμα τη νησιωτική “καλοκαιρινή” Ελλάδα.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σχολ. Σύμβουλος της 5ης Περιφέρειας Τρικάλων κ. Απ. Σπαθής, ο Δ/ντής του Σχολείου κ. Τάσος Βακουφτσής, η δασκάλα κα Δώρα Φασιάνη & ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου κ. Αθαν. Ζορμπάς.

 

35146004_1961508724161017_1524347823938600960_n

35147084_1961508520827704_4434189498418462720_n

35151690_1961509280827628_779490169987268608_n

35158890_1961510097494213_4472220643550560256_n

35204869_1962500157395207_2640892454491914240_n

35206659_1961510340827522_8032904417772568576_n

35239685_1962502800728276_531974275620405248_n

35240508_1962493984062491_2153676754617630720_n

35241464_1962498207395402_1291043821735378944_n

35281080_1962503474061542_4583739289002573824_n

35281166_1962500184061871_5637464941905575936_n

35283643_1962471287398094_1931891833227444224_n

 

 Πηγή

Βράβευση μαθητών Σχολείων από τον Δήμο Πύλης, σε διαγωνισμούς Μαθηματικών(φωτό)

Βράβευση μαθητών Σχολείων από τον Δήμο Πύλης, σε διαγωνισμούς Μαθηματικών(φωτό)


Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 η Διοικούσα Επιτροπή (Δ.Ε.) του Παραρτήματος των Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας(Ε.Μ.Ε.) βράβευσε τους 304 μαθητές Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων που διακρίθηκαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς ΘΑΛΗΣ,ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ και ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ για τους μαθητές Λυκείων, Γυμνασίων και στον διαγωνισμό ‘’ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ’’ για τους μαθητές του Δημοτικού.

Η βράβευση έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, η οποία γέμισε 3 ΦΟΡΕΣ ασφυκτικά, περίπου 1500 άτομα, πράγμα το οποίο αποδεικνύει ότι κάποιες αξίες, παραμένουν ανεξίτηλες στο χρόνο αφού η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία το αρχαιότερο επιστημονικό σωματείο, έχει έτος ιδρύσεως το 1918 δηλαδή φέτος έκλεισε 100 χρόνια λειτουργίας και το 2018 το Υπουργείο Παιδείας το έχει ανακηρύξει έτος Μαθηματικών.

Στις 6-7 μ.μ έγινε η βράβευση των 62 μαθητών των Λυκείων και Γυμνασίων

Στις 7-8 μ.μ έγινε η βράβευση των 118 μαθητών των Δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας

Στις 8-9 μ.μ έγινε η βράβευση των 124 μαθητών των Δημοτικών σχολείων του Δ.  Τρικκαίων

Στην εκδήλωση συμμετείχαν το π. μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και επι σειρά ετών Πρόεδρος του Παραρτήματος κ. Κώστας Βαγενάς  και κ. Βασίλειος Λύκας μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος .

Οι βραβευθέντες μαθητές είναι:

Ο Κοντοκώστας Στέφανος της Β΄ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Πύλης στους διαγωνισμούς ΘΑΛΗΣ και ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ.

Στον διαγωνισμό ΠΑΙΧΝΙΔΙ και ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Από το Δημοτικό Σχολείο Πύλης:

Τζάνη Αθηνά- Ευαγγελία της Ε’ Δημοτικού

Κάβρας Νικόλαος της Στ’ Δημοτικού

Τασιά Βασιλική της Στ’ Δημοτικού

 

Από το Δημοτικό Σχολείο Παλαιομοναστήρου:

Λαζαρίδης Μιλτιάδης της Ε’ Δημοτικού

Αποστολίκα Φωτεινή της Στ’ Δημοτικού

 

Από το Δημοτικό Σχολείο Γόμφων:

Γιώτας Γιάννης της Ε’ Δημοτικού

Κουβέλα Γεωργία της Ε’ Δημοτικού

Μπαλκίζα Αθανασία της Ε’ Δημοτικού

Δούμα Μάρθα της Στ’ Δημοτικού

Δούμα Βάσω της Στ’ Δημοτικού

Μαγκούτη Λαμπρινή της Στ’ Δημοτικού

Παππά Λαμπρινή της Στ’ Δημοτικού

 

Από το Δημ. Σχολείο Ελάτης

Μπάκου Ευαγγελία της Ε΄Δημοτικού

Πατσιατζή Κωνσταντίνα της ΣΤ’ Δημοτικού

Τζάλα Πολυτίμη της ΣΤ’ Δημοτικού

Λαγού Κατερίνα της Ε’ Δημοτικού

 

Από το Δημ. Σχολείο Πηγής

Παλιούρα Νεφέλη της Ε΄Δημοτικού

Σακαρίκος Χρ. – Αθαν. της ΣΤ’ Δημοτικού

 

Από το Δημ. Σχολείο Πιαλείας

Μητσιάκης Στέφ. – Παναγ. της ΣΤ’ Δημοτικού

 

vag 2

Vag 3

vag 4

vag 6

 

 Πηγή