Ορειβατικό Καταφύγιο “Κόζιακα”…Ένα διαμάντι χαμένο στην Πίνδο…Όλες οι δράσεις για το Καλοκαίρι του 2018

Ορειβατικό Καταφύγιο “Κόζιακα”…Ένα διαμάντι χαμένο στην Πίνδο…Όλες οι δράσεις για το Καλοκαίρι του 2018


Το ορειβατικό καταφύγιο είναι ανοικτό καθ’ όλο το έτος, υποδέχεται φιλοξενεί και σιτίζει εκατοντάδες άτομα (ορειβάτες, αθλητές, φυσιολάτρες ).

Ιστορία Καταφυγίου

Το καταφύγιο βρίσκεται στο όρος “Κόζιακας” ή “Κερκέτιων” στους πρόποδες της κορυφής “Αστραπή” ή “Χατζηπέτρος” (1901μ) από το οποίο διέρχεται το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4.

Η θέση που βρίσκεται το καταφύγιο, πλησίον της πηγής “Μπακόλα”, παραχωρήθηκε την δεκαετία του 1950 με βασιλικό διάταγμα στον Ε.Μ.Ο.Τ. κατόπιν ενεργειών του αείμνηστου Αχιλλέα Καρανάσιου. Το καταφύγιο εγκαινιάστηκε το 1959. Έκτοτε το διαχειρίστηκαν και το συντήρησαν τοπικοί σύλλογοι και φορείς με μελανό σημείο την καταστροφή του από πυρκαγιά που προήλθε από εμπρησμό ή από αμέλεια ορειβάτη.

Σήμερα το καταφύγιο είναι πλήρη ανακαινισμένο παρέχοντας υπηρεσίες ξενώνα – εστιατορίου και μπαρ.

Το 2018 ξεχωρίζουν τέσσερις  μεγάλες εκδηλώσεις  για τις οποίες το καταφύγιο έχει επιλεχθεί και συνδιοργανώνει με τοπικούς και όχι μόνο συλλόγους υπό την αιγίδα της περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερικής Ενότητας Τρικάλων.

α) 12-13 Μάιου: Κοινή Ορειβατική Εξόρμηση Ορειβατικών Σωματείων Αττικής και Εύβοιας. Αναμενόμενη επισκεψιμότητα έως 400 άτομα.

β) 2 – 3 Ιουνίου: Σεμινάριο τρούφας  από τις “Τρούφες Όλυμπου” με τους δασολόγους Ελευθερία Τσιάντζιου και Γιώργο Κυριτσόπουλο. Θεωρεία  και πρακτικό κυνήγι τρούφας με σκύλους στην ευρύτερη περιοχή.
γ) 21-22 Ιουλίου: 78η  Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση με διοργανωτή το Σ.Ο.Χ.Τ  (Πληροφορίες: http://www.koziakas2018.com) το κορυφαίο γεγονός της ορειβατικής σεζόν. Ομιλίες και παρουσιάσεις από διακεκριμένους επιστήμονες του Α.Π.Θ  του τμήματος δασολογίας καθώς και διάφορα event θα λάβουν χώρα στον προαύλιο χώρο του καταφυγίου παρουσία όλων των Τοπικών και Περιφερικών Αρχών κ.λπ. Αναμενόμενη επισκεψιμότητα έως 1500+ άτομα

δ) 10 – 11 Αυγούστου: 1η Πανελλήνια Συνάντηση Φίλων Ορεινής Ποδηλασίας. Ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων με κύριο ομιλητή τον Παναγιώτη Σκυλοδήμο ( Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, Πρωταθλητής Ελλάδος και Βαλκανιονίκης πρωταθλητής Ευρώπης, Υπεύθυνος προπονητής τμήματος ποδηλασίας της Α.Ε.Κ)

ε) 12 Αυγούστου : Ποδηλατικός Αγώνας ” Περικλής Ηλίας ” Half Marathon35 km. Με εκκίνηση τα λιβάδια Περτουλίου και τερματισμό το Καταφύγιο Κόζιακα. Ο αγώνας διεξάγεται προς τιμήν του Παγκόσμιου Πρωταθλητή MTB Περικλή Ηλία. Συμμετοχή διακεκριμένων αθλητών από όλη την Ελλάδα.

ζ) 7- 9 Σεπτεμβρίου: Ορειβατική Συνάντηση Συλλόγων Σόφιας

katafygio 2

katafygio 3

Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του καταφυγίου Κόζιακα τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερείας Θεσσαλίας και αναμένετε να συγκεντρώσουν πλήθος κόσμου από όλη την χώρα.

Πρόσβαση στο Καταφύγιο

Οδικά το καταφύγιο προσεγγίζεται από την κεντρική μπάρα που βρίσκετε στο παρκινγκ του χιονοδρομικού κέντρου Περτουλίου. Η πρόσβαση γίνετε με αυτοκίνητο τύπου αγροτικό η τζιπ  καθώς και με μηχανή ή ποδήλατο MTB. Καλό είναι η προσέγγιση του καταφυγίου να γίνεται κατόπιν  συνεννόησης προκείμενου για να σας ενημερώσουμε για την βατότητα του οδοστρώματος. Τα τηλεφωνά επικοινωνίας θα τα βρείτε στη σελίδα μας www.koziakasrefuge.gr.

Πεζοπορικά η πρόσβαση στο Καταφύγιο γίνεται από τις εξής διαδρομές:

α) Από το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου (1150μ.) περνάμε απέναντι από το ξύλινο γεφυράκι με ανατολική κατεύθυνση ανεβαίνοντας από το κλασικό μονοπάτι που δυστυχώς συναντάται με το νέο δασικό δρόμο που φτάνει κάτω από το καταφύγιο και που έγινε για την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων,

Εναλλακτικά: Από το ίδιο σημείο μέχρι την πρώτη βρύση που συναντάμε μετά από 0.45′ πορεία συνεχίζουμε με νοτιοανατολική πορεία αφήνοντας αριστερά μας το κλασικό μονοπάτι και μετά από 1 ώρα περίπου φτάνουμε στην σκάλα του Αρβανίτη με την ομώνυμη βρύση. Εκεί είναι η διασταύρωση των μονοπατιών όπου δεξιά πηγαίνει για την Ελάτη ενώ εμείς συνεχίζουμε προς αριστερά με βορινή κατεύθυνση όπου σε λίγη ώρα συναντάμε τις στάνες και στη συνέχεια το καταφύγιο. Με μέτριο περπάτημα για την νέα διαδρομή απαιτούνται 2:30 ώρες περπάτημα από το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου μέχρι το καταφύγιο σε μια πολύ όμορφη διαδρομή.

β) Από την Ελάτη παίρνουμε τον δασικό δρόμο που πηγαίνει στην τοποθεσία Καλογερομάντρι. Στα όρια Ελάτης – Πανεπιστημιακού δάσους Περτουλίου όπου είναι χαρακτηριστική η σήτα διαχωρισμού, συνεχίζουμε με το μονοπάτι που πηγαίνει προς την βρύση του Αρβανίτη όπου συναντάμε το νέο μονοπάτι που ανεβαίνει από το Χιονoδρομικό Κέντρο Περτουλίου,

Από τον οικισμό Κόρη (830μ) ανεβαίνουμε από το λούκι του Τρύπιου Λιθαριού (1630μ.) και παρακάμπτοντας την κορυφή του Κόζιακα σε 3:30 ώρες είμαστε στο καταφύγιο από μια διαδρομή όπου στην αρχή μέχρι το Τρύπιο Λιθάρι έχει μεγάλη κλίση και προτείνεται για έμπειρους πεζοπόρους.

γ) Από το δημοτικό διαμέρισμα Κοτρωνίου όπου υπάρχει προσημασμένο μονοπάτι που οδηγεί στην τοποθεσία Κρανιά, Μπέη, Κανάλες, Τρύπιο λιθάρι καταφύγιο. Πρόκειται για μεγάλη διαδρομή, όπου απαιτείται 10 – 12 ώρες πεζοπορία και έχει ένα μικρό δύσκολο κομμάτι από τη Δρακόσκαλα μέχρι το οροπέδιο της Κρανιάς,

δ) Από το δημοτικό διαμέρισμα Πιαλείας όπου σε σηματοδοτημένο μονοπάτι διασχίζουμε ένα μικτό δάσος από πλατάνια, οξυές, καστανιές, έλατα κλπ. σε πολλά σημεία του οποίου συναντάμε παραδοσιακές στάνες από πελεκητή ξυλεία και δύο μικρούς καταρράκτες. Έτσι φτάνουμε στην τοποθεσία Μαντρινιά όπου υπάρχει καλοκαιρινός οικισμός κτηνοτρόφων. Από εκεί συνεχίζουμε για την τοποθεσία Μπέη όπου υπάρχει μεγάλο κιόσκι για ολιγόωρη ξεκούραση, το ομώνυμο σπήλαιο και νερό.

Στην τοποθεσία Μπέη είναι η διασταύρωση των μονοπατιών που έρχονται από το Κοτρώνι όπως προαναφέραμε, την Πύλη, την Ιερά Μονή Δούσικου και την Φιλύρα αλλά δεν τα περιγράφουμε λόγω ανεπαρκούς σήμανσης και κλεισίματος των μονοπατιών. Από τη θέση ΜΠΕΗ το μονοπάτι για το καταφύγιο συνεχίζει μέσα σ΄ένα πυκνό δάσος από έλατα, περνώντας από τις θέσεις Έλατο του Κώστα, Κανάλλες, Τρύπιο Λιθάρι καταφύγιο. Οι ώρες ανάβασης από την Πιαλεία και τις άλλες περιοχές με μέτριο περπάτημα είναι 10 – 12 ώρες περίπου.

ε) Από την πλευρά της Καλαμπάκας η πρόσβαση γίνεται από την Γλυκομηλιά μέσα από το υπέροχο δάσος της Χουτιάνας όπου υπάρχει σήμανση αλλά λόγω της πυκνότητας του δάσους και ορισμένων δύσκολων σημείων είναι προτιμότερο να αποφεύγεται χωρίς την συνοδεία έμπειρου συνοδού.

Χιλιομετρικές αποστάσεις από το κέντρο των Τρικάλων

  • Τρίκαλα – Χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου42χλμ. Υψόμετρο 1150μ.
  • Τρίκαλα – Ελάτη 34 χλμ. Υψόμετρο 860 μ.
  • Τρίκαλα – Κοτρώνι 32χλμ. Υψόμετρο 720 μ.
  • Τρίκαλα – Πιαλεία 27χλμ. Υψόμετρο 260 μ.
  • Τρίκαλα – Γοργογύρι άσφαλτος 19 χλμ. – Κόρη 8 χλμ. Υψόμετρο 870 μ.
  • Τρίκαλα – Γλυκομηλιά 63χλμ. Υψόμετρο 640 μ.Πηγή

Από τον Δήμο Πύλης, δημοπρατείται το έργο: “Συντηρήσεις – κατασκευή τεχνικών υποδομών Δ. Πύλης”

Από τον Δήμο Πύλης, δημοπρατείται το έργο: “Συντηρήσεις – κατασκευή τεχνικών υποδομών Δ. Πύλης”


Άλλο ένα έργο, βρίσκεται σε τροχιά ανάθεσης, καθώς η δημ. Αρχή, προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση, με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή, του έργου “Συντηρήσεις – κατασκευή τεχνικών υποδομών Δ. Πύλης”.

Με την παρούσα εργολαβία προβλέπονται εργασίες συντήρησης- κατασκευής τεχνικών υποδομών του Δήμου Πύλης.
Γενικά πρόκειται για εργασίες που αποβλέπουν στη βελτίωση της αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πύλης & αφορούν τις Κοινότητες Μουριάς,  Λυγαριάς, Γόμφων, Πηγής, Πύλης, Φιλύρας, Πιαλείας, Φήκης, Ελευθεροχωρίου.

Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσό των 137.096,77 € για εργασίες και 32.903,23 Φ.Π.Α. 24%
Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος ΣΑΤΑ Δήμου Πύλης.

Αναλυτικά η η διακήρυξη…

1. Ο Δήμος Πύλης, προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση, με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή, του έργου “Συντηρήσεις – κατασκευή τεχνικών υποδομών Δ. Πύλης”, με προϋπολογισμό 137.096,77 χωρίς Φ.Π.Α. Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες
κατηγορίες εργασιών (ποσά με δαπάνες εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα) :
Σκυροδέματα : 63.530,94 € & Τεχνικά : 70.905,42 €.

2. Προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www.promitheus.gov.gr, στο ΚΗΜΔΗΣ, καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής http://www.dimospylis.gr. Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο από την Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2434350321, FAX επικοινωνίας 2434350312, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία Δημήτριος Φέκος.

3. Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία την Πέμπτη 24 – 5 – 2018 και ώρα 10:00, σε ηλεκτρονικό φάκελο του
υποσυστήματος. Για τη συμμετοχή στην παρούσα διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (ΕΣΗΔΗΣ-Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr). Το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με επί
μέρους ποσοστά έκπτωσης σύμφωνα με το Ν.4412/2016.

4. Στο διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν : Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στην Α2 και άνω για έργα κατηγορίας Υδραυλικών ή κοινοπραξία εργοληπτικών επιχειρήσεων εγγεγραμμένων στην τάξη Α1 για έργα κατηγορίας Υδραυλικών.

5. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 2.741,94 € και ισχύ τουλάχιστον έννέα (9) μηνών και 30 ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι εννέα (9) μήνες από την ημερομηνία υποβολής των προσφορών.

6. Χρηματοδότηση : ΣΑΤΑ του Δήμου Πύλης

7. Τόπος εκτέλεσης του έργου : Τοπικές κοινότητες του Δήμου Πύλης.

8. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 6 (ΕΞΙ) μήνες από την ημέρα
υπογραφής της σύμβασης.

9. Το αποτέλεσμα θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πύλης.Πηγή

Εν όψει “Κλεισθένη Ι”, ο λαγός δίνει το σύνθημα…

Εν όψει “Κλεισθένη Ι”, ο λαγός δίνει το σύνθημα…


Συνάντηση στην Πιαλεία και στο κατάστημα του “Μητσιάκη”, είχαν ο Πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος & πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Πιαλείας κ. Γιώργος Καπέλος, ο δημ. Σύμβουλος Δ. Πύλης κ. Δημήτρης Καλαντζής, ο Πρόεδρος Υδραυλικών Ν. Τρικάλων κ. Νίκος Βαλομάνδρας, το μέλος του Συλλόγου Πεζοπορίας Πιαλείας κ. Νίκος Παπαδημητρίου, ήτοι & παλαίμαχοι κυνηγοί, με θέμα… μια πρώτη ανάγνωση του νόμου “Κλεισθένης Ι” και τις επόμενες κινήσεις;;;

Όλη η συνάντηση, εν μέσω μενού που περιελάμβανε λαγό “κοκκινιστό”, πολύ καλά μαγειρεμένο από τον μάστορα του είδους;;;

Τώρα, εν καιρώ πολιτικών Αυτοδιοικητικών ζημώσεων & στον Δ. Πύλης …ο λαγός ή ο “Κλεισθένης” ήταν η αιτία της συνάντησης;;;

Πάντως εκτός της πολύ καλής οσμής (μαγειρικά εννοούμε) που άφησε ο λαγός, μία κάποια πολιτική “οσμή” υπάρχει φανερά περιρρέουσα στο ενσταντανέ της φωτό, εκ της συγκεκριμένης ομήγυρης.

Πάντως ένα είναι σίγουρο…

Για ό,τι προκύψει, από την συγκεκριμένη μαγειρική διαδικασία, το σύνθημα θα δώσει ο “λαγός”… & θα το μάθουμε σύντομα!!!

 Πηγή

Με σκοπό την δημιουργία “Βοτανικού Κήπου” στην Πιαλεία, η επίσκεψη του Επίκουρου Καθηγητή του Παν/ίου Θεσσαλίας Χρ. Λύκα, στον Δήμαρχο Κ. Μαράβα

Με σκοπό την δημιουργία “Βοτανικού Κήπου” στην Πιαλεία, η επίσκεψη του Επίκουρου Καθηγητή του Παν/ίου Θεσσαλίας Χρ. Λύκα, στον Δήμαρχο Κ. Μαράβα


Ο  Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας συναντήθηκε στο Γραφείο του στο Δημαρχείο με τον Επίκουρο Καθηγητή Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. Πύλης κ. Χρήστου Νάκου, της Γεωπόνου του Δήμου κ. Έφης Φωτάκη και της υπαλλήλου κ. Βάνας Διαγουμά.

Σκοπός της συνάντησης  ήταν η πρόταση από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η πρόθεση του Δήμου Πύλης, για την δημιουργία και εγκατάσταση «Βοτανικού  Κήπου» στην Πιαλεία στην περιοχή «Πάρκου Ασκληπιού-Σχολικό Κήπο», από το Εργαστήριο Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου  του Παν/μίου  Θεσσαλίας.

Την παραπάνω πρόταση βρήκε  σύμφωνο  τον Δήμαρχο Κων/νο Μαράβα και τους παράγοντες του Δήμου.

Ο  Καθηγητής  κ. Λύκας ενημέρωσε ότι το Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα  το Εργαστήριο Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής, θα αναλάβει την υποστήριξη  της δράσης που αφορά την δημιουργία του Βοτανικού Κήπου, στην περιοχή της Πιαλείας για την παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού αρωματικών φυτών.

Ως είναι φυσικό το Εργαστήριο  θα παρέχει υπηρεσίες όπως την Μελέτη των κλιματικών παραμέτρων  της περιοχής,  για την εγκατάσταση φυτών που είναι συμβατά με το κλίμα της.

Επίσης θα γίνουν και οι σχετικές χημικές αναλύσεις εδάφους από την συγκεκριμένη έκταση στην οποία θα εγκατασταθούν οι καλλιέργειες, καθώς και του νερού με το οποίο θα αρδευτούν.Πηγή

Πρωτομαγιά στην Πιαλεία & στο πάρκο “Ασκληπειός” (φωτό)

Πρωτομαγιά στην Πιαλεία & στο πάρκο “Ασκληπειός” (φωτό)


Κοινό κάλεσμα σε συγχωριανούς & επισκέπτες, απευθύνουν οι Πολιτιστικοί φορείς της Τ.Κ. Πιαλείας, για μια αξέχαστη “Πρωτομαγιά” στο χωριό τους & συγκεκριμένα στο πάρκο “Ασκληπειός”, που βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο του χωριού.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από κοινή συνάντηση όλων των Συλλόγων της Κοινότητας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Γραφείο, παρουσία του προέδρου κ. Ν. Λεμονά.

Το συγκεκριμένο παρκάκι, αποτελεί ένας χώρο ιδανικό, ευρισκόμενος κάτω από την πλατιά σκιά αιωνόβιων πλατάνων, διαθέτων γκαζόν, βρύση, παγκάκια & τραπέζια.

Πρόκειται για εκδήλωση η οποία έως τις αρχές της δεκαετίας του 90′ αποτελούσε θεσμό για τα τοπικά δεδομένα του χωριού & από εφέτος οι κάτοικοι αποφάσισαν την αναθέρμανσή του.

Ώρα συνάντησης…9:00πμ

Pialeia (3)

Pialeia (5)

 Πηγή

Προτάσεις για… να ψήσουμε τη Πρωτομαγιά, από την «Φάρμα Μαράβα-Κούτσικου».

Προτάσεις για… να ψήσουμε τη Πρωτομαγιά, από την «Φάρμα Μαράβα-Κούτσικου».


Η γιορτή της άνοιξης είναι μπροστά μας και η «Φάρμα Μαράβα-Κούτσικου», η πρώτη ολοκληρωμένη μονάδα παραγωγής ντόπιου χοιρινού της κεντρικής Ελλάδας μας προτείνει εκλεκτά κρέατα για να ψήσουμε με την οικογένεια και τους φίλους μας.

Επιλέγουμε από τα χειροποίητα σουβλάκια, ολόφρεσκα και λαχταριστά, μπριζόλες και μπιφτέκια, πανσέτες και φυσικά το περίφημο και λουκάνικο της φάρμας, το οποίο ξεχωρίζει για τη μοναδική του γεύση χάρη στα αγνά υλικά και το καθαρό κρέας με το οποίο παρασκευάζεται.

Η «Φάρμα Μαράβα-Κούτσικου» ελέγχει την παραγωγή του κρέατος σε όλα τα στάδια και μας προσφέρει εγγυημένα ό,τι καλύτερο και ποιοτικότερο.

Σφραγίζει τη ποιότητα και τη γεύση. Τα προϊόντα της τα βρίσκουμε σε επιλεγμένα σημεία πώλησης (κρεοπωλεία)  και σε σούπερ μάρκετ, καθώς και στο υποκατάστημα της επιχείρησης, στην Πιαλεία Τρικάλων.

Τηλ επικοινωνίας:  24310 52065

www.maravaxoirina.gr

Maravas neo logo (2)

Maravas neo logo (3)

raw pork chops and spices on wooden table

Maravas neo logo (5)

Maravas neo logo (6)

Maravas neo logo (7)

 Πηγή

Την Δευτέρα 30/4 η συνεδρίαση του Δ.Σ. Πύλης

Την Δευτέρα 30/4 η συνεδρίαση του Δ.Σ. Πύλης


Την ερχόμενη Δευτέρα 30 Απριλίου & στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Πύλης στις 8:00μμ, συνεδριάζει το Δ.Σ. Πύλης, με τριάντα ένα θέματα ημερήσιας διάταξης τα οποία έχουν ως εξής:

 

1.Ψήφιση Τμήματος Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Πύλης, οικ. έτους 2018, που αφορά την Δ.Ε.Υ.Α. Πύλης.

2.Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης εσόδων – εξόδων Α’ τριμήνου 2018.
Αποδοχή χρηματοδότησης για πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες (ΣΑΕ 055).
3.Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος, οικ. έτους 2018.

4.Τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Πύλης, οικ. έτους 2018.

5.Επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην Τ.Κ. Γόμφων.

6.Αίτηση Συλλόγου Επαγγελματιών Ορεινού Όγκου Ν. Τρικάλων – Ξένιος Ζευς για συνδιοργάνωση αγώνα ορεινού τρεξίματος με την ονομασία «Koziakas Mountain Race».

7.Αίτηση Συλλόγου Ορειβασίας – Χιονοδρομίας Ν. Τρικάλων για υποστήριξη της διοργάνωσης της 78ης Πανελλήνιας Ορειβατικής Συγκέντρωσης στο Κερκέτιο Όρος (Κόζιακας).

8.Αίτηση Συλλόγου Όραμα Ελπίδας για συμμετοχή του Δήμου στη διοργάνωση εκδήλωσης ενημέρωσης των πολιτών για τη σημασία της δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών.

9.Ανάκληση παραχώρησης χρήσης – Έγκριση εκμίσθωσης δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Παλαιομοναστήρου.

10.Έγκριση εκμίσθωσης δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Δροσοχωρίου.

11.Αίτηση Δ.Α.Σ. Καλογήρων για παραχώρηση λήμματος ξυλείας δημοτικού δάσους Καλογήρων, έτους 2018.

12.Αίτηση Δ.Α.Σ. Πύρρας για παραχώρηση λήμματος ξυλείας δημοτικού δάσους Πύρρας, έτους 2018.

13.Αίτηση Δ.Α.Σ. Ελάτης για παραχώρηση λήμματος ξυλείας δημοτικού δάσους Ελάτης, έτους 2018.

14.Διατύπωση γνώμης για περιορισμούς βοσκής στο δημοτικό δάσος Μεσοχώρας.

15.Επικαιροποίηση Κανονισμού Λαϊκής Αγοράς της Τ.Κ. Πύλης.

16.Καθορισμός αριθμού αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου σε παραγωγούς πωλητές.

17.Κατάταξη των αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Πύλης.

18.Υποβολή πρότασης για ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ που αφορά στην προμήθεια μηχανημάτων έργου ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού – αποδοχή χρηματοδότησης – κάλυψη οικονομικής διαφοράς από ιδίους πόρους.

19.Έγκριση διενέργειας προμήθειας ενός οχήματος πολλαπλών χρήσεων και ενός φορτω-εκσκαφέα στο Δήμο Πύλης.

20.Έγκριση μελέτης, Σ.Α.Υ. και Φ.Α.Υ. του έργου «Ύδρευση οικισμού Αγ. Ιωάννη & Αγ. Δημητρίου Τ.Κ. Ροπωτού Δήμου Πύλης».

21.Έγκριση μελέτης, Σ.Α.Υ. και Φ.Α.Υ. του έργου «Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία στις Δ.Ε. Πύλης, Γόμφων, Πιαλείας».

22.Έγκριση μελέτης, Σ.Α.Υ. και Φ.Α.Υ. του έργου «Αντιμετώπιση ζημιών από θεομηνίες στις Δ.Ε. Πινδέων, Μυροφύλλου, Νεράιδας».

23.Έγκριση μελέτης, Σ.Α.Υ. και Φ.Α.Υ. του έργου «Αντιμετώπιση ζημιών από θεομηνίες στη Δ.Ε. Αιθήκων».

24.Έγκριση μελέτης, Σ.Α.Υ. και Φ.Α.Υ. του έργου «Αποκατάσταση ζημιών Δημοτικών Κτιρίων».

25.Έγκριση Σ.Α.Υ. και Φ.Α.Υ. του έργου «Ύδρευση οικισμού Αετού του Κ.Δ. Παχτουρίου».

26.Έγκριση Σ.Α.Υ. και Φ.Α.Υ. του έργου «Κατασκευή σκαλοπατιών θέασης (κερκίδων) ανάντη του γηπέδου της Τ.Κ. Πύλης».

27.Αίτηση αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση – κατασκευή τεχνικών υποδομών στη Δ.Ε. Νεράιδας» για χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου.

28.Αίτηση αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση – κατασκευή τεχνικών υποδομών στη Δ.Ε. Πινδέων» για χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου.

29.Αίτηση αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση – κατασκευή τεχνικών υποδομών στη Δ.Ε. Πιαλείων» για χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου.

30.Αίτηση αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση – κατασκευή τεχνικών υποδομών στη Δ.Ε. Αιθήκων» για χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου.

32.Αίτηση αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση – αποκατάσταση ζημιών σχολικών κτιρίων» για χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου.Πηγή

Σε Πύλη & Πιαλεία, το Νηπιαγωγείο Μπάρας

Σε Πύλη & Πιαλεία, το Νηπιαγωγείο Μπάρας


Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Μπάρας Τρικάλων  στο πλαίσιο του προγράμματος «Άνθρωποι και ο Πολιτισμός» (παλαιά επαγγέλματα), επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Πύλης συνοδευόμενα από τους Νηπιαγωγούς Εκπαιδευτικούς,  όπου εκεί τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης κ. Χρήστος Νάκος και οδηγήθηκαν στην αίθουσα του Δ.Σ., όπου τους προσφέρθηκαν αναψυκτικά και λουκούμια.

Στην συνέχεια μετέβησαν στην Τοξωτή Γέφυρα Πύλης, στην Πόρτα Παναγιά και τέλος επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Πιαλείας.

Επίσης πριν έλθουν στην Πύλη επισκέφθηκαν τον Μύλο του “Ματσόπουλου”…Πηγή

Γιόρταζε & πανηγύρισε ο Ι. Ναός Αγ. Γεωργίου Πιαλείας (βίντεο/φωτό)

Γιόρταζε & πανηγύρισε ο Ι. Ναός Αγ. Γεωργίου Πιαλείας (βίντεο/φωτό)


Γιόρταζε & πανηγύρισε ο Ι. Ναός Αγ. Γεωργίου Πιαλείας, όπου σήμερα 23 Απριλίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου & στον ομώνυμο Ναό, ετελέσθη Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ Αρτοκλασίας.

Κατόπιν της Αρτοκλασίας, προσεφέρθη στους πιστούς “Φιλοξενία”, που περιελάμβανε κριθαράκι με πρόβειο, ενώ διατέθηκε & μαγειρίτσα.

Εν συνεχεία & στο αύλειο χώρο του Ναού, έλαβαν χώρα χορευτικές εκδηλώσεις, κατά τις οποίες τα χορευτικά τμήματα της Ενορίας Αγ. Γεωργίου Πιαλείας, παιδικό & ενηλίκων, παρουσίασαν γνωστούς παραδοσιακούς χορούς, από διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Στις σημερινές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν & παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πιαλείας κ. Ν. Λεμονάς, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης κ. Χρ. Νάκος, ο δημ. σύμβουλος κ. Κ. Κρούπης, η Δ/ντρια του ΕΠΑΛ Πύλης κα Ελένη Καρακαντά, καθώς & εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της Κοινότητας.

1 (2)

1 (3)

1 (4)

DSC00833

DSC00834

DSC00843

DSC00844

DSC00845

DSC00846

DSC00848

DSC00849

DSC00850

DSC00851

DSC00853

DSC00854

DSC00855

DSC00856

DSC00857

DSC00858

DSC00860

DSC00861

DSC00862

DSC00863

DSC00864

DSC00865

DSC00866

DSC00867

DSC00868

DSC00869

DSC00870

DSC00871

DSC00872

DSC00873

DSC00874

DSC00875

DSC00876

DSC00877

DSC00878

DSC00880

DSC00881

DSC00882

DSC00883

DSC00884

DSC00885

DSC00886

DSC00887

DSC00888

DSC00889

DSC00890

DSC00891

DSC00892

DSC00893

 

 

 Πηγή

Βελτιώνεται το οδικό δίκτυο του Δ. Πύλης με το νέο έργο:”Ασφαλτοστρώσεις – Συντηρήσεις Ασφαλτικών”

Βελτιώνεται το οδικό δίκτυο του Δ. Πύλης με το νέο έργο:”Ασφαλτοστρώσεις – Συντηρήσεις Ασφαλτικών”


Άλλο ένα έργο βγήκε προς δημοπράτηση με ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό από τον Δήμο Πύλης & αφορά σε “Ασφαλτοστρώσεις – Συντηρήσεις Ασφαλτικών”.

Με την παρούσα εργολαβία προβλέπονται εργασίες συντηρήσεως στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πύλης & αποβλέπουν στη βελτίωση της βατότητας και στην εξασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο του Δήμου.

Αναλυτικότερα προβλέπεται η εκτέλεση των εργασιών ασφαλτόστρωσης στις παρακάτω Τ.Κ. :

Παλαιομοναστήρου, Δροσερού, Πηγής, Λιλής, Ελευθεροχωρίου, Κοτρωνίου, Αγ. Βησσαρίωνα, Φιλύρας, Πιαλείας, Παλαιοκαρυάς, Μουριάς, Παραποτάμου, Πύλης, Φήκης & Ροπωτού.

Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσό των 241.935,48 € για εργασίες και 58.064,52 Φ.Π.Α.
Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος ΣΑΤΑ Δήμου Πύλης.

Παρακάτω η περίληψη της διακήρυξης, που αφορά στο έργο με όλα τα στοιχεία που τη συνοδεύουν…

1. Ο Δήμος Πύλης, προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση, με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή, του έργου «Ασφαλτοστρώσεις – Συντηρήσεις ασφαλτικών», με προϋπολογισμό 241.935,48€ χωρίς Φ.Π.Α. Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών (ποσά με δαπάνες εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα) : Χωματουργικά – Οδοστρωσία : 57.791,92€ & Ασφαλτικά : 179.408,46€.

2. Προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www.promitheus.gov.gr, στο ΚΗΜΔΗΣ, καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής http://www.dimospylis.gr. Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο από την Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2434350321, FAX επικοινωνίας 2434350312, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία Δημήτριος Φέκος.

3. Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 11 – 5 – 2018 και ώρα 10:00, σε ηλεκτρονικό φάκελο του υποσυστήματος. Για τη συμμετοχή στην παρούσα διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (ΕΣΗΔΗΣ- Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr). Το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης σύμφωνα με το Ν.4412/2016.

4. Στο διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν : Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στην Α2 και άνω για έργα κατηγορίας ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ.

5. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 4.838,71€ και ισχύ τουλάχιστον έννέα (9) μηνών και 30 ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι εννέα (9) μήνες από την ημερομηνία υποβολής των προσφορών.

6. Χρηματοδότηση : ΣΑΤΑ του Δήμου Πύλης

7. Τόπος εκτέλεσης του έργου : Τοπικές κοινότητες του Δήμου Πύλης.

8. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 8 (ΟΚΤΩ) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

9. Το αποτέλεσμα θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πύλης.

2.analytikh_diakhryjh_ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ_ΟΚ_signed

2.teyd ΟΚ_signed

2.teyd ΟΚ

3.entypo_oikonomikhs_prosforas ΟΚ_signed

4.texnikh_perigrafh ΟΚ_signed

6.proypologismos ΟΚ_signed

7.timologio_meleths ΟΚ_signed

8.esy_N.4412 ΟΚ_signed

9.tsy ΟΚ_signed

10.say ΟΚ_signed

11.fay ΟΚ_signedΠηγή