Από τον Δ. Πύλης…Ανάπλαση πλατειών σε Παλ/ηρο – Πιαλεία. Κατασκευή χώρου πάρκιγκ στα Στουρναραίικα

Από τον Δ. Πύλης…Ανάπλαση πλατειών σε Παλ/ηρο – Πιαλεία. Κατασκευή χώρου πάρκιγκ στα Στουρναραίικα


Με αφορμή την εισήγηση του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Σπύρου Αποστολόπουλου, για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος Δ. Πύλης Οικ. Έτους 2019, που έλαβε χώρα κατά την χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Πύλης, διά στόματος του Δημάρχου κ. Κώστα Μαράβα, έγινε γνωστή η πρόθεση της δημ. Αρχής για άλλα τρία σημαντικά έργα, που θα υλοποιηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα, σύμφωνα & με την κείμενη νομοθεσία.

Τα δύο πρώτα αφορούν τη μελέτη που αναπροσαρμόζεται σε νέα οικονομικά δεδομένα, συνολικού προϋπολογισμού 300.000€ & αφορούν την ανάπλαση των πλατειών σε Παλαιομονάστηρο & Πιαλεία.

Η συγκεκριμένη μελέτη προχωράει ύστερα & από την πρόσκληση του Πράσινου του Πράσινου Ταμείου για υποβολή πρότασης, σύμφωνα με τον οδηγό διαχείρισης χρηματοδοτικού προγράμματος: «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», Άξονας Προτεραιότητας (Α.Π. 1)  «Αστική Αναζωογόννηση 2018», της Γ’ πρόσκλησης, Νοέμβριος 2018 & αναφέρεται στο μέτρο 1 με τίτλο: Ολοκληρωμένα έργα αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων & χώρων πρασίνου.

Πιο συγκεκριμένα, για το Παλαιομονάστηρο  έχει γίνει,  από τον πρώην Δήμο Γόμφων, αγορά ιδιωτικής έκτασης με σκοπό την αύξηση της έκτασης της πλατείας γι’ αυτόν τον λόγο & με την εν λόγω μελέτη προβλέπεται η μετατόπιση του δρόμου και η ενοποίηση της έκτασης με την υπάρχουσα  πλατεία, καθώς και η κατασκευή πεζοδρομίου στην πλευρά των ιδιοκτησιών, καθώς και έμπροσθεν επιπλέον υφιστάμενων οικιών.

 

 

Plateia PialeiaΣτην Πιαλεία θα γίνει ανάπλαση  της κεντρικής πλατείας. Οι εργασίες που θα γίνουν είναι οι εκσκαφές τεχνικών, η κατασκευή τοιχείων με σκυρόδεμα η τσιμεντόστρωση της πλατείας και η πλακόστρωση  με πλάκες Άρτας και κυβόλιθων καθώς και ηλεκτροφωτισμός.

 

 

 

 

 

 

 

 

Το τρίτο έργο αφορά μελέτη για την κατασκευή χώρου πάρκιγκ στο πρώην Δημαρχείο Δ. Πινδαίων, συνολικής έκτασης 2.5 στρεμμάτων & συνολικού προϋπολογισμού 70.000€ περίπου. Έργο για το οποίο  αναμένεται σύντομα η δημοπράτησή του.Πηγή

Πιαλεία: «Έφυγε» από τη ζωή η Παρασκευή Παπαγιαννοπούλου

Πιαλεία: «Έφυγε» από τη ζωή η Παρασκευή Παπαγιαννοπούλου


ΚΗΔΕΙΑ

Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΤΩΝ 93

Θανούσα κηδεύουμε την Κυριακή 2/12/2018 και ώρα 3:00 μ.μ.εκ του Ιερού Ναού

Αγίου Γεωργίου Πιαλείας Τρικάλων.

Παρακαλούμε τους συγγενείς και φίλους όπως προσέλθουν και συνοδεύσουν την εκφοράν της.

Τα παιδιά

Βάγια & Γρηγόρης Παπαγιαννόπουλος

Ελένη & Αθανάσιος Μπρέντας

Ρούλα & Απόστολος Τσιαβαλιάρης

Τζένη & Σάκης Παπαχρήστος

Τα εγγόνια

Τα ανίψια, οι λοιποί συγγενείς.

Σημ. 1)Η σορός θα μεταφερθεί στον Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου Πιαλείας Τρικάλων την Κυριακή 2/12/2018

και ώρα 2:00 μ.μ.

2) Ο καφές θα δοθεί στο καφενείο-ταβέρνα του κ.Κ.Μητσιάκη.

Την τελετή επιμελείται το γραφείο τελετών «ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ».

 Πηγή

Εκπαίδευση σε θέματα Πολιτικής Άμυνας & έκτακτων αναγκών από το Α.Τ. Πύλης στο δημ. Κατάστημα

Εκπαίδευση σε θέματα Πολιτικής Άμυνας & έκτακτων αναγκών από το Α.Τ. Πύλης στο δημ. Κατάστημα


Όπως πέρσι, έτσι & φέτος, πραγματοποιήθηκε με αμείωτο ενδιαφέρον, στην αίθουσα του Δ.Σ. Πύλης, με μέριμνα του Α.Τ. Πύλης… «Εκπαίδευση – Ενημέρωση σε θέματα Πολιτικής Άμυνας & έκτακτων αναγκών», σύμφωνα με τα ετήσια προγράμματα έτους 2018.

Την εκπαίδευση & παρουσίαση, πραγματοποίησε ο Ανθυπαστυνόμος  κ. Μιχάλης Μάστορας του Α.Τ. Πύλης.

Οι εκπαιδευόμενοι, οι οποίοι ήταν από τα δημοτικά διαμερίσματα Πύλης, Αγ. Βησσαρίωνα, Γόμφων, Παλ/ήρου, Πηγής, Λυγαριάς, Παραποτάμου, Βαλομανδρίου, Φήκης, Λιλής, Πιαλείας, Φιλύρας Μουριάς, Δροσερού, Κοτρωνίου & Ροπωτού, προσκλήθηκαν εγκαίρως προκειμένου να συμμετάσχουν στην εν λόγω ενημέρωση, η οποία προέβλεπε την εκπαίδευση προσωπικού άμαχου πληθυσμού, καθώς & προσωπικού τοπικών μονάδων Πολιτικής Άμυνας & το αντικείμενο της εκπαίδευσης περιελάμβανε τα παρακάτω:

  • Γενικά περί Πολιτικής Άμυνας
  • Βιοχημικός Πόλεμος
  • Μέτρα Προστασίας Άμαχου Πληθυσμού
  • Γενικά περί πυρκαγιών – Πυρόσβεση
  • Πρώτες Βοήθειες

Την θεωρητική & πρακτική εκπαίδευση σε θέματα πυρόσβεσης, πραγματοποίησε ο Υποπυραγός κ. Κων/νος Αυγέρης, ενώ την θεωρητική & πρακτική εκπαίδευση πρώτων βοηθειών ο Δ/ντής του Κ.Υ. Πύλης κ. Μιχάλης Βενιζέλος.

Οι εκπαιδευόμενοι απέκτησαν τις απαραίτητες εκείνες γνώσεις, γύρω από την οργάνωση της Πολιτικής Άμυνας, εμπεδώνοντας ότι αυτή δεν είναι απαραίτητη μόνο σε μία εμπόλεμη κατάσταση, αλλά & σε καιρό ειρήνης, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, που προκύπτουν από απρόοπτα & αιφνίδια γεγονότα.

Επίσης πως οι γνώσεις αυτές είναι το ίδιο απαραίτητες για κάθε πολίτη & γενικά για όλο τον πληθυσμό, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση, καθώς & βοηθήσει άλλα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Politiki Amyna (3)

Politiki Amyna (4)Πηγή