Χορευτικές εκδηλώσεις στην Πιαλεία, ανήμερα του Αγ. Πνεύματος(βίντεο/φωτό)

Χορευτικές εκδηλώσεις στην Πιαλεία, ανήμερα του Αγ. Πνεύματος(βίντεο/φωτό)


Επ΄αφορμή & του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος η Τοπική Κοινότητα Πιαλείας σε συνεργασία με τον Δ. Πύλης, διοργάνωσαν χθες βράδυ, ανήμερα του Αγ. Πνεύματος, μία όμορφη μουσικοχορευτική εκδήλωση στον χώρο της κάτω πλατείας με απόλυτη επιτυχία, καθώς ο κόσμος που παραβρέθηκε ήτο αρκετός, όχι μόνο από Πιαλεία, αλλά & από όμορες Κοινότητες.

Έτσι στις 9:00 το βράδυ τα χορευτικά τμήματα, ενηλίκων & παιδικά, της Ενορίας Αγ. Γεωργίου Πιαλείας & ένα παιδικό τμήμα από τον χορευτικό όμιλο ¨Ηφαιστος” Φήκης, παρουσίασαν μια σειρά παραδοσιακών χορών από διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Παν. Μάνου.

Πριν την έναρξη των χορευτικών ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Νικ. Λεμονάς, κάλεσε στο Βήμα τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κώστα Μαράβα, ο οποίος απένειμε τιμητική πλακέτα στον χοροδιδάσκαλο κ. Μάνο, για την πολυετή προσφορά του, στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα, μέσω της διδασκαλίας του στα χορευτικά τμήματα του χωριού.

Εκτός του πολύ κόσμου, παραβρέθηκαν & παρακολούθησαν τις χορευτικές εκδηλώσεις, ο πρόεδρος του Δ.Δ. Δ. Πύλης κ. Χρ. Νάκος, ο Αντ/ρχος κ. Θαν. Κωστάκης & οι δημ. σύμβουλοι κ.κ. Άρης Τζάνης, Κ. Κρούπης, Θαν. Γιαννοτάκης, Δημ. Καλλαντζής, καθώς & ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Πιαλείας κ. Γ. Καπέλος.

Να σημειώσουμε επίσης, πως το πρωί της ίδιας ημέρας, ανήμερα του Αγ. Πνεύματος, & στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Πιαλείας, ετελέσθη η ακολουθία του Όρθρου, Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας & Θείου Κηρύγματος, καθώς & το ύψωμα, ιερουργούντος του πρωτοσύγγελου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης & Σταγών κ. Αλεξίου, συνεπικουρούμενου του ιερέως της Ενορίας, πατέρος Φωτίου Κωτούλα.

***Κατά την χθεσινή εκδήλωση έγινε & η κλήρωση της λαχειοφόρου που είχε διοργανώσει ο Α.Ο. Πιαλείας, κατά την οποία κληρώθηκε μία τηλεόραση τύπου “πλάσμα”, με τυχερό νούμερο το “784”. Ο τυχερός παρακαλείται να επικοινωνήσει με τους παρακάτω υπεύθυνους, για την παραλαβή του δώρου του…

 • Λεωνίδας Γιαννής (6946 186526)

• Νίκος Λεμονάς  (6977 884362)

 

 

DSC01601

DSC01602

DSC01603

DSC01604

DSC01605

DSC01606

DSC01607

DSC01608

DSC01609

DSC01610

DSC01611

DSC01612

DSC01613

DSC01614

DSC01615

DSC01616

DSC01617

DSC01618

DSC01619

DSC01620

DSC01621

DSC01622

DSC01623

DSC01625

DSC01626

DSC01627

DSC01628

DSC01629

DSC01633

DSC01634

DSC01637

DSC01639

DSC01640

DSC01643

DSC01644

DSC01645

DSC01646

DSC01647

DSC01648

Arxiki

AG pNEYMA pIALEIA (1)

AG pNEYMA pIALEIA (2)

AG pNEYMA pIALEIA (3)

AG pNEYMA pIALEIA (4)

AG pNEYMA pIALEIA (5)

 

 Πηγή

Πιαλεία”Εφυγε” από τη ζωή η Φωτεινή Ζάχου

Πιαλεία”Εφυγε” από τη ζωή η Φωτεινή Ζάχου


ΚΗΔΕΙΑ

Την αγαπημένη μας αδελφή και θεία.

ΦΩΤΕΙΝΗ  ΖΑΧΟΥ ΕΤΩΝ 83

Θανούσα κηδεύσαμε σήμερα Κυριακή 27/5/2018 και ώρα 4:00 μ.μ. στον Ιερό  Ναό

Αγίου Γεωργίου Πιαλείας Τρικάλων.

 

Τα αδέλφια

Μαρίκα & Κωνσταντίνος Ξηνταράς

Τα ανίψια,οι λοιποί συγγενείς.

Την τελετή επιμελείται το γραφείο τελετών “ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ”.Πηγή

Από την Π.Ε. Τρικάλων…Εργασίες προσωρινής αποκατάστασης της οδού:Ξυλοπάροικου – Πιαλείας

Από την Π.Ε. Τρικάλων…Εργασίες προσωρινής αποκατάστασης της οδού:Ξυλοπάροικου – Πιαλείας


Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων προχώρησε σε εργασίες προσωρινής αποκατάστασης της βατότητας της οδού που συνδέει την Τοπική  Κοινότητα Ξυλοπάροικου με την Τοπική Κοινότητα Πιαλείας.

Μετά την πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε την περιοχή τον περασμένο Φεβρουάριο η εν λόγω οδός είχε υποστεί καθίζηση με συνέπεια η διέλευση των οχημάτων να καταστεί αδύνατη.

Συγκεκριμένα, κατασκευάστηκε  επίχωμα από 1,0 έως 2,0 m από ορυκτό υλικό περιοχής και στρώση οδοστρωσίας μέσου πάχους 0,20 cm,  σε διάφορα σημεία της οδού που είχαν παρουσιάσει καθίζηση, ώστε να επιτραπεί η μετακίνηση των τροχοφόρων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης έχοντας ιδία αντίληψη για την έκταση του προβλήματος  και επισκεπτόμενος το έργο δήλωσε:

« Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Πιαλείας και Ξυλοπάροικου, κ.κ. Νικόλαος Λεμονάς και Νικόλαος Τζερεμές αντίστοιχα, μετέφεραν το αίτημα των κατοίκων για την αποκατάσταση της βατότητας της οδού, μετά τις σοβαρές βλάβες που είχε υποστεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παρά την καθυστέρηση της αναμενόμενης από το Υπουργείο Υποδομών χρηματόδοτησης, με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού  προχωρήσαμε στην πραγματοποίηση των εργασιών, ώστε να επιτραπεί   η διέλευση των οχημάτων και  να αποκατασταθεί η καθημερινότητα των κατοίκων και των επαγγελματιών αγροτών και κτηνοτρόφων  της περιοχής.

Στόχος μας παραμένει η όσο το δυνατόν άμεση  αντίδρασή στα προβλήματα που αντιμετωπίζει  ο πολίτης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.»

Ksyloparoiko Pialeia (3)Πηγή

Τίμησαν την “Γιορτή της Μητέρας” & οι γυναίκες της Πιαλείας

Τίμησαν την “Γιορτή της Μητέρας” & οι γυναίκες της Πιαλείας


Και οι γυναίκες της Πιαλείας, Τίμησαν την “Γιορτή της Μητέρας” χθες Κυριακή 13 Μαίου, οι οποίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών & έδωσαν μαζικά το”παρών” στο καεφε “Υφαντή”, απολαμβάνοντας το απογευματινό καφεδάκι τους.

Μάλιστα ο Σύλλογος Γυναικών, δώρισε σε όλες τις κυρίες ένα γλαστράκι με λουλούδια, ένεκα της ημέρας!!!

 

Pialeia gynaikes (2)

Pialeia gynaikes (3)

Pialeia gynaikes (4)

Pialeia gynaikes (5)

Pialeia gynaikes (6)

Pialeia gynaikes (7)

Pialeia gynaikes (9)

 

 Πηγή

Σε καθαρισμό μονοπατιών, προβαίνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Πιαλείας

Σε καθαρισμό μονοπατιών, προβαίνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Πιαλείας


Σε καθαρισμό μονοπατιών προβαίνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Πιαλείας, την Κυριακή 06/05/2018 & συγκεκριμένα στις θέσεις:”Τσιαπούλια” – “Ντριμντάνα” – “Παλαιόκαστρο”.

Ως τόπος συνάντησης, έχει ορισθεί η Κεντρική πλατεία του χωριού &  ώρα 8:00πμ.

Για το λόγο αυτό καλούνται τα μέλη του Συλλόγου & όσοι το επιθυμούν, να συμμετάσχουν στην κίνηση αυτή, ενώ οι συμμετέχοντες καλό θα ήταν να έχουν μαζί τους και τα απαραίτητα, για την περίσταση, σύνεργα.Πηγή

Η  Πρωτομαγιά γιορτάστηκε στην Πύλη με τον καλλίτερο τρόπο. Ο  Τουρισμός σε υψηλά επίπεδα στην περιοχή & στον πεδινό και ορεινό όγκο

Η Πρωτομαγιά γιορτάστηκε στην Πύλη με τον καλλίτερο τρόπο. Ο Τουρισμός σε υψηλά επίπεδα στην περιοχή & στον πεδινό και ορεινό όγκο


Πρωτοφανής ήταν και φέτος η κοσμοσυρροή  επισκεπτών στην Πύλη αλλά και στα υπόλοιπα Τοπικά διαμερίσματα του Καλλικρατικού Δήμου Πύλης, όπως στον Άγιο Βησσαρίωνα, Φιλύρα ,Πιαλεία, Λυγαριά, Πηγή, Παλαιομονάστηρο, Γόμφοι και στην Πόρτα Παναγιά.

Μεγάλη επίσης ήταν και η κίνηση στον ορεινό όγκο, ζώνη ευθύνης του Δήμου Πύλης.

Σε αυτό βοήθησε και ο καλός καιρός που έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να περάσει μια ξέγνοιαστη Πρωτομαγιάτικη ημέρα, απολαμβάνοντας τα νόστιμα εδέσματα, που αρκετοί ετοίμασαν μόνοι τους,  αλλά και τα φανταστικά τοπία που διαθέτει η περιοχή.

Μάλιστα στην Πόρτα Παναγιά εμφανίστηκε και ένα γκρουπ Γερμανών, όπου επισκέφτηκε την Εκκλησία της Πόρτας Παναγιάς  και περιηγήθηκε στο φυσικό τοπίο της περιοχής, απολαμβάνοντας τον καφέ στο Κατάστημα που άρχισε να λειτουργεί με νέα Δ/νση εδώ και λίγες ημέρες.

Α.Τ.Πηγή

Πρωτομαγιά σε Τ.Κ. του Δ. Πύλης (βίντεο/φωτό)

Πρωτομαγιά σε Τ.Κ. του Δ. Πύλης (βίντεο/φωτό)


Η Διαχειριστική Αρχή του PyliNews.gr εύχεται από καρδιάς…

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!! σε όλους τους δημότες του Δήμου Πύλης, μόνιμους & ετεροδημότες!!!

Πρώτη του Μαγιού η χθεσινή & όπως κάθε χρόνο, έτσι & φέτος οι συνδημότες μας, ο καθένας με τον τρόπο του, απόλαυσε την Πρωτομαγιά, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Ο Δήμος μας ευλογημένος, με πολλά φυσικά κάλλη, ενδείκνυνται για εξορμήσεις πρωτομαγιάτικες & όχι μόνο. Δεν θα σας  κουράσουμε όμως περισσότερο, λίγα μόνα λόγια για την ιστορία της ημέρας & θα αφήσουμε την εικόνα να “μιλήσει” περεταίρω, αντί για εμάς….

“Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς όμως, δεν είναι μία συνήθεια του 19ου αι., καθώς το 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας 8ωρη εργασία με καλύτερες συνθήκες & η πρώτη Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα των εργατών & είναι συνδεδεμένη με τους εργατικούς αγώνες.

Έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα καθώς οι εκδηλώσεις που γίνονταν είτε για τη Θεά Δήμητρα, είτε για τον Διόνυσο  είχαν σκοπό  να γιορτάσει ο κόσμος τη γονιμότητα των αγρών, την καρποφορία της γης, την άνθιση της φύσης, το οριστικό τέλος του χειμώνα και τον ερχομό του καλοκαιριού.

Από την αρχαία Ελλάδα στο Βυζάντιο και ύστερα σε όλη την Ευρώπη, την Πρωτομαγιά λάμβαναν χώρα πλήθος εορταστικών τελετών και εθιμοτυπικών διαδικασιών, πολλές εκ των οποίων έχουν παραμείνει ως τις μέρες μας…”

Γόμφοι

Gomfoi (2)

Gomfoi (3)

Gomfoi (4)

Gomfoi (5)

Gomfoi (6)

Gomfoi (7)

Gomfoi (8)

Gomfoi (9)

Gomfoi (10)

Gomfoi Prot (1)

Gomfoi Prot (3)

Gomfoi Prot (4)

Gomfoi Prot (6)

 

Παλαιομονάστηρο

Beletsi

Paaliomononastiro (1)

Paaliomononastiro (2)

Paaliomononastiro (3)

Paaliomononastiro (4)

Paaliomononastiro (5)

Paaliomononastiro (6)

Paaliomononastiro (7)

Paaliomononastiro (8)

Paaliomononastiro (9)

Paaliomononastiro (10)

Paaliomononastiro (11)

Paaliomononastiro (12)

Paaliomononastiro (13)

Paaliomononastiro (14)

Paaliomononastiro (15)

Paaliomononastiro (16)

Paaliomononastiro (20)

Paaliomononastiro (21)

Paaliomononastiro (18)

 

Πιαλεία

Pialeia (3)

Pialeia (4)

Pialeia (5)

Pialeia (6)

Pialeia (7)

Pialeia (8)

Pialeia (9)

Pialeia (10)

Pialeia (11)

Pialeia (12)

Pialeia (13)

Pialeia (14)

Pialeia (15)

Pialeia (16)

Pialeia (17)

Pialeia (2)

 

Με συνδημότες μας φίλους του, πέρασε όμορφα την Πρωτομαγιά & ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μικ. Κεφαλοβρύσου κ. Χαρ. Ρεντζίλας…

m kEFALOVRYSO (1)

m kEFALOVRYSO (2)

m kEFALOVRYSO (3)

m kEFALOVRYSO (5)

m kEFALOVRYSO (7)

m kEFALOVRYSO (8)

m kEFALOVRYSO (9)

m kEFALOVRYSO (10)

 

 Πηγή