Γέμισαν το προαύλιο του Δημαρχείου οι “Λαζαρίνες” του Δήμου Πύλης(βίντεο/φωτό)

Γέμισαν το προαύλιο του Δημαρχείου οι “Λαζαρίνες” του Δήμου Πύλης(βίντεο/φωτό)


Όπως κάθε χρόνο, έτσι & φέτος οι “Λαζαρίνες”, από δημοτικά Σχολεία & Νηπιαγωγεία του Δήμου Πύλης, συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο του δημοτικού καταστήματος Πύλης, με τα πανέμορφα στολισμένα “Λαζαριάτικα”, καλαθάκια τους, για να τραγουδήσουν με τις γλυκές, παιδικές τους φωνούλες τους, τραγούδια του “Λαζάρου”, εν όψει του Πάσχα, βάζοντάς μας όλους στο κλίμα των ημερών.

Την εκδήλωση επιμελήθηκε & παρουσίασε η συγγραφέας κα Μαρία Καλύβα, η οποία αφού αναφέρθηκε εν τάχει στον επιτυχημένο θεσμό των “Λαζαρίνων”, κάλεσε στο Βήμα τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Γ. Τζιορτζιώτη, ο οποίος αφού αρχικά καλωσόρισε τους γονείς, τους δασκάλους & τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των Δημ. Σχολείων & Νηπιαγωγείων του Δήμου, τους ευχαρίστησε για την σημερινή τους συμμετοχή & στην συνέχεια αναφέρθηκε στην γιορτή του “Λαζάρου” & το αλληγορικό της νόημα. Κλείνοντας ευχήθηκε “Καλή Ανάσταση, οικογενειακή ευτυχία & καλή πρόοδο στα παιδιά.

Κατόπιν οι “Λαζαρίνες” που εκπροσωπούσαν το κάθε Σχολείο που παραβρέθηκε, τραγούδησαν γνωστά τραγούδια του “Λαζάρου”, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η κλήρωση του ποδηλάτου για μία τυχερή, προσφορά του Δήμου & μοιράστηκαν στα παιδιά διάφορα γλυκίσματα, προσφορά του Δήμου, καθώς & γαλατάκια προσφορά του εργοστασίου “ΤΡΙΚΚΗ”.

Τα Σχολεία που συμμετείχαν φέτος ήταν:το Νηπιαγωγείο & Δημ. Σχολείο Πύλης, το Δημ. Σχολείο Ελάτης, το Νηπιαγωγείο & Δημ. Σχολείο Παλαιομοναστήρου, το Νηπιαγωγείο Λυγαριάς & τα δημ. Σχολεία, Φιλύρας, Πιαλείας, Φήκης, Γόμφων, Πηγής & Στουρναραίικων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν & τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντ/ρχος Οικονομικών κ. Θαν. Κωστάκης, η Αντ/ρχος Καθαριότητας κα Ρούλα Οικονόμου, ο δημ. σύμβουλος κ. Κ. Μπαλατσούκας & η πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κα Μαρίνα Πανάγου.

DSC00194

DSC00195

DSC00196

DSC00197

DSC00201

DSC00202

DSC00203

DSC00204

DSC00205

DSC00206

DSC00207

 

DSC00208

DSC00209

DSC00210

DSC00211

DSC00212

DSC00215

DSC00216

DSC00217Πηγή

Την χορήγηση επιδόματος στους πληγέντες από φυσικές καταταστροφές, ζητά με επιστολή του ο Περιφερειάρχης, στους Υπουργούς Δραγασάκη και Σπίρτζη. Μεταξύ αυτών & του Δ. Πύλης

Την χορήγηση επιδόματος στους πληγέντες από φυσικές καταταστροφές, ζητά με επιστολή του ο Περιφερειάρχης, στους Υπουργούς Δραγασάκη και Σπίρτζη. Μεταξύ αυτών & του Δ. Πύλης


Κώστας Αγοραστός: «Να εγκριθεί ο καθορισμός της διαδικασίας χορήγησης επιδόματος στους πληγέντες από τις καταστροφές του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου»

Να εγκριθεί ο καθορισμός της διαδικασίας χορήγησης επιδόματος στους πληγέντες από τις καταστροφές του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου ζητά με επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη και Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Η επιστολή αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις άρθρου 4 του ν. 4501/2017 (ΦΕΚ Α΄ 178) «Διανομή Κοινωνικού Μερίσματος και άλλες διατάξεις»
  2. Τις διατάξεις της αρ. ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/οικ.1720/Α32/28-11-2017 απόφασης (ΦΕΚ 4155 Β΄) «Διαδικασία χορήγησης επιδόματος προς πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις φυσικές καταστροφές των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2017, σύμφωνα με το άρθρο 4 του ν. 4501/2017»
  3. Τις αυτοψίες που διενήργησαν οι μηχανικοί της Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και της Τοπικής Κοινότητας Πιαλείας Δημοτικής Ενότητας Πιαλείων του Δήμου Πύλης, της Τοπικής Κοινότητας Κρύας Βρύσης Δημοτικής Ενότητας Καλαμπάκας του Δήμου Καλαμπάκας, των Τοπικών Κοινοτήτων Ξυλοπαροίκου και Προδρόμου Δημοτικής Ενότητας Κόζιακα Δήμου Τρικκαίων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων από τις πλημμύρες των μηνών Ιανουαρίου 2018 και Φεβρουαρίου 2018
  4. Τις αριθμ. 46/15-01-2018 (ΑΔΑ:ΨΗΒΥ7ΛΡ-ΒΕΝ), 189/5-3-2018 (ΑΔΑ: Ω7Φ97ΛΡ-Κ96), 259/15-03-2018 (ΑΔΑ: ΩΒΤ07ΛΡ-ΔΚΑ) και 190/5-3-2018 (ΑΔΑ: 6ΦΣΟ7ΛΡ-Ρ9Λ) Αποφάσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και της Τοπικής Κοινότητας Πιαλείας Δημοτικής Ενότητας Πιαλείων του Δήμου Πύλης, της Τοπικής Κοινότητας Κρύας Βρύσης Δημοτικής Ενότητας Καλαμπάκας του Δήμου Καλαμπάκας, των Τοπικών Κοινοτήτων Ξυλοπαροίκου και Προδρόμου Δημοτικής Ενότητας Κόζιακα Δήμου Τρικκαίων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων λόγω έντονων καιρικών φαινομένων (έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες, κατολισθήσεις)

Και επειδή

– προκλήθηκαν σημαντικές και εκτεταμένες καταστροφές από τα συμβάντα των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2018

– η ανάκαμψη και αποκατάσταση της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής των περιοχών που έχουν πληγεί πρέπει να είναι σύντομη

– σύμφωνα με το άρθρο 4 του ν. 4501/2017 (Α’ 178) χορηγείται επίδομα προς πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις φυσικές καταστροφές των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2017 στους Δήμους Σαμοθράκης, Σύμης, Αγιάς Λάρισας, Τεμπών Λάρισας, Τρικαίων, Καλαμπάκας Τρικάλων, Φαρκαδόνας Τρικάλων, Πύλης Τρικάλων, Κατερίνης, Χανίων, Πλατα­νιά Χανίων, Αποκορώνου Χανίων, Κέρκυρας και στους πληγέντες Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των πέντε χιλιά­δων (5.000) ευρώ ανά κατοικία και οκτώ χιλιάδων (8.000) ευρώ ανά επιχείρηση,

ΖΗΤΟΥΜΕ

Να εγκρίνετε τον καθορισμό της διαδικασίας χορήγησης επιδόμα­τος, ως εφάπαξ ενίσχυση, προς πληγέντα φυσικά πρό­σωπα και επιχειρήσεις από τις φυσικές καταστροφές, με το ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ ανά κατοικία και των οχτώ χιλιάδων (8.000) ευρώ ανά επιχείρηση για τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, την Τοπική Κοινότητα Πιαλείας Δημοτικής Ενότητας Πιαλείων του Δήμου Πύλης, την Τοπική Κοινότητα Κρύας Βρύσης Δημοτικής Ενότητας Καλαμπάκας του Δήμου Καλαμπάκας, τις Τοπικές Κοινοτήτες Ξυλοπαροίκου και Προδρόμου Δημοτικής Ενότητας Κόζιακα Δήμου Τρικκαίων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων που επλήγησαν από τις πλημμύρες των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2018.Πηγή

Τοποθέτηση παραβολικών καθρεπτών ασφαλείας στην Πιαλεία

Τοποθέτηση παραβολικών καθρεπτών ασφαλείας στην Πιαλεία


Στην τοποθέτηση παραβολικών καθρεπτών ασφαλείας στην Πιαλεία, προχώρησε ο Δ. Πύλης, ύστερα από ενέργειες του προέδρου της Κοινότητας κ. Νικ. Λεμονά.

Οι εν λόγω καθρέπτες, διαστάσεων 50χ50 τοποθετήθηκαν σε σημεία οδών, όπου υπάρχει περιορισμένη ορατότητα, εξασφαλίζοντας την ομαλή και ασφαλή κίνηση των οχημάτων & στις περιοχές “Κόλιακας”, Ψιχαπλάι”, “Αλπίνα” & στην οδό “Ιωάννη Πατσούρα”, δίνοντας τέλος στα “τυφλά” σημεία των περιοχών αυτών.

(φωτό:Θήτα-Κάπα)

Paravolikoi kathreptes (3)

Paravolikoi kathreptes (4)

Paravolikoi kathreptes (5)

Paravolikoi kathreptes (6)

Paravolikoi kathreptes (7)

Paravolikoi kathreptes (8)

Paravolikoi kathreptes (9)

 

 Πηγή

“Ομοφωνία” στην πλειοψηφία των θεμάτων, στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Πύλης. Κ. Μαράβας:”Η φετινή χρονιά θα είναι η καλύτερη των τελευταίων 10 χρόνων”

“Ομοφωνία” στην πλειοψηφία των θεμάτων, στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Πύλης. Κ. Μαράβας:”Η φετινή χρονιά θα είναι η καλύτερη των τελευταίων 10 χρόνων”


Ομόφωνα πέρασαν τα περισσότερα από τα θέματα που τέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Πύλης(βλ. σχετικά εδώ), εκ των οποίων 33 ομόφωνα, τέσσερα κατά πλειοψηφία & συγκεκριμένα τα υπ’ αριθμ. 6, 28, 29, & 36, ενώ το 4ο θέμα απεσύρθη & το 18ο πήρε αναβολή, καθώς στην διάθεση του Δ.Σ.  για το συγκεκριμένο, δεν υπήρχαν ακόμη τα απαραίτητα δικαιολογητικά από την εταιρεία “Κόκκινος ΑΤΕΕ”, η οποία αιτούντο & το θέμα.

Στα εκτός ημερησίας θέματα, αυτά τέθηκαν από τους δημ. συμβούλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Κουτσονάσιο, Γιάννη Παπακωνσταντίνου & Θαν. Μπόμπορα.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουτσονάσιος & απευθυνόμενος στον Δήμαρχο, ρώτησε για το θέμα των ΑΤΜ της Πειραιώς στην Πύλη, πότε αυτά θα τεθούν σε λειτουργία & εάν στους πληγέντες κατοίκους της Πιαλείας εδόθη το οικονομικό βοήθημα των 1.000€ από τον Δήμο.

Στο συγκεκριμένο ερώτημα απάντησε ο Δήμαρχος λέγοντας πως έχουν προκριθεί τέσσερις ενδεδειγμένες τοποθεσίες με επικρατέστερες τις δύο & οσονούπω αυτά θα τοποθετηθούν από την Τράπεζα & όσον αφορά στο βοήθημα των πληγέντων της Πιαλείας, το σχετικό ποσό πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους ήδη από τις 19 του Μάρτη.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου από την πλευρά του έθεσε το ερώτημα, γιατί δεν εφαρμόζονται οι κείμενες, από το νόμο διατάξεις, σχετικά με τις απουσίες των δημ. συμβούλων στις συνεδριάσεις του Σώματος, καθώς & για την πληρωμή ποσού σε καύσιμα για την λειτουργία χορτοκοπτικών μηχανημάτων την περίοδο από Δεκέμβριο έως Φεβρουάριο.

Σχετικά με το πρώτο θέμα, απάντηση αρχικά ήρθε από τον πρώην πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Θαν. Γιαννοτάκη ο οποίος απαντώντας είπε πως ο ίδιος κατά την θητεία του δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα από σεβασμό σε κάποιους συναδέλφους του για την πολύχρονη πορεία τους στην Τ.Α., ενώ ο Δήμαρχος θεωρεί ότι κάτι τέτοιο είναι κάπως ακραίο, πάραυτα όμως ο πρόεδρος μπορεί να κάνει το καθήκον του εφαρμόζοντας το νόμο.

Απαντώντας ο κ. Νάκος στην ίδια ερώτηση είπε πως ήδη έχει έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους τακτικά απουσιάζοντες, υπενθυμίζοντάς τους τις υποχρεώσεις τους & στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση, σχετικό έγγραφο-καταγγελία θα αποσταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Όσον αφορά στο δεύτερο ερώτημα του κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με το ποσό στα καύσιμα, απάντηση ήρθε από την αρμόδια Αντ/ρχο κα Οικονόμου η οποία είπε πως το συγκεκριμένο ποσό δεν αφορά μόνο καύσιμα για τα χορτοκοπτικά, που ούτως ή άλλως είχαν “γράψει” στο αναφερόμενο διάστημα αρκετές εργατοώρες (κοπή χόρτων για το Παν/νιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου), αλλά αφορά & σε άλλα μηχανήματα της Υπηρεσίας που λειτουργούν με βενζίνη.

Παρ’όλα αυτά όμως ο κ. Νάκος δεσμεύτηκε στον έλεγχο των τιμολογίων από πλευράς Οικονομικής Επιτροπής & θα δοθούν επακριβείς απαντήσεις κατά την επόμενη συνεδρίαση.

Ο κ. Θαν. Μπόμπορας από την πλευρά του έθεσε το ερώτημα αν υπήρξε κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου θα μπορούσε να υδροδοτηθεί η Τ.Κ. Φήκης με πλεόνασμα νερού από την Πιαλεία & αυτό δεν κατέστη δυνατό. Απαντώντας ο Δήμαρχος είπε πως ποτέ ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν υπήρξε για να αξιοποιηθεί καταλλήλως από την Δημ. Αρχή, με τον κ. Χρ. Μπακάλη να συμπληρώνει πως επρόκειτο, τη δεδομένη χρονική στιγμή, για σκέψεις & αν υπάρξει κάποιο σχετικό πρόγραμμα, τότε θα συνταχθεί η ανάλογη μελέτη & το έργο θα προχωρήσει.

Ο Δήμαρχος κ. Μαράβας αναφέρθηκε & στην εισροή στα ταμεία του Δήμου ποσού 304.800€ από το Υπ. Εσωτερικών, που δίνεται στο πλαίσιο προγράμματος ενίσχυσης νησιωτικών & ορεινών Δήμων.

Γενικά για τα οικονομικά του Δήμου, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι αυτά είναι σε καλή κατάσταση, κάτι το οποίο οφείλεται & στην καλή διαχείριση, ενώ για το παραγόμενο έργο από πλευράς δημ. Αρχής, είπε πως δεν υπήρξαν καλές στιγμές μιας & μια σειρά συγκυριών έως τώρα, όπως τα πλημμυρικά & κατολισθητικά φαινόμενα δεν άφησαν & πολλά περιθώρια παραγωγής έργου, που θα ήθελε & είχε στο πρόγραμμά της να εφαρμόσει η δημ. Αρχή.

Η φετινή χρονιά όμως θα είναι μια από τις πλέον παραγωγικές για τον Δήμο Πύλης, καθώς μια σειρά από δημοπρατήσεις έργων ξεκινάει άμεσα στο επόμενο διάστημα, με ποσό που αρχικά θα αγγίξει το 1.800.000€ & ως τον Αύγουστο θα έχουν δημοπρατηθεί έργα της τάξεως των 2.500.000€ περίπου.

Σχετικά τώρα με την απόσυρση του 4ου θέματος ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε στην παράταση συμβάσεων απασχόλησης προσωπικού ΙΔΟΧ στον τομέα της Καθαριότητας, αυτό έγινε για τον λόγο ότι η εγκύκλιος την οποία έλαβε υπόψιν της το το Προεδρείο & μετέφερε στο Σώμα, το οποίο & γνωμοδότησε θετικά σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, αυτή δεν αφορούσε τους ΟΤΑ, αλλά φορείς που εποπτεύονται από Υπουργεία & πλέον είναι θέμα της Κυβέρνησης, που αναμένεται να γνωμοδοτήσει έως στις 31 του τρέχοντος μηνός.

Στην περίπτωση που υπάρξει θετική γνωμοδότηση, τότε το Δ.Σ. του Δήμου θα επανέλθει με έκτακτη συνεδρίασή του, ώστε με την σειρά του να γνωμοδοτήσει θετικά στην παράταση των συμβάσεων απασχόλησης των εννέα εργαζομένων στο Δήμο.

Πάντως σε κάθε περίπτωση για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, που τους οφείλεται άδεια την οποία δεν έκαναν χρήση, μπορούν να ζητήσουν από τον Δήμο τα δεδουλευμένα τους, που θα τους αποδοθούν με καθορισμένο χρηματικό ποσό.

 

DSC00145

DSC00146

DSC00148

 

 Πηγή

Διακοπή ρεύματος σε Τ.Κ. του Δήμου Πύλης, την Παρασκευή 30/3

Διακοπή ρεύματος σε Τ.Κ. του Δήμου Πύλης, την Παρασκευή 30/3


Από την ΔΕΔΔΗΕ(Δ/νση Περιφέρειας Κ.Ε., Περιοχή Τρικάλων), γίνεται γνωστό ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, θα γίνει διακοπή ρεύματος την Παρασκευή 30 Μαρτίου στις παρακάτω περιοχές…

Από ώρα 7:30πμ – 2:30μμ στα χωριά Πιαλεία, Φιλύρα &

στους οικισμούς Σωτήρα & Παλαιοχώρι

στα αρδευτικά των παραπάνω περιοχών, καθώς & στα αρδευτικά της Φήκης & του Αγ. Βησσαρίωνα.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από τον χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω. Γι’ αυτό τον λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις & τα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς & άλλα στοιχεία του δικτύου, ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής, γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Επίσης όσοι έχουν ηλεκτρικούς κινητήρες, πρέπει μετά την διακοπή να τους ελέγξουν αν περιστρέφονται όπως πριν.Πηγή

Για 2η φορά, αναβίωσε το έθιμο της “Λαμπαδηφορίας” στην Πιαλεία(βίντεο/φωτό)

Για 2η φορά, αναβίωσε το έθιμο της “Λαμπαδηφορίας” στην Πιαλεία(βίντεο/φωτό)


Με πρωτοβουλία των Συλλόγων του χωριού, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά & παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, αναβίωσε στην Πιαλεία, ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής της 25ης Μαρτίου, το έθιμο της “Λαμπαδηφορίας”.

Ένα έθιμο, που αναπαριστά την “φλόγα” της Ελληνικής Επανάστασης στα 1821, όντας μια επιτυχημένη ένοπλη εξέγερση, την οποία διεξήγαγαν οι επαναστατημένοι Έλληνες εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με σκοπό την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας, οδήγησε στην δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

Αυτή την “φλόγα” σήκωσαν ψηλά χθες, μικροί & μεγάλοι στην Πιαλεία, καταδεικνύοντας πως ο αγώνας των προγόνων μας  για την “Ελευθερία”, του υπέρτατου αυτού ιδανικού της ανθρωπότητας, στη μνήμη & την ψυχή όλων των Ελλήνων, παραμένει άσβεστη, αποτελώντας συνάμα τον φάρο συνέχειας του πολιτισμού & του ελληνικού πνεύματος.

Οι “Λαμπαδηφόροι”, μετά από πορεία μισής ώρας, ενδιάμεσα & περιμετρικά του χωριού, κατέλυσαν στην “κάτω” πλατεία, όπου τους προσφέρθηκαν διάφορα τοπικά νηστίσιμα εδέσματα, κρασί & αναψυκτικά, για να ανανεώσουν ξανά το ραντεβού τους & πάλι του χρόνου την ίδια ημέρα.

(Βίντεο/φωτό:Θήτα Κάπα)

29526691_1922242961420927_2119612276_o 29526712_1922244488087441_1041778734_o 29526824_1922243851420838_11144661_o 29527373_1922242971420926_916003913_o 29527513_1922244101420813_2075004735_o 29680488_1922242534754303_591644535_oΠηγή

Αύριο Τρίτη 27/3, η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Πύλης

Αύριο Τρίτη 27/3, η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Πύλης


Με 39 θέματα ημερήσιας διάταξης, συνέρχεται το Δ.Σ. Πύλης, αύριο Τρίτη 27/3,  σε τακτική συνεδρίαση &  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Πύλης και ώρα 20.00 με τα θέματα να έχουν ως εξής:

1.Αποδοχή κατανομής ποσού σε μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς δήμους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, έτους 2018.
2.Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος, οικ. έτους 2018.
3.Τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Πύλης, οικ. έτους 2018.
4.Παράταση συμβάσεων απασχόλησης προσωπικού ΙΔΟΧ ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας.
5.Επείγουσα απευθείας ανάθεση προμήθειας πετρελαιοειδών Δήμου Πύλης.
6.Ψήφιση πίστωσης για κάλυψη δαπανών εορτασμού της επετείου της «Μάχης της Πόρτας».
7.Ψήφιση πίστωσης για κάλυψη δαπανών πασχαλιάτικης εκδήλωσης (Λαζαρίνες).
8.Ψήφιση πίστωσης για εκδηλώσεις λιτάνευσης της ΤΙΜΙΑΣ εικόνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑΣ.
9.Αίτημα Ποδηλατικού Συλλόγου Τρικάλων για συνδιοργάνωση αγώνων ποδηλασίας – ψήφιση πίστωσης.
10.Αίτηση Τοπικής Διοίκησης Τρικάλων Ελληνικού Εθνικού Τμήματος Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών για διοργάνωση φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου στο γήπεδο Παλαιομοναστήρου φιλανθρωπικού χαρακτήρα.
11.Εισήγηση Οικονομικής Υπηρεσίας για επιστροφή οφειλών από βεβαιωθέντα δημοτικά τέλη επί των ακαθαρίστων εσόδων ξενοδοχείων, εστιατορίων και συναφών καταστημάτων.
12.Εισήγηση Οικονομικής Υπηρεσίας για διαγραφή χρεών από βεβαιωθέντα δημοτικά τέλη επί των ακαθαρίστων εσόδων ξενοδοχείων, εστιατορίων και συναφών καταστημάτων.
13.Εισήγηση Οικονομικής Υπηρεσίας για απαλλαγή, συμψηφισμό και ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών της Δ.Ε.Υ.Α. Πύλης, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 14 του Ν. 4483/2017.
14.Διάθεση λήμματος ξυλείας δημοτικού δάσους Τ.Κ. Δέσης, έτους 2018.
15.Έγκριση εκμίσθωσης αγροτεμαχίων στην Τ.Κ. Παραποτάμου.
16.Έγκριση εκμίσθωσης αγροτεμαχίου στην Τ.Κ. Αγίου Βησσαρίωνα.
17.Αίτηση Κοζώνη Σταυρούλας για παράταση μίσθωσης δημοτικού διαμερίσματος.
18.Αίτηση της εταιρείας ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΤΕΕ για εγκατάσταση εργοταξίου σε δημοτική έκταση του Δήμου Πύλης.
19.Συναίνεση του Δήμου Πύλης για χορήγηση άδειας έρευνας και ανασκαφής για ανεύρεση κρυμμένου θησαυρού σε δημοτική έκταση Τ.Κ. Λυγαριάς.
20.Άνοιγμα λογαριασμού για την υλοποίηση της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύλης».
21.Έγκριση απόφασης υλοποίησης με ίδια μέσα του Υποέργου (Α/Α) «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύλης» της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύλης» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002862.
22.Αίτηση της Κ.Ρ.Μ ENERGY Α.Ε. για συναίνεση του Δήμου Πύλης για υλοποίηση έργων αναδάσωσης σε δημοτική δασική έκταση στην Τ.Κ. Πιαλείας.
23.Διατύπωση γνώμης για κοπή δένδρων εντός κοινοχρήστων χώρων στις Τ.Κ. Πύλης και Μουριάς.
24.Εισήγηση Επιτροπής Ονοματοθεσίας οδών, πλατειών, συνοικιών, κ.λ.π. για ονοματοθεσία κεντρικού πάρκου Τοπικής Κοινότητας Πιαλείας σε πάρκο Ασκληπιού.
25.Έγκριση της αριθμ. 17/2018 απόφασης του Οργανισμού Κοινωνικών Πολιτιστικών Αθλητικών Δράσεων (Ο.Κ.Π.Α.Δ.) Δήμου Πύλης «Άγιος Βησσαρίων» σχετικά με την τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. έτους 2018.
26.Έγκριση της αριθμ. 1/2018 απόφασης της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με την έγκριση απολογισμού Σχολικής Επιτροπής, οικονομικού έτους 2017.
27.Έγκρ της αριθμ. 2/2018 απόφασης της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με την έγκριση απολογισμού Σχολικής Επιτροπής, οικονομικού έτους 2017.
28.Αποδοχή παραίτησης του Προέδρου και μελών του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Π. – Ορισμός νέων.

29.Έγκριση προγραμματικής σύμβασης Δήμου Πύλης – Δ.Ε.Υ.Α.Π. για την υλοποίηση της πράξης «Προμήθεια και τοποθέτηση υδρομετρητών στις Τ.Κ. Ελάτης, Νεραϊδοχωρίου και Βροντερού».
30.Έγκριση μελέτης, Σ.Α.Υ. και Φ.Α.Υ. του έργου «Αντικατάσταση εξωτερικού αγωγού ύδρευσης στην Τ.Κ. Γαρδικίου».
31.Έγκριση προγραμματικής σύμβασης Δήμου Πύλης – Δ.Ε.Υ.Α.Π. για την υλοποίηση της πράξης «Αντικατάσταση εξωτερικού αγωγού ύδρευσης στην Τ.Κ. Γαρδικίου».
32.Έγκριση μελέτης, Σ.Α.Υ. και Φ.Α.Υ. του έργου «Συντήρηση – αποκατάσταση ζημιών σχολικών κτιρίων».
33.Υποβολή πρότασης για ένταξη της δράσης «Συντήρηση – αποκατάσταση ζημιών σχολικών κτιρίων» στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ – αποδοχή χρηματοδότησης – κάλυψη οικονομικής διαφοράς από ιδίους πόρους.
34.Έγκριση μελέτης, Σ.Α.Υ. και Φ.Α.Υ. του έργου «Αποκαταστάσεις υποδομών Δήμου Πύλης».
35.Έγκριση μελέτης, Σ.Α.Υ. και Φ.Α.Υ. του έργου «Συντήρηση – κατασκευή τεχνικών υποδομών Δήμου Πύλης».
36.Έγκριση διενέργειας προμήθειας ενός μεταχειρισμένου ημιφορτηγού αυτοκινήτου 4Χ4.
37.Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου για τη συγκρότηση της επιτροπής του άρθρου 36 του Ν. 4508/2017.
38.Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου για συμμετοχή του στην επιτροπή προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Συντήρηση γηπέδου Τ.Κ. Ελευθεροχωρίου» – συγκρότηση επιτροπής.
39.Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου για συμμετοχή του στην επιτροπή προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Βελτίωση αντιπλημμυρικών υποδομών στις Δ.Ε. Πύλης – Πιαλείων – Γόμφων» – συγκρότηση επιτροπής.Πηγή

Η σχολική γιορτή για την 25η Μαρτίου, του Νηπιαγωγείου & Δημ. Σχολείου Πιαλείας(βίντεο/φωτό)

Η σχολική γιορτή για την 25η Μαρτίου, του Νηπιαγωγείου & Δημ. Σχολείου Πιαλείας(βίντεο/φωτό)


Την σχολική τους γιορτή, για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου & Δημ. Σχολείου Πιαλείας, παρουσία των γονέων, συγγενών, δασκάλων τους, αλλά & του σχολικού συμβούλου της Α/θμιας Εκπ/σης της 3ης Περιφέρειας Τρικάλων κ. Απ. Σπαθή.

Οι μαθητές κατά την όμορφη εκδήλωσή τους απήγγειλαν ποιήματα & παρουσίασαν θεατρικά σκετς, με το μοναδικό παιδικό, πηγαίο ταλέντο τους, αποσπώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του ένθερμου κοινού τους.

(Βίντεο/φωτό: Θήτα-Κάπα)

IMG_1333

IMG_1335

IMG_1341

IMG_1343

IMG_1344

IMG_1348

IMG_1352

IMG_1353

IMG_1360

IMG_1370

IMG_1372

IMG_1388

IMG_1389

IMG_1394

IMG_1396

IMG_1398

IMG_1400

IMG_1403

IMG_1406

IMG_1408

IMG_1412

IMG_1414

IMG_1418

IMG_1421

IMG_1422

IMG_1423

IMG_1426

IMG_1430

IMG_1433

IMG_1439

IMG_1443

IMG_1447

 

 

 Πηγή

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου σε Γόμφους, Φιλύρα, Πιαλεία, Στουρναραίικα(βίντεο/φωτό)

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου σε Γόμφους, Φιλύρα, Πιαλεία, Στουρναραίικα(βίντεο/φωτό)


Εκτός από την πόλη της Πύλης, ανάλογες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν & σε άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Πύλης, με τον πρώτο λόγο να έχουν οι μαθητές, οι οποίοι απήγγειλαν ποιήματα & παρέλασαν με καμάρι & εθνική υπερηφάνεια, αποτείοντας έτσι φόρο τιμής στους ευκλεείς προγόνους μας, κερδίζοντας ένα ζεστό & πλουσιοπάροχο χειροκρότημα από γονείς, συγγενείς & φίλους…

 

 

Γόμφοι

IMG_6520

IMG_6521

IMG_6522

IMG_6523

IMG_6524

IMG_6526

IMG_6527

IMG_6530

IMG_6531

IMG_6533

IMG_6534

IMG_6536

 

IMG_6537

 

Φιλύρα

IMG_0458

IMG_0459

IMG_0460

 

IMG_0461

IMG_0463

IMG_0465

IMG_0470

IMG_0472

IMG_0474

IMG_0477

IMG_0481

IMG_0483

IMG_0485

IMG_0487

IMG_0489

IMG_0490

IMG_0491

IMG_0492

IMG_0493

IMG_0494

IMG_0495

IMG_0496

IMG_0497

IMG_0498

 

Πιαλεία

pialeia 1

pialeia 2

pialeia 3

pialeia 4

pialeia 5

pialeia 6

pialeia 7

pialeia 8

pialeia 9

 

Στουρναραίικα

Stouyrnareika (2)

Stouyrnareika (5)

Stouyrnareika (7)

Stouyrnareika (9)

Stouyrnareika (10)

Stouyrnareika (12)

Stouyrnareika (15)

Stouyrnareika (16)

Stouyrnareika (18)

Stouyrnareika (19)

Stouyrnareika (21)Πηγή

Για δεύτερη χρονιά αναβιώνει το έθιμο της “Λαμπαδηφορίας” στην Πιαλεία

Για δεύτερη χρονιά αναβιώνει το έθιμο της “Λαμπαδηφορίας” στην Πιαλεία


Στην Πιαλεία και στο Κοινοτικό Γραφείο συναντήθηκαν μετά από πρωτοβουλία του “Συλλόγου Πεζοπορίας και Ορειβασίας” όλοι οι Σύλλογοι του χωριού και συγκεκριμένα ο “Σύλλογος Γυναικών” , “Οι Φίλοι του Μουσείου” , ο “Αθλητικός Σύλλογος” και ο “Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου”, όπου αποφασίστηκε από κοινού να πραγματοποιήσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την “Λαμπαδηφορία” στις 25/03/2018 ημέρα Κυριακή και ώρα 8.30μμ .

Ένα παλιό έθιμο που μας μεταφέρει στα χρόνια της τουρκοκρατίας. Το πρόγραμμα έχει ως εξής…

* Συγκέντρωση στο Κοινοτικό Γραφείο ώρα 8.30μμ.

* Πορεία γύρω από το χωριό

* Επιστροφή στην Κεντρική πλατεία, όπου θα προσφερθούν διάφορα εδέσματα και ποτά.Πηγή